Преди малко както си карах се чу удър и таблото ми светна като елха,загубих хидравлика и спирам бързо,дигам капака и демпферната шайба паднала на подкартерната ламарина,като я видях си викам болта се е скъса в коляновия вал и ми се дорева.Дотеглиха ме до пред гаража залегнах,свалих ламарината шайбата ми падна в ръцете,огледах и видях че болт няма,отвил се е(по малкото зло) сега проблемът ми е от къде да намеря такъв болт,имаше една тема в форума за същия двигател на който колега беше късал болта и беше намерил нов,но не я намирам.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Болт на демпферна шайба
Свий
X
-
От: Болт на демпферна шайба
От всеки магазин за крепежни ел. можеш да си купиш. Само не помня стъпката на резбата, че и аз съм сменял такъв болт.
Въпросът е да е якостен (твърдост от 10 нагоре), че моментът на стягане е сериозен - 180 Nm. И задължително с осигурител за резби!
Наистина си се отървал леко.
Успех!
-
Мерси много,утре съм на работа и няма да мога да намеря,но други ден съм по магазините,междувременно звънях на познат който сменя двигател и ако е там болта на стария ще ми го прати.Mitsubishi Pajero 2.5TD 1996 къса база
0883 39 72 04
Коментар
-
Мисля четох някъде че ставало от някакъв Фолцваген имаше го в една тема тук ... Аз заради този същия болт ,свалях двигател и колянов вал ...Но по точно от разбирането на майсторите ... Като са сменяли ремъци и тн . болта са го стегнали с пистолета или с голяма тръба ,от което болта се разтегля и шайбата почва да вибрира и от там чупи клинчето и наранява коляновиа вал ...и аз като тебе един прекрасен ден светнах като елха ...MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти
Коментар
-
Същия проблем го имах и аз.Болта става от Фолксваген този за джантите,но се преправя главата да не е на конус .На мен ми направиха такъв но не можех да го стегна защото се беше поразбила резбата.След това стругар ми направи усилен на 14.2 и с осигурител за резби.За сега няма проблем.MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
(А1+)
О877ООО98О
Коментар
-
Я разгледай тази тема:
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=137062Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
имат право да гласуват на избори.
Коментар
-
Операцията мина успешно.Болт ми пратиха от Враца от някакъв блокирал двигател и шайбата вече си е на мястото.Утре чакам новите ремъци и изкарвам от бокса,Мерси за помощта.Mitsubishi Pajero 2.5TD 1996 къса база
0883 39 72 04
Коментар
-
Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение............. от някакъв Фолцваген ........
...
А болта е с кат. номер MD062109 и размер 14х44.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар