Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Болт на демпферна шайба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Болт на демпферна шайба

Преди малко както си карах се чу удър и таблото ми светна като елха,загубих хидравлика и спирам бързо,дигам капака и демпферната шайба паднала на подкартерната ламарина,като я видях си викам болта се е скъса в коляновия вал и ми се дорева.Дотеглиха ме до пред гаража залегнах,свалих ламарината шайбата ми падна в ръцете,огледах и видях че болт няма,отвил се е(по малкото зло) сега проблемът ми е от къде да намеря такъв болт,имаше една тема в форума за същия двигател на който колега беше късал болта и беше намерил нов,но не я намирам.
    Mitsubishi Pajero 2.5TD 1996 къса база
    0883 39 72 04

От: Болт на демпферна шайба

От всеки магазин за крепежни ел. можеш да си купиш. Само не помня стъпката на резбата, че и аз съм сменял такъв болт.
    Въпросът е да е якостен (твърдост от 10 нагоре), че моментът на стягане е сериозен - 180 Nm. И задължително с осигурител за резби!
    Наистина си се отървал леко.
    Успех!

Коментар

M14X44, значи нормална стъпка.

Коментар

Мерси много,утре съм на работа и няма да мога да намеря,но други ден съм по магазините,междувременно звънях на познат който сменя двигател и ако е там болта на стария ще ми го прати.
        0883 39 72 04

Коментар

Мисля четох някъде че ставало от някакъв Фолцваген имаше го в една тема тук ... Аз заради този същия болт ,свалях двигател и колянов вал ...Но по точно от разбирането на майсторите ... Като са сменяли ремъци и тн . болта са го стегнали с пистолета или с голяма тръба ,от което болта се разтегля и шайбата почва да вибрира и от там чупи клинчето и наранява коляновиа вал ...и аз като тебе един прекрасен ден светнах като елха ...
          MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
          MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Същия проблем го имах и аз.Болта става от Фолксваген този за джантите,но се преправя главата да не е на конус .На мен ми направиха такъв но не можех да го стегна защото се беше поразбила резбата.След това стругар ми направи усилен на 14.2 и с осигурител за резби.За сега няма проблем.
            MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
            (А1+)
            О877ООО98О

Коментар

Я разгледай тази тема:
              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=137062
              Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
              имат право да гласуват на избори.

Коментар

Операцията мина успешно.Болт ми пратиха от Враца от някакъв блокирал двигател и шайбата вече си е на мястото.Утре чакам новите ремъци и изкарвам от бокса,Мерси за помощта.
                0883 39 72 04

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                  ............. от някакъв Фолцваген ........
                  ...
                  Казва се Volkswagen ( Фолкс Ваген = Народен Автомобил на български).
                  А болта е с кат. номер MD062109 и размер 14х44.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X