Откъм пътническото предно място е спряно( духа си студено), но от шофьорското- духа топло!По принцип- трябва парното да е спряно, но...Дали някой е наясно, защо се получава така и моля за съвет, как да реша проблема! Колата е Pajero, дълга база, 91 г. с десен волан! Мерси предварително на отзовалите се съфорумници!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как да спра парното?
Свий
X
-
От: Как да спра парното?
На централната конзола трябва да има една врътка с която се регулира топъл студен въздух . Или е от долу или от страни на духалките в момента не мога точно да се досетя къде бе ..[SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]
-
Да, с тази "врътка" се сменя-дали да е на парно(вляво) или не( вдясно). Когато е в ляво положение е включено парното и духа топло отвсякъде! Когато е в дясно положение( символа е като прозорче, задраскано с хикс), от дясната духалка духа студено, а от лявата-топло!!!
Коментар
-
Не и спомням какви символи има . Това за което аз говоря е между врътките на духалките (тези с които можеш да спреш притока на въздух в купето) и изглежда по същия начин като тях .
За едно и също ли говорим ?[SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]
Коментар
-
Не съм имал Мицу, но на японските коли , задраскан правоъгълник, само означава, че "духалката" е затворена.
Търсете лостче, или врътка с червено/синьо означение.
Прощавайте, допускам, че сте се сетил.
Много е възможно да е откачено жилото/или контрата на кожуха му/.
Затова, потърсете кранчето на парното и го затворете "на ръка".
При някои автомобили/Тойота/, обикновено е лесно достъпно в коша.
При други в барчето/таблото, трудно достъпно.
Успех!Life is too short to drive dull cars!
Fight global warming !
... turn on your A/С !
Коментар
-
Между духалките има един "плъзгач", с който се спира или пуска парното! Може би наистина се е откачило някакво жило, щом за едната духалка спирам парното, а за другата-не! Полезно ще ми бъде, ако някой е разглобявал и е наясно-има ли две кранчета и ако да- къде се намират и как се стига до тях, за да опитам "ръчно" да затворя проблемното!
Коментар
-
По принцип няма кранче на парното или поне не е нужно да го спираш . Тук става въпрос за клапа която лятото трябва да се затваря за не духа топло а зимата се отваря за да духа топло !
Тази система съм я виждал само на Паджеро при другите автомобили е по подразбиране и става автоматично след като пуснеш климатика .[SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]
Коментар
-
Първоначално публикуван от baraj1 Преглед на мнениеВероятно, това означава че едната клапа е заяла и не може да се затвори? И...къде точно се намира, за да опитам ръчно да я задействам( и възможно ли е или трябва да разглобявам системата?).
Аз лично не съм разглобявал това табло но по опита ми от други марки съдя , че ще е голяма занимавка .
п.п.Започни първо с сваляне на жабката , след което ако е възможно от там да видиш евентуално бръкнеш .[SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]
Коментар
-
Първоначално публикуван от baraj1 Преглед на мнениеВероятно, това означава че едната клапа е заяла и не може да се затвори? И...къде точно се намира, за да опитам ръчно да я задействам( и възможно ли е или трябва да разглобявам системата?).
Май от Ладите насам няма кранчета за парното.
Радиаторчето на парното си е постоянно включено и със системите от клапи се пренасочва въздуха откъде да минава.
Клапите се движат или от жило или от ел.моторче, или с вакуум.
Без разглобяване частично или пълно няма да се мине.
Успех!сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
Благодаря на всички отзовали се съфорумници! Днес беше празник(използвам повода за да поздравя всички) и не ми се занимаваше, но...може би утре ще "бръкна" тук-там , пък да видим...Ако се случи нещо полезно-ще пиша! А, ако някой друг има някаква по-конкретна идея дотогава-нека да "драсне"!
Коментар
-
Колеги, проблема се реши! Преди да почна да разглобявам реших да си поиграя повече с панела за управление на парното и ...в един момент започна да духа топло само от духалките за предното стъкло! След няколкократно преместване на плъзгача "топло-студено"- и натискане на копчетата по панела...и този проблем се реши! Дали беше заседнала клапа, която се "отклещи" или случайно напаснах настройките...не знам.Опитах да стигна до инфо за функциите на копчетата от панела за управление, но засега не успявам! Жалко, че не мога да дам конкретно обяснение, за да съм полезен на някой в бъдеще!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар