Здравейте колеги,търся читав ел. майстор да ми отстрани следния проблем. Моето Паджеро съм го купил наводнявано, възстановил съм го напълно.Сменил съм всички повредени релета,копчета,болкове за управление,компютри,ABS-a и всякакви ел.елементи. Проблемът ми е следния ESP-то и ABS-а светкат някой път след палене на двигателя,някой път по време на движение.Някой път си изгасват след запалване на двигателя и дори някой път както си светят лампите по време на движение си изгасват.Общо взето си светват и изгасват когато си искат.Ходих на диагностика и ми казаха ,че нямало комуникация м/у ABS-a и двигателя и ск. кутия. Та търся някой майстор със подходяща диагностика да ми проследи инсталацията и да отстрани проблема. Предварително благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с ABS и ESP на Pajero 3.2 DI-D 2005г.
Свий
X
-
От: Проблем с ABS и ESP на Pajero 3.2 DI-D 2005г.
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеЗащо не почнеш от датчиците на АБС-а, през всички куплунзи до блока за управление, като проверяваш и почистваш връзките. Предполагам, че някъде там има окислени връзки вследствие удавянето.Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
Ford Ranger Wildtrak 3.0 TDCI 2008
Коментар
-
Имам схема на американското Монтеро от тази година. Предполагам, че разликата им е само в двигателите. При самите датчици има куплунзи и след това до компа няма други. Те обаче по подразбиране трябва да са херметизирани добре, но въпреки това една проверка няма да е излишна. Освен това трябва да има записана грешка на проблемния датчик/ци.
Коментар
-
При мен по едно време имаше проблем с датчик на ABS-а. При замерване и при диагностика всичко беше ОК, но докато не го смених проблема си оставаше. После светнаха всички блокажи и ABS- отново. Има връзка между ABS-а и блокажите. При мен проблема беше в датчиците на раздатката. Смених ги и всичко е наред. Така че си провери и тях. Може някоя клема да е окислена, може и кабелче да е протрито и допира някъде.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар