Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Счупен двигател Паджеро 2.5 tdi '93

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Счупен двигател Паджеро 2.5 tdi '93

Онзи ден ми приплъзна ангренажния ремък и май се потроши двигателя. В момента е в сервиз и все още не е отворен. Какво да правя с тази кола? Много ли скъпо ще излезе да я ремонтирам? Та понеже съвсем съм се отчаял, имам два конкретни финансови въпроса

1) колко струва двигател на старо?
    2) колко струва паджеро без двигател на старо?

Чудя се дали мога да го продам на части накуп за 3-4 лева, т.е. дали някой би си го купил. Благодаря предварително за съветите.

До: Счупен двигател Паджеро 2.5 tdi '93

Първоначално публикуван от knakov Преглед на мнение
    В момента е в сервиз и все още не е отворен. Какво да правя с тази кола? Много ли скъпо ще излезе да я ремонтирам? Та понеже съвсем съм се отчаял, имам два конкретни финансови въпроса

1) колко струва двигател на старо?
    2) колко струва паджеро без двигател на старо?

Чудя се дали мога да го продам на части накуп за 3-4 лева, т.е. дали някой би си го купил. Благодаря предварително за съветите.
    Все пак, защо първо не отвориш двигателя за да видиш какви са пораженията, пък тогава да питаш колко струва цял двигател?
    4D56 има корейско копие D4BH, което се слага на Хюндай Галопер. Така че имаш вариант да използваш и корейски части, които са все пак на по-тънки цени.

А иначе, за 3-4 лева сигурно ще се намери кой да купи едно Паджеро без двигател ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

отвори мотора и виж първо какви са щетите както правилно ти е препоръчал V93. Ако нямаш спукани бутала, евентуално имаш криви клапани, а тях поне ги има вече не е както беше някога. Но и да ги няма прави се всичко. Евентуално може да имаш и нещо дребно по механичната част строшено, но и това се продава. Съветвам те, че буталото дори и да има накълцано и да е белязано от срещата на клапана, но не е спукано си го ползвай без значение на каква цена ще намериш нови и на какъв производител. Като оригинала няма никъде повярвай ми! Та всичките тези неща по "горния етаж" неса чак толкова скъпи и ненаправими за да исхвърлиш целия мотор или пък още повече джипката. Виж ако има щети долу към буталата тогава вече според мен е по-добре да си търсиш мотор.
      Лек ден и късмет
      Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

късал съм ремък и ми се размина с една кобилица и разтеглени болтове на кавала, затова е хубаво да се слагат с ниска якост 4,5
        Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

комплект бутала -320 лв
          комплект ризи-120 лв

Коментар

В събота за първи път отворих моя двигател- гарнитурката ми духаше малко. Та ... като гледам разположението на клапаните и като знам как лесно се късат болтовете на кавала .... "не се коси - че ти мине" Както ти казаха най-много кобилици нещо да има счупени. Клапаните са вертикално разположени и не ми се вярва евентуална близка среща с буталото да им направи нещо - по-скоро ще се счупи кобилицата според мен. Иначе в краен случай има цели глави за по 500- 600 лв.
            Don't hunt IF you can't kill
            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
              В събота за първи път отворих моя двигател- гарнитурката ми духаше малко. Та ... като гледам разположението на клапаните и като знам как лесно се късат болтовете на кавала .... "не се коси - че ти мине" Както ти казаха най-много кобилици нещо да има счупени. Клапаните са вертикално разположени и не ми се вярва евентуална близка среща с буталото да им направи нещо - по-скоро ще се счупи кобилицата според мен. Иначе в краен случай има цели глави за по 500- 600 лв.
              Кьсал сьм ремьк да Паджеро,и само 4 кобилици,както е казал колегата,клапаните савертикално и не сьм виждал криви.

Коментар

Благодаря за успокоението, изглежда не е толкова страшно. Утре се надявам да отворят най-накрая двигателя и да кажат какво е положението и колко ще струва. Ще пиша какво е станало и колко ще струва.

Коментар

По масово е явленето чупене на кобилици
                  а един клапан е 17 -18 лв ако ти потрябват ще ти ги пратя

Коментар

В автоморга в Луковит има ударено Паджеро , ако искаш мога да проверя какво е останало от него или като минавам от там да им взема телефона на хора , да се свържеш директно с тях ... Само да знаеш точно какво търсиш .Успех.
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                      В автоморга в Луковит има ударено Паджеро , ако искаш мога да проверя какво е останало от него или като минавам от там да им взема телефона на хора , да се свържеш директно с тях ... Само да знаеш точно какво търсиш .Успех.
                      модела е паджеро 1 и много скъпо продава тоя от луковит.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                        Не може да е Pajero I и едновременно да е '93 година!
                        Нещо бъркаш. През '91 са излезли последните от първата серия.

Коментар

не си ме разбрал.това в луковит е паджеро едно.знам че е скъпчия щото го питах за стъкло за задния стоп и тоя ми поиска 60 лв за него иначе беше цяло с удар в гредата на предното стъкло и нямаше калници.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                            Главите са еднакви.

Коментар

Ако решиш да го продаваш без двигател ме интересува.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X