Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какво означават номерта по дюзите за паджеро 2.5 тд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• какво означават номерта по дюзите за паджеро 2.5 тд

имам два комплекта дюзи и незнам кое какво означава
    на едните пише 849 и малко по надолу има 071 - 0721, а на другия комплект 146 71 1300
    Това което построихме през социализма, Вие дори не можете да го боядисате. Тодор Живков

От: какво означават номерта по дюзите за паджеро 2.5 тд

Точно тези номера нищо не значат. На теб каква ти е идеята?
    Y61

Коментар

понеже сменях глава наскоро и като я купувах беше без дюзи, защото смятах да ползвам от моята глава, но в последствие се оказа че главата е от по стар модел на паджеро и дюзите не станаха. сега взех назаем едни от нисан, но сутрин пали малко трудно, като загрее няма проблем. има си мощност върви както трябва няма да е тромав или нещо от тоя род. Сега ми предлагат втора употреба но от митсубиши 2.3 с втория номер който съм писал по-горе и затова се чудя какво да правя?
      Това което построихме през социализма, Вие дори не можете да го боядисате. Тодор Живков

Коментар

Различни дюзи отварят на различно налягане, разпръсквачите имат определен ъгъл на впръскване и е вероятно тези от нисана да са с различни параметри. Дюзите на 2.3 след '84 и 2.5 са еднакви, но разпръсквачите им са различни. Ако вземеш дюзите от 2.3-то е добре да ги занесеш на някой дизелджия да им размени разпръсквачите с тези, които са ти останали от 2.5 и да ги регулира.
        Y61

Коментар

няма как да бъдат разменени разпръсквачите от 2.5 на 2.3, защото на 2.5 са доста по малки като размер и не могат да пъснат. това беше и първата идея на майстора който ремотираше джипката ,но се допитахме до и казаха че е невъзможно. що се отнася до нисанските преди да ги сложа ги пипна човек който има стенд и ги нагласи да отвърят на 135 преди това бяха на 170. няма пикаещи дюзи от тях.

Коментар

Сега видях в друга тема си писал, че главата е от 2.3, така че няма какво да се чудиш. Глава от 2.3 = дюзи от 2.3
            Y61

Коментар

Първоначално публикуван от martin_gr Преглед на мнение
              няма как да бъдат разменени разпръсквачите от 2.5 на 2.3, защото на 2.5 са доста по малки като размер и не могат да пъснат.
              Щом са големите разпръсквачи значи са преди '84та. Налягането, на което отварят дюзите не е единственото нещо, на което да трябва да се обърне внимание. Както вече казах ъгълът на впръскване е от огромно значение за това какво се случва в горивната камера.
              Последно редактирано от Сашко; 03-04-12, 21:18. Причина: ..
              Y61

Коментар

Да питам и аз, ако колегата не възразява, че използвам темата му!
                Преди няколко дни си взех дюзите от майстор след смяна на разпръсквачи.
                Каза, че са на 125 бара и повече не могъл да ги "вдигне", но нямало проблем да карат и така. Разпръскването било супер и т.н. ...
                Човекът е известен като един от най-добрите майстори на дюзи и помпи в нашия град, но ми се ще да чуя и друго мнение по въпроса.
                Двигателя е 2,5 TDI Паджеро 2. За този двигател с турбо четох, че налягането трябва да е някъде между 140 и и 150 бара. Иначе по номера/модела на самата дюза прочетох точно 125 бара. Нещо съм объркан и не знам как да постъпя.
                Да търся ли друг майстор или да ги слагам така и защо не е могъл да им вдигне още налягането?
                Мерси предварително!

Коментар

Това на какво налягане отварят дюзите зависи от разпръсквачите. За 2.5 са два вида; едните са DN 0 PDN 112, те трябва да отварят на 120 бара, другите DN 10 PDN 130 отварят на 150 бара
                  Y61

Коментар

Първоначално публикуван от Сашко Преглед на мнение
                    Това на какво налягане отварят дюзите зависи от разпръсквачите. За 2.5 са два вида; едните са DN 0 PDN 112, те трябва да отварят на 120 бара, другите DN 10 PDN 130 отварят на 150 бара
                    Точно така, като толерансът на първите е 120-130 бара, а на вторите - 147-156 бара.

Коментар

А пише ли го някъде по дюзите, кои от кой вид са?

Коментар

А така!
                        Както се казва, честито на печелившите!
                        Току що разбрах, какво е усещането да разбереш, че си изгорял с има-нема 1500 лева, защото някой не си е свършил работата, понеже го мързи да чете и да се развива!
                        Благодаря ви много!!!

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                          А така!
                          Както се казва, честито на печелившите!
                          Току що разбрах, какво е усещането да разбереш, че си изгорял с има-нема 1500 лева, защото някой не си е свършил работата, понеже го мързи да чете и да се развива!
                          Благодаря ви много!!!
                          Хвани го за гушата тоя където не е чел и те е набутал бе Ради.Така ме набутаха и мен с нов компресор на климатика 560лв заради една шибана тръба.
                          Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Абе и да го хвана, парите няма да си взема, освен това то не е един... абе стана една - мани.
                            Лошото е, че само на такива "майстори" попадам само. Аз защо гледам всичко сам да си правя, ама все за нещо ми се налага и до майстор да опра и после винаги съжалявам.

П.П. Здраве да е!

Коментар

Първоначално публикуван от martin_gr Преглед на мнение
                              А пише ли го някъде по дюзите, кои от кой вид са?
                              На дюзите не пише. Номерата, които дадох по-горе, ги има на самите разпръсквачи. На 2.3 обаче номера е съвсем различен и отварят на 120 бара
                              Y61

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X