Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с4Д56

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с4Д56

Здравеите колеги Имам проблем моля за помощ.Джипа е L200-2.5td.Двигатела тресе при първоначално палене.Както в студено време така и в топло.Например тази сутрин при -20 градуса запали на четвърт.Но тресе много силно всички ламарини и прозорци дранчът наложи се да дръпна ръчната газ да вдигне оборотите на 2000 за да се успокои двигатела.Това тресене продължава около 10км. каране дори и при почти загрял двигател.след това утихва.Проблема не е от днес но се влоши в стденото време.Сменил съм двата танпона на двигатела на ск. кутия и малкия на раздатката с нови Японски.Проверих балансиращите валове всичко е на белези и ауспусите са наред НО без резултат и сега съм в пълно невидение.Колега ми спомена че може да са заминали дюзите.Може ли те да са виновни или не.И какво друго може да причини такива вибрации?
    MITSUBISHI L200 2.5TDI, ГАЗ69 с 2.5tds,X5 - Тихомир Камарашев 0886841426

От: Проблем с4Д56

А всички свещи работят ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      А всички свещи работят ли?
      Не всички, то и за това тресе.
      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от mercedesss Преглед на мнение
        ...Например тази сутрин при -20 градуса запали на четвърт.Но тресе много силно...
        Както се каза, почва се първо от подгревната система, после евентуално се излагат другите вероятности.

Коментар

При мен с една изгоряла, как тресеше, още при първите студове, не е истина, смених и всичко си дойде на мястото. Интересна работа, тези свещи все горят като дойде зимата.
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
            Интересна работа, тези свещи все горят като дойде зимата.
            Нормално, много по-дълго време работят при всяко палене.

Коментар

За това ли започнаха да чаткат по 20-30сек. релетата, а лятото не се чуват изобщо.
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Всички свещи работят имам и изведена лампа в купето за работата на ралето за подгрева.Тресе и при почти загрял двигател.

Коментар

Помпа и дюзи ,друго няма какво да е,след като свещите са наред.
                  Mitsubishi Padjero 2, 2.5
                  тел 0898-31-о8-41

Коментар

Всички свещи работят имам и изведена лампа в купето за работата на ралето за подгрева.Тресе и при почти загрял двигател.
                    Остават пикаещи дюзи, или ниска компресия. Почни с второто.

Коментар

Утре го почвам а колко трябва да е компресията и дюзите могат ли да се регулират?

Коментар

А когато тресе има ли мощност, динамиката нормална ли е? Ако не е просто единият цилиндър не работи и от там идва тресенето, а причините за това са много.
                        TLC 73 4.2-TD
                        Автоматик
                        Тел.0887859269

Коментар

Колата пали перфектно върви идеално не гори масло не пуши нито бял нито черен пушек.

Коментар

След 20 минути каране се оправя а после 15-20минути престои пак започва да тресе при това още не е изстинала напълно и подгрева не се е включил

Коментар

Утре го почвам а колко трябва да е компресията и дюзите могат ли да се регулират?
                              Дюзите се регулират, но "пикането" може и да не се оправи с регулировка. Ше ти каже помпаджията.
                              Иначе, за компресията на тоя двигател справочниците дават някакви данни, на които аз не вярвам. Според мен под 25 е зле положението, също и разликата между цилиндрите е много важна. Не ми се рови, но общото правило е "не под 10%".
                              А скоро да е сваляна главата?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X