Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен шум

Колеги моля за помощ или съвет при малки обороти на 2ра скорост се получава сранен шум и вибрация по цялото купе при висока скорост на висока предавка няма проблем.Поверих дали някое гърне или тръба опира в купето но всичко е наред.Съмняват ме двата задни тампона на двигателя малко са поомекнали ще ги поръчам и сменя но мисля че проблема не е от тях.Моля за съвет.
    Pajero 2.8 tdi GLS къса база

От: Странен шум

При висока скорост,а пък ниски обороти на двигателя винаги има вибрации,но при теб може да е от някой тампон на двигателя,скоростната кутия или както ти предполагаш на гърнето,но прегледай за някой разкъсан или пък корав тампон,но според мен е от тампон,не знам нека другите колеги да си изкажат и те мнението!От коя част на купето идва шума(къде се чува най-силно?)
    Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

От предната част идва вибрацията и шума като се предава по цялото купе

Коментар

Нещо балансиращи валове? Не знам с кой мотор си, а и не е логично само на една предавка да го прави, но последствията са тежки и може да се провери между другото.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Нещо балансиращи валове? Не знам с кой мотор си, а и не е логично само на една предавка да го прави, но последствията са тежки и може да се провери между другото.
          Забравих да напиша 2.8 тди 97г.

Коментар

Да напиша по разбираемо примерно като карам на 3та прдавка говорим за каране в града като пусна за момент газта и паднат оборотите слд това като подам газ до изравняване на оборотите на 3та се получават този шум и вибрация .

Коментар

Ами тогава наистина на тампон/и прилича. Виж да не е разкъсан и страничния, този който ограничава завъртането на скоростите при рязко набиране и спиране с мотор. Можеш да провериш и за луфтове по кардана.

Коментар

Първоначално публикуван от strugarev Преглед на мнение
                Да напиша по разбираемо примерно като карам на 3та прдавка говорим за каране в града като пусна за момент газта и паднат оборотите слд това като подам газ до изравняване на оборотите на 3та се получават този шум и вибрация .
                На 3-та с 1500 об./мин.(примерно) няма как да не подскача и тресе. Я си го карай нормално.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                  На 3-та с 1500 об./мин.(примерно) няма как да не подскача и тресе. Я си го карай нормално.
                  Е, то има "подскачане" и "подскачане". Едва ли колегата ще пусне темата, ако всичко е рамките на нормалното. Макар, че кой знае...

А иначе към strugarev - колега от клавиатурите трудно ще можем да диагностицираме проблема със сигурност. Най-много да даваме предположения по твойте описания. Ама то това, така или иначе колегите са го направили вече.
                  Аз бих те посъветвал след като вече имаш някакви насоки от къде може да е проблема, да качиш колата на канал, някой да я запали и на ръчна да се опита да потегли, така че да се натовари двигателя и трансмисията, а ти влизаш отдолу и гледаш и слушаш внимателно!
                  100% ще разбереш повече, отколкото от тук пред монитора!
                  Пожелавам ти успех! Дано излезе нещо безобидно!

Коментар

Това за монитора си прав качвал съм е на подемник подавал съм газ с натисната спирачка на скорост но без натоварване трудно може да се установи ще сменя тампоните на двигателя и ще видя да ли ще се оправят нещата единия много ме съмнява може и да си внушавам карал съм до сега автоматик.Благодаря на колегата Паджеровод за насоките, а към колегата Стоянов мога да ти звънна когато имам път към Монтана да направиш едно кръгче ако нямаш нищо против.

Коментар

ОК.
                      Ще се радвам да се запознаем!

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                        ОК.
                        Ще се радвам да се запознаем!
                        ОК и аз ще се радвам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X