Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero с обърната дирекция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Pajero с обърната дирекция

Здравейте,
    Интересува мнението ви за джиповете с обърната дирекция - тези дето някога са били с десен волан, но са ги направили с ляв. Попаднах на няколко такива, обикновено са Shogun-и, но на "палубата" пише Pajero, също така ми прави впечатление че лостчето за предното предаване е винаги от страната на водача, след това е скоростния лост при автоматиците. Та на подозираните от мен обърнати Pajero-та, скоростния лост е от ляво и после е малкото лостче. Дали наблюденията ми са достоверни? Изобщо, лошо ли е да е обръщана дирекцията. Аз самия предпочитам ляв волан, но бройката на тези с десен е доста висока. В случай че си купя и десен волан, какви биха били разходите ако поискам да му сменя дирекцията? Дали има съвместимост между Pajero Evolution и стандартна двойка.

От: Pajero с обърната дирекция

Първоначално публикуван от rock'n'wheels Преглед на мнение
    ... В случай че си купя и десен волан, какви биха били разходите ако поискам да му сменя дирекцията? Дали има съвместимост между Pajero Evolution и стандартна двойка.

Ще ти трябва още един за донор. Еvolution-а си е Еvolution-а.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Зависи как е направен аз съм обръщал на едно П2 волана правих го за себе си и ми отне около 2 месеца мъка за части съм дал 1600лв втора ръка но си е играчка ако искаш да бъде всичко както трябва.Според мен като си удариш чертата накрая е като да си купиш с ляв волан ако идеята ти е да ти излезне по ефтино.
      Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Няма еволюшън с ляв волан. Има обръщани. Според мен си струва само за еволюшън, за обикновени не си струва разхода и занимавката, ако искаш да стане кадърно.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Обърнал съм два еволюшъна и една обикновенна двойка. От финансова гледна точка е безумие ако го правиш както трябва.
          Ако го правиш калпаво не е по- евтино.
          Евото си е ево без значение къде му е волана, даже си мисля, че ако си е оригинално с десния волан ще е по-ценно някога.

Извън темата....за мен по-добър джип от паджеро еволюшън НЯМА.
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Колега, относно мястото на малкия лост(този на раздатката), при автоматика винаги въпросния е от към шофьора ,при ръчните винаги е от другата страна,независимо ляв или десен волан.
            MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
            (А1+)
            О877ООО98О

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
              Обърнал съм два еволюшъна и една обикновенна двойка. От финансова гледна точка е безумие ако го правиш както трябва.
              Евото си е ево без значение къде му е волана, даже си мисля, че ако си е оригинално с десния волан ще е по-ценно някога.

С последното съм 100% съгласен. Сега по темата. Необходими са около 3000лв в най-добрия случай за да обърнеш дирекцията и то при положение , че намериш донор до 2хил. лв. Също така трябва да си безстрашен , щото като видиш Евото на болтчета и на гайки разпръстнато ще ти стане лошо. Иначе Паджеро 2 става за донор , с много голяма заигравка. Всъщност то друг вариант за донор няма. Успех.
              Последно редактирано от kokocholi; 21-01-12, 21:35.
              Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
              Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Само да поясня - под Evolution тук имах предвид може би не това което всъщност е Evolution-а. Погледнах снимки из форума и може да съм в грешка - това май е просто по-наточена версия на двойката http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...958&f1=details. Конкретно ме интересуваше това на обявата дали е съвместимо с Pajero 2 или е самостойна разработка някаква. Та ако това не е Evo, моля за извинение.

Благодаря на всички за отговорите. До момента, ако правилно разбирам не си е работа обръщането, и още повече покупката на джип с обърната дирекция. Много ми помогнахте с информацията, и особено Тони Монтеро, сега вече по-уверено ще мога да дисквалифицирам автомобили с вече обърната дирекция. Иначе Евото си е мечта, която мога да се моля да се сбъдне, даже бий послушал съвета да си я оставя с дясната дирекция. Важно е за Евото обаче и ако потрябва донор какви са опциите. Все пак бих бил щастлив и с обикновена двойка, стига да не създава неочаквани проблеми - за тях мисля да не гледам десните волани понеже предпочитам с ляв.
                Последно редактирано от CarTest™; 22-01-12, 11:04.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение

Извън темата: Накара ме да сляза до гаража...отново

Коментар

Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
                    Извън темата: Накара ме да сляза до гаража...отново
                    ... А аз да бръкна в архива.....
                    Ето ти 3/три/ бр. EVOLUTION-обърнати,и
                    един не ....

На бой отиват само старците!

Коментар

Първоначално публикуван от Конов Преглед на мнение
                      ... А аз да бръкна в архива.....
                      Ето ти 3/три/ бр. EVOLUTION-обърнати,и
                      един не ....

Що не виждам снимки бре?
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

И още едно с "обратен" волан
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
                          И още едно с "обратен" волан
                          Тц,това е с нормален,другите са с обратен
                          878940653

Коментар

Ясно, мерси за снимките, големи красавци са

Коментар

Сигурно само в Япония има повече Evolution-и от България...ама нье е сигурно пак,де..
                              [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                              Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X