Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero 2 - Дизел или Бензин?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Pajero 2 - Дизел или Бензин?

След дълго отсъствие във форума с радост и охота забелязвам, че доста информативни неща са написани по темата. Благодаря отново за всичко написано, наистина е достойно за наръчник при покупка на този автомобил. Имам нужда от малко информация по един друг сходен въпрос - какво ви е отношението към газифицирането на бензиновите екземпляри. Изключаю потенциялния дискомфорт от размера на бутилката (особено за късата база), някде, може би в този форум, четох че 3.0 двигателите не понасят добре газифициране и не е добре да се прави. Наистина ли е така? Лично аз съм противник на газифицирането, та ако е проблем бих избягвал вече газифицирани автомобили, но ако намеря не-газифициран пак не бих сложил уредба. Все пак, мисля че ще е полезно да се спомене това онова по тази тема.

Коментар

От: Re: Pajero 2 - Дизел или Бензин?

Първоначално публикуван от rock'n'wheels Преглед на мнение
      След дълго отсъствие във форума с радост и охота забелязвам, че доста информативни неща са написани по темата. Благодаря отново за всичко написано, наистина е достойно за наръчник при покупка на този автомобил. Имам нужда от малко информация по един друг сходен въпрос - какво ви е отношението към газифицирането на бензиновите екземпляри. Изключаю потенциялния дискомфорт от размера на бутилката (особено за късата база), някде, може би в този форум, четох че 3.0 двигателите не понасят добре газифициране и не е добре да се прави. Наистина ли е така? Лично аз съм противник на газифицирането, та ако е проблем бих избягвал вече газифицирани автомобили, но ако намеря не-газифициран пак не бих сложил уредба. Все пак, мисля че ще е полезно да се спомене това онова по тази тема.
      Да споделя ,аз карам 3000 бензин с газов инжекцион от една година и съм много доволен ,нямам никакви проблеми разхода е на половина от бензина (като пари ) .А и аз не съм привърженик на газта но се инатих, една година го карах на бензин но не се издържаше (пуста криза),сега съм си доволен и не съжалявам ...
      MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
      MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

От: Pajero 2 - Дизел или Бензин?

Само да поясня, не планирам веднага да влизам в гората с джипа, но със сигурност по-леки off-road елементи като начало ще има, както и риболов.
        То винаги така се почва- моето го взех да ми дърпа платформата и за разходки http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=140874
        После се почна- рошави гуми, лебедки, клетки, седалки, колани, всички пластмаси вън....
        Общо взето пътя е един, влезе ли ти кал между зъбите отърване няма...
        На сърбела майката му е чесането.
        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

От: Re: Pajero 2 - Дизел или Бензин?

Моето го взех газифицирано с обикновена, кадърно сложена уредба. Върви си идеално. Това не ми е първата кола на газ и уверено мога да кажа, че си се държи много добре.
          Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
          0878226696; 0876927507

Коментар

Аз също го купих газифицирано с ГИ.Имаше само дразнеща бутилка в багажника,но и това го оправих като я преместих отдолу.А разхода наистина е на половин като пари.
            MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
            (А1+)
            О877ООО98О

Коментар

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
              Аз също го купих газифицирано с ГИ.Имаше само дразнеща бутилка в багажника,но и това го оправих като я преместих отдолу.А разхода наистина е на половин като пари.
              И аз съм се замислил да слагам бутилката от долу ,мойта е 60 л. дали ще влезе от долу ,не съм проверявал и мерил ,защото багажника почти изчезна ....
              MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
              MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                ......,мойта е 60 л.....
                И моята е 60л.Но забравих как изглежда ,нещо не я виждам често.
                (А1+)
                О877ООО98О

Коментар

С газифицирането няма проблем, стига да не е GDI.
                  Там не става или поне не лесно и евтино.

Коментар

Аз също съм се ориентирал към Пахеро с ГИ самоче имам едно питане..
                    Как се справяте когато колата е във вода до вратите?
                    Гасне ли? Създава ли грижи? Къде е границата която не трябва да минаваш (във вода) ?

Коментар

Първоначално публикуван от Yaniv Преглед на мнение
                      Гасне ли? Създава ли грижи? Къде е границата която не трябва да минаваш (във вода) ?
                      Случвало ми се е при влизане в голяма локва водата да стига до основата на челното стъкло. Не гасне, а и няма причини за това. С обикновена уредба съм. Правил съм го със шнорхел и без. Доколкото си спомням производителя дава дълбочина на газене до 70 см. във фабрична комплектация.
                      Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
                      0878226696; 0876927507

Коментар

Първоначално публикуван от Yaniv Преглед на мнение
                        Първоначално публикуван от tihony Преглед на мнение

.....
                        Повече от това.......... подводница.
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                          Повече от това.......... подводница.
                          Да ама това е дизел.
                          (А1+)
                          О877ООО98О

Коментар

Ми като иска човека да го кара във вода е по-правилния избор.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Re: От: Pajero 2 - Дизел или Бензин?

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                              С газифицирането няма проблем, стига да не е GDI.
                              Там не става или поне не лесно и евтино.
                              Да, препрочетох си статията където не се препоръчваше газифициране - точно за GDI моторите става дума. Даже на картинката имаше Pajero тройка, от тройката нататъка (мисля че и на двойките с facelift-а също) слагат GDI. Та добре, значи можело двойка и с газ (макар че продължавам да съм предубеден).

Коментар

От: Re: От: Pajero 2 - Дизел или Бензин?

Да, препрочетох си статията където не се препоръчваше газифициране - точно за GDI моторите става дума. Даже на картинката имаше Pajero тройка, от тройката нататъка (мисля че и на двойките с facelift-а също) слагат GDI. Та добре, значи можело двойка и с газ (макар че продължавам да съм предубеден).
                                Направо почвам да се чудя какво и на какво карам
                                0878226696; 0876927507

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X