Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero 2 - Дизел или Бензин?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Pajero 2 - Дизел или Бензин?

Еми да ,приказка си е и аз бих покарал едно ЕВО
    MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
    MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Ако си се ориентирал към 3.5 гледаи за автомат голям кеф е и са много здрави /казвам го от опит/.

Коментар

3-литровите двигатели са два 150 и 180 к.с.
        Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Гледай най-вече за ръжди - другото се оправя. Провери дали коректно работи индикацията за включване на предния мост. Коли, при които същият се използва рядко, са склонни към клеясване на привода на муфата (безобидно е) и по-рядко на заклинване лоста на раздатката в положение 2Н. по същата причина. Просто трябва да се напръска с пенетрант фиксаторът. Провери дали работи блокажа на задния диф. Той работи само на бавни. Дали лоста на раздатката включва добре на всички позиции и не изключва при натоварване. Също така виж дали, задният отоплител е на мястото си (под задната седалка) и работи.
          Аз лично предпочитам всеки бензинов двигател пред всеки от дизеловите (карал съм ги всичките) по много причини, като определящи са ЛВ/КМ. и това, че като цяло са по-безаварийни.
          Също така предпочитам автоматиците - при тези автомобили са безпроблемни. Суперсъклетът не е задължителен. Извън пътя, така или иначе му блокираш междуосевия диференциал Аз си карам само на задно - просто е по-забавно, въпреки че на снежна магистрала, си е по добре на фултайм.
          3,5 е разкошен двигател и по разход не се различава от 3.0, но поддръжката е по-екзотична. При 3.5 са различни дифовете и каретата. От трилитровите е за предпочитане 24 клапанния мотор (след '94, бяла подсветка на таблото и друг волан)
          Абе гледай да е запазен екземпляр, независимо от модификацията.
          Успех!
          Последно редактирано от Scrapheap; 20-01-12, 22:34.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Абсолютно правилно, само бензин ...

Коментар

Първоначално публикуван от brani_kalpazani Преглед на мнение
              Абсолютно правилно, само бензин ...
              Бензин = LPG.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Напълно подкрепям мненията на Sariones за това,че и двата вида имат и предимства и недостатъци, както и на Паджеровод, че на повечето тук мненията са изкривени...и не случайно
                Аз си карам 2.5 тди в гората и го "къпя" редовно без да се притеснявам ,че ще се удави или намокри, докато същото немога да направя с ево-то.
                Обаче това което мога да правя с ево-то, никога няма да мога да направя с дизелчето.

И не на последно място е нужен и късмет.

Успех в покупката!

Коментар

Благодаря много за съветите, особено на Scrapheap за подробните инструкции. Понеже зная, че не беше лесно да събера парите за джипчето, а започнал съм от нулата и съм спестявал от всяка заплата, та нямам желание да ги хвърля просто така за нещо което пълни окото само. Определено едно обстойно тестване на машината ще бъде извършено. Обмислям дори и да инициирам смяна на маслото преди всичко, на мой разход ако трябва. Чувал съм че така ако е имало добавки за по-добра работа на двигателя, вече не влияят и си проличават проблемите ако има такива. Това последното за дизел ме съветваха, склонен съм да си мисля че и за бензин ще е полезно, особено като клоня към бензина.

Коментар

Карам 3.0 , 177 к.с автомат от една година. Взех го бензинов и автомат точно поради здравината на автоматичната им скоростна кутия и по-малко проблемния бензинов мотор. Първоначално имах намерение да го ползвам като теб - за лек офроуд и дълги пътувания зимата. Доволен съм от машината.Моя има блокаж на задния мост и се катери сравнително добре, само дето е много тежък - дълга база е. Място за багаж - колкото искаш ! Пали безпроблемно при -15 градуса ( все пак е бензин), върви порядъчно и като го смушкаш с лекота стига 5000 об/мин и се изстрелва . Автоматичната скоростна кутия превключва много плавно и въобще не ме дразни с високи обороти и т.н. ( бях предубеден, тъй като карах до вземането на джипа само коли с ръчни скорости). Както вече дадоха съвет - гледай да не е ръждив, че това им е проблем на по-старите Паджеровци.
                    Относно смяната на маслото предварително - мисля , че е излишно. Ако има някаква гадост, добавена в маслото, тя ще действа още някой километър след смяната и нищо няма да разбереш.
                    Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

Първоначално публикуван от kabak Преглед на мнение
                      Карам 3.0 , 177 к.с автомат от една година. Взех го бензинов и автомат точно поради здравината на автоматичната им скоростна кутия и по-малко проблемния бензинов мотор. Първоначално имах намерение да го ползвам като теб - за лек офроуд и дълги пътувания зимата. Доволен съм от машината.Моя има блокаж на задния мост и се катери сравнително добре, само дето е много тежък - дълга база е. Място за багаж - колкото искаш ! Пали безпроблемно при -15 градуса ( все пак е бензин), върви порядъчно и като го смушкаш с лекота стига 5000 об/мин и се изстрелва . Автоматичната скоростна кутия превключва много плавно и въобще не ме дразни с високи обороти и т.н. ( бях предубеден, тъй като карах до вземането на джипа само коли с ръчни скорости). Както вече дадоха съвет - гледай да не е ръждив, че това им е проблем на по-старите Паджеровци.
                      Относно смяната на маслото предварително - мисля , че е излишно. Ако има някаква гадост, добавена в маслото, тя ще действа още някой километър след смяната и нищо няма да разбереш.
                      Колко му е данъка и застраховката?
                      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                        Колко му е данъка и застраховката?
                        За застраховката между 261лв. и 348лв. зависи със или без ЗК, еднократно или разсрочено. За данък не знам.
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Застраховка ГО -280 лв, Данък МПС - 218 лв ( по спомени, че ме мързи да погледна. Кефа от карането на мощна кола - безценен
                          Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

Колега, ако все още не си решил дилемата ето един съвет и от мен: от 2 години карам дълга база с 2.5 литров дизел 4D56, лятото иди-дойди, но в момента, в този сняг по улиците, с постоянно включен преден мост, градско ми харчи повече от 25л./100 км.! Който не вярва, да заповяда да го покара няколко дни. След изложеното по-горе сам си направи извода дали да си вземеш такова! За разлика от моето, късата база на един приятел харчи наполовина и е много доволен. Относно здравината на Паджерото като цяло, не се колебай тъй като са пословично здрави, но съветът ми е да избереш бензинов двигател! Успех!

Коментар

Аз съм с V6 3000 150 к.с. на газ разход в града 16-18 бутилката е на калника качена има и багажник.

Коментар

Изключително безценни съвети и инфо Колеги - Благодаря от сърце!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X