Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся бензинов мотор или заменям за дизелов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся бензинов мотор или заменям за дизелов

Ами след като направих мотора на Мицубишито, направих едно пробно кръгче до Шабла. Резултатите обаче хич не ми харесаха. При щадящата скорост от около 100 км/ч. разхода беше 9-10 л./100 км. Или изразено в цифри 1150 км. = 60+50+20+60+30 лв. Затова реших да се разделя с дизеловия 4М40 и да взема нещо бензиново на което да сложа газ. Предложения? По принцип какъв е щатния бензинов мотор за този бус?

До: Търся бензинов мотор или заменям за дизелов

Не е много добра идея.
    Не стана ли дизела добре ? Тоя мотор е доста добър по принцип.
    Между другото , при кубатура 2.8 и автоматик тоя разход си е нормален.Не мисля че с газта ще постигнеш някаква икономия , даже напротив.Да не говорим за разправията.
    Последно редактирано от kiki.t; 20-06-07, 10:46.
    0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
    Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
    Суперскан България www.decbg.com
    Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

ми колко искаш да харчи? 6/100 ли? купи и му сложи един комън рейл и толкова ще ти харчи /при 90-100кмч/
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Относно разхода знам от опит, че пикапа ми с Вортек двигател, 4.3 куб, 6 цилиндъра, 220 к.с. харчи не повече от 13 л./100 км. газ. Бившата кола на жена ми - Гранд Чероки 4.0 куб, 6 цилиндъра, ПЕРМАНЕНТНО 4х4, 200 к.с. - 12 л./100 км. газ. Това са разходи засичани нееднократно на извънградско при скорости далеч надвишаващи 100 км./ч. И двете гореспоменати коли са автоматици.
        Е, според вас как е по добре, 18.30 лв. на 100 км. при мощност 110 к.с. или 12.48 лв. на 100 км. при мощност 200 к.с.?

Коментар

Според Autodata най-близък по данни до оригиналния ти е 4G64, иначе упражнението загрубява - как ще съгласуваш мотора с автомата и т.н.
          Обаче все се надявам, че се шегуваш - след всичките ти приключения по сервизите да им се набуташ с такава работа! Никога няма да избиеш тези разходи и неприятности! Според мен.

Коментар

Добре де , ами градско? Там дизела ще харчи 12 , а тия които изреди , сигурно 25 на 100.И кво като е газ .
            Между другото , очаквам в най-скоро време газта да поскъпне драстично.
            (с около 20-30 % ).

Коментар

И двата джипа не качват над 20 л./100 км. градско.

Коментар

Севдо, пускай го на пазара, хем е дизел хем е десен. После си вземи какъвто ти искаш и си готов.
                http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                  Е, според вас как е по добре, 18.30 лв. на 100 км. при мощност 110 к.с. или 12.48 лв. на 100 км. при мощност 200 к.с.?
                  На този въпрос обикновено се отговаря, когато се прави избор на возило.
                  Иначе, за 2,8 ТД двигател на Мицубиши (особено след правен-недоправен основен ремонт) разход 9 на 100 изглежда съвсем нормално. Поне аз нямам спомен да съм виждал и чувал някой собственик на Паджеро 2 с такъв двигател да се оплаква от подобен разход.

А влизането в голямото приключение замяна на дизел с бензинов двигател и последваща газификация единствено по причина "много харчи" ми звучи ... хм ... малко интересно с оглед на свързаните с това разходи и главоболия ...

П.П. А според този източник консумация между 9 и 15/100 си е нормална за тази кола.
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-06-07, 21:40.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                    А влизането в голямото приключение замяна на дизел с бензинов двигател и последваща газификация единствено по причина "много харчи" ми звучи ... хм ... малко интересно с оглед на свързаните с това разходи и главоболия ...
                    Определено не си струва.
                    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                      Севдо, пускай го на пазара, хем е дизел хем е десен. После си вземи какъвто ти искаш и си готов.
                      +10

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                        Иначе, за 2,8 ТД двигател на Мицубиши (особено след правен-недоправен основен ремонт) разход 9 на 100 изглежда съвсем нормално. Поне аз нямам спомен да съм виждал и чувал някой собственик на Паджеро 2 с такъв двигател да се оплаква от подобен разход.

Не знам какво значи за теб правен-недоправен ремонт! Пуснал съм снимки на които ясно се вижда, че са спазени всички правила за ПРАВИЛНО отремонтиране на мотора. Такива лекомислени фрази силно демотивират всички ни да пускаме каквито и да е технически публикации. След като ти си толкова в час с правилното отремонтиране на този двигател, аз защо тогава си давах зор да снимам, да пиша, да качвам снимки....?

Коментар

Колега , карай си колата , екстра си е.
                          Ако пък толкова не те кефи -продавай и това е.

Коментар

Колата наистина е супер, но така и нямаме семейна кола въпреки, че пред нас са подредени пет! Искам голяма, комфортна кола за извънградско с разход 10-12 лв./100 км.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                              Не знам какво значи за теб правен-недоправен ремонт! Пуснал съм снимки на които ясно се вижда, че са спазени всички правила за ПРАВИЛНО отремонтиране на мотора. Такива лекомислени фрази силно демотивират всички ни да пускаме каквито и да е технически публикации. След като ти си толкова в час с правилното отремонтиране на този двигател, аз защо тогава си давах зор да снимам, да пиша, да качвам снимки....?
                              очевидно ремонта е добър, щом харчи 9/100...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X