Ами след като направих мотора на Мицубишито, направих едно пробно кръгче до Шабла. Резултатите обаче хич не ми харесаха. При щадящата скорост от около 100 км/ч. разхода беше 9-10 л./100 км. Или изразено в цифри 1150 км. = 60+50+20+60+30 лв. Затова реших да се разделя с дизеловия 4М40 и да взема нещо бензиново на което да сложа газ. Предложения? По принцип какъв е щатния бензинов мотор за този бус?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Търся бензинов мотор или заменям за дизелов
Свий
X
-
До: Търся бензинов мотор или заменям за дизелов
Не е много добра идея.
Не стана ли дизела добре ? Тоя мотор е доста добър по принцип.
Между другото , при кубатура 2.8 и автоматик тоя разход си е нормален.Не мисля че с газта ще постигнеш някаква икономия , даже напротив.Да не говорим за разправията.Последно редактирано от kiki.t; 20-06-07, 10:46.0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
Суперскан България www.decbg.com
Машинно почистване на DPF/FAP филтър
-
ми колко искаш да харчи? 6/100 ли? купи и му сложи един комън рейл и толкова ще ти харчи /при 90-100кмч/помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Относно разхода знам от опит, че пикапа ми с Вортек двигател, 4.3 куб, 6 цилиндъра, 220 к.с. харчи не повече от 13 л./100 км. газ. Бившата кола на жена ми - Гранд Чероки 4.0 куб, 6 цилиндъра, ПЕРМАНЕНТНО 4х4, 200 к.с. - 12 л./100 км. газ. Това са разходи засичани нееднократно на извънградско при скорости далеч надвишаващи 100 км./ч. И двете гореспоменати коли са автоматици.
Е, според вас как е по добре, 18.30 лв. на 100 км. при мощност 110 к.с. или 12.48 лв. на 100 км. при мощност 200 к.с.?
Коментар
-
Според Autodata най-близък по данни до оригиналния ти е 4G64, иначе упражнението загрубява - как ще съгласуваш мотора с автомата и т.н.
Обаче все се надявам, че се шегуваш - след всичките ти приключения по сервизите да им се набуташ с такава работа! Никога няма да избиеш тези разходи и неприятности! Според мен.
Коментар
-
Добре де , ами градско? Там дизела ще харчи 12 , а тия които изреди , сигурно 25 на 100.И кво като е газ .
Между другото , очаквам в най-скоро време газта да поскъпне драстично.
(с около 20-30 % ).0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
Коментар
-
Първоначално публикуван от disem Преглед на мнениеЕ, според вас как е по добре, 18.30 лв. на 100 км. при мощност 110 к.с. или 12.48 лв. на 100 км. при мощност 200 к.с.?
Иначе, за 2,8 ТД двигател на Мицубиши (особено след правен-недоправен основен ремонт) разход 9 на 100 изглежда съвсем нормално. Поне аз нямам спомен да съм виждал и чувал някой собственик на Паджеро 2 с такъв двигател да се оплаква от подобен разход.
А влизането в голямото приключение замяна на дизел с бензинов двигател и последваща газификация единствено по причина "много харчи" ми звучи ... хм ... малко интересно с оглед на свързаните с това разходи и главоболия ...
П.П. А според този източник консумация между 9 и 15/100 си е нормална за тази кола.Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-06-07, 21:40.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнениеА влизането в голямото приключение замяна на дизел с бензинов двигател и последваща газификация единствено по причина "много харчи" ми звучи ... хм ... малко интересно с оглед на свързаните с това разходи и главоболия ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнениеСевдо, пускай го на пазара, хем е дизел хем е десен. После си вземи какъвто ти искаш и си готов.________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнениеИначе, за 2,8 ТД двигател на Мицубиши (особено след правен-недоправен основен ремонт) разход 9 на 100 изглежда съвсем нормално. Поне аз нямам спомен да съм виждал и чувал някой собственик на Паджеро 2 с такъв двигател да се оплаква от подобен разход.
Не знам какво значи за теб правен-недоправен ремонт! Пуснал съм снимки на които ясно се вижда, че са спазени всички правила за ПРАВИЛНО отремонтиране на мотора. Такива лекомислени фрази силно демотивират всички ни да пускаме каквито и да е технически публикации. След като ти си толкова в час с правилното отремонтиране на този двигател, аз защо тогава си давах зор да снимам, да пиша, да качвам снимки....?
Коментар
-
Колега , карай си колата , екстра си е.
Ако пък толкова не те кефи -продавай и това е.0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
Коментар
-
Първоначално публикуван от disem Преглед на мнениеНе знам какво значи за теб правен-недоправен ремонт! Пуснал съм снимки на които ясно се вижда, че са спазени всички правила за ПРАВИЛНО отремонтиране на мотора. Такива лекомислени фрази силно демотивират всички ни да пускаме каквито и да е технически публикации. След като ти си толкова в час с правилното отремонтиране на този двигател, аз защо тогава си давах зор да снимам, да пиша, да качвам снимки....?помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар