Колеги отскоро се появи следния проблем! По време на движение се чува странен шум в задната част на автомобила. При ускоряване и отнемане на газта. Наподобява "виене". Имам чувството, че съм в тролей. Не е много силен, но се чува ясно. Провериха ми каретата на кардана. Ок са. Гресираха ги. Никаква промяна. Провериха и лагери на колела. Били ок и те. Според майсторите трябва да се сваля диференциала. Шума леко се променя при завиване с по висока скорост. Най-вече надясно. Предстои ми пътуване около 1300 км. И съм малко притеснен. Имам опит със задрал лагер на главина ... Ако сменя маслото на дифа ще има ли ефект?... Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Странен шум, Мицубиши Монтеро, моля за съвет
Свий
X
-
От: Странен шум, Мицубиши Монтеро, моля за съвет
Първоначално публикуван от phalko Преглед на мнение... Ако сменя маслото на дифа ще има ли ефект?...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Ако шума се променя в завой, трябва да е лагер полуоска, ако е от диференциал трябва да е постоянен шум. Отзад на полуоската са конусни лагери. Като се сваля дифа се свалят и полуоските, могат да се проверят и те .Bertone freeclimber 1.8 115hp
Коментар
-
Стандартния шум "виене" еднозначно сочи към диференциала, по-точно хипоидната предавка, корона - пиньон. Може и да е друго, но няма да е виене.
Разбира се всеки определя субективно шума "виене".сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнениеА да си сменял скоро гуми?08седемшест5едно513четири
Коментар
-
За това старите хора казват "питай патило, а не старило"!Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR
Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!
Коментар
-
Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнениеЕстествено, че не е. Проглуших му ушите, че за мен проблема е от гумите, ама той си знае диференциала само... Моята кочинка като я докарах беше с абсолютно същите гуми, същия звук и момента в който обу гуудрича, филма свърши.Ай наливай виното, че 30-ти наближава.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар