Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 3.5 шумен мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 3.5 шумен мотор

Здравейте колеги, карам такова Паджеро и след смяна на маслото забелязах, че мотора става по-шумен след като загрее. И по-точно чука като на хидравличен повдигач..... само един. маслото е Castrol 5w40. Дали да не го сменя с 10w40 или няма да има ефект? Колата е 3.5v6 24v 97г.
    Предварително Благодаря!!!

От: Паджеро 3.5 шумен мотор

Според мен на стар двигател не му е нужна пълна синтетика може да сложиш 10х40 а дори и минерално масло.
    MITSUBISHI L200 2.5TDI, ГАЗ69 с 2.5tds,X5 - Тихомир Камарашев 0886841426

Коментар

Първоначално публикуван от dokholiday Преглед на мнение
      Здравейте колеги, карам такова Паджеро и след смяна на маслото забелязах, че мотора става по-шумен след като загрее. И по-точно чука като на хидравличен повдигач..... само един. маслото е Castrol 5w40. Дали да не го сменя с 10w40 или няма да има ефект? Колата е 3.5v6 24v 97г.
      Предварително Благодаря!!!
      И аз имам такъв двигател, маслото ми е МОТУЛ и то е 5w40 ,но не чука нищо.

Не е евтино обаче...
      Прикачени файлове

Коментар

Сменяй, маслото е малко калпаво ,а за мотула давам гаранция ,и аз карам една турбо кола ,напмпана доста и държи ,на много големи товари ...Шом като загреее почне да чука повдигач значи маслото се разрежда и изтънява и губи визкозитет
        MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
        MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Благодаря Ви за отговорите колеги. Смених маслото с 10w50 пак пълна синтетика и сега ще видим дали ще има ефект!

Коментар

Моя 3.5 го карам с 15/40 никакви проблеми.Тези двигатели не са първа младост и им трябва малко повече уплътняванел

Коментар

Иаз съм на това мнение 10 ката е малко тънко за тези годинки коли ,15 или 20 за лятото най добре ...
              MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
              MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Моите уважения ама първото число на маслото хич няма връзка със поведението му лятото.
                Дали ще е 5W40 или 20W40 на топъл мотор ако е охлабен и с двете ще трака еднакво!
                Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Двигателно-масло. Това нещо полезно за четене. Ето и още нещо.
                  П.С. Изрових и още Нещо.
                  Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 05-12-11, 07:48.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                    Моите уважения ама първото число на маслото хич няма връзка със поведението му лятото.
                    Дали ще е 5W40 или 20W40 на топъл мотор ако е охлабен и с двете ще трака еднакво!
                    И мойте уважения колега ,но си има значение и първото число и през лятото(говоря не само защото съм чел някъде ,а и от личен опит ) ,нищо че е обозначение за студено време ... Колкото по голямо е толкова е по гъсто .... вземи попрочети малко линковете по горе на колегата Sariones

Коментар

Щот се изказа,че вискозитета намалявал от повишаване на температурата...,та затова има чукане.Вискозитет и уплътняване-дайте да казваме на колегите във форума малко по-правилно,ако знаеме
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Според мен числата на маслото не показва неговата гъстота има минерални масла полусинтечни и синтетични масла.И от практика ако има проблем в двигателя не се оправя с масло.Виждал съм двигател на 6000000км използва масло 5w40 нямя проблем.За това използването на качествени масла постоянно е много важно за добрата работа на един двигател.
                        Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                          Щот се изказа,че вискозитета намалявал от повишаване на температурата...,та затова има чукане.Вискозитет и уплътняване-дайте да казваме на колегите във форума малко по-правилно,ако знаеме
                          http://avtoexpert.net/index.php?opti...w=article&id=5

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                            И мойте уважения колега ,но си има значение и първото число и през лятото(говоря не само защото съм чел някъде ,а и от личен опит ) ,нищо че е обозначение за студено време ... Колкото по голямо е толкова е по гъсто .... вземи попрочети малко линковете по горе на колегата Sariones
                            Аз тия неща съм ги чел пет години докато си взема дипломата , и след това вече петнадесет са ми всекидневие!
                            Така че тия линкове да ги четат хора дето имат нужда.
                            А ти прочети че съм подчертал че казаното важи при загрят двигател!
                            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от strugarev Преглед на мнение
                              Според мен числата на маслото не показва неговата гъстота има минерални масла полусинтечни и синтетични масла.И от практика ако има проблем в двигателя не се оправя с масло.Виждал съм двигател на 6000000км използва масло 5w40 нямя проблем.За това използването на качествени масла постоянно е много важно за добрата работа на един двигател.
                              Това червеното нали е просто грешка в нулите. А ако не е много ми е интересно да разбера какъв мотор е това.
                              Subaru Legacy 2.5
                              Suzuki GS500 E

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X