Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ход предни амортисьори на Паджеро 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ход предни амортисьори на Паджеро 2

Трябва ми информация за хода на предните амортисьори от Паджеро 2. Ако някой има идея ще се радвам да сподели. Питам, защото смятам за по-икономично и по-добре като резултат да бъдат сменени с Fox например, от колкото с оригинални, а в момента нямам свален пред мен такъв, че да го премеря.

От: Ход предни амортисьори на Паджеро 2

Търси мойта тема за "подобренията". Там съм ги снимал с ролетка и оригиналните и новите RAW4x4.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнение
      Трябва ми информация за хода на предните амортисьори от Паджеро 2. Ако някой има идея ще се радвам да сподели. Питам, защото смятам за по-икономично и по-добре като резултат да бъдат сменени с Fox например, от колкото с оригинални, а в момента нямам свален пред мен такъв, че да го премеря.
      Само хода достатъчен ли е за избор на амортисьор?
      Аз от дълги години съм привърженик на тези: http://www.autopartswarehouse.com/re...placement.html

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Само хода достатъчен ли е за избор на амортисьор?
        За FOX и кой да е друг койловър - да. Другото му се настройва.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
          За FOX и кой да е друг койловър - да. Другото му се настройва.
          Това как да го разбирам? За Джимни и за Хамър едни и същи ли са?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Това как да го разбирам? За Джимни и за Хамър едни и същи ли са?
            Мда, хубаво е за Хамър да вземеш по-дебели де, по-лесно ще загряват 2" (тънките). Клапаните вътре им се сменят според желанията на клиента

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
              Търси мойта тема за "подобренията". Там съм ги снимал с ролетка и оригиналните и новите RAW4x4.
              Мерси, ще потърся!

П.П. Намерих темата - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=90223, но снимките с размерите на амортисьорите в първото съобщение не са валидни вече

Коментар

Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнение
                Мерси, ще потърся!

П.П. Намерих темата - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=90223, но снимките с размерите на амортисьорите в първото съобщение не са валидни вече
                Опс, сори - тая тема беше от преди да си изтрия албумите. Ще потърся да видя дали не ги пазя някъде по компютрите тия снимки.

Коментар

Погледни в темата ми за предното окачване на терано. Амортисьорите са със съшия размер, или много-много блисък. Някои производители ги дават с еднакви размери на терано, трупър, паджеро и дериватите им.

Fox-овете, които ти трябват са 980-02-359-А с валвинг 50/80 Единствено трябва да си врътнеш нови втулки за долните захвати, защото фоксовете са за 14мм болт, а твоите са с 12мм болт.

Ето ти ги и как изглеждат:
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:39079.21408.600x400.359a.jpg
Прегледи:2
Размер:22.8 КБ
ID:5321473

В момента съм с такива на тераното и съм екстремално доволен.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

@ sparkybg - точно за това си говорим Аз бях с Йори, когато идвахме до вилата ти за тампоните на оста на горния носач за един Форд Маверик.

Благодаря за информацията, не очаквах, че са същите размери на амортисьорите. Ако е така, директно ще се възползвам от твоето know how. Тези амортисьори като ги гледам са базирани на стандартните 2" Remote Reservoir на Фокс, но с друга горна капачка, която има шпилка за оригинален монтаж.

Аз реално бях решил да взема универсални 2" дебели Фоксове с външен резервоар, като преправя захвата от към джипа, за да знам, че тези амортисьори ще могат да се ползват някога и в друг джип. Ако се вземат нови горни капачки с унибал за тези Шевролетските, дали могат да се конвертират към универсални такива? Предполагам, че от Фокс са достатъчно умни и са се възползвали от модулността на амортисьорите си и са сменили само горната капачка...

Като гледам тези, които си посочил, са с 5 или 5.5" ход и са с една идея по-дълъг ход от оригиналните, което би поело малко увеличение на хода, точно това търся.

Коментар

Ако ще преправяш захватите, нямам идея. Шри мен бяха единствените от всички фирми, които имаше шанс да вкарам без да преправям нищо. Примерно FOA с 5 инча ход са по-дълги между захватите. Не помна KING какви размери имаха. Аз тогава се балтавих продължително да търся размери и да сравнявам. По спомен стандартния им валвинг е 50/70, а пича от FOX ми препоръча 40/80, ако помня добре. Като решиш да взимаш - обаждай се. Ще погледна валвинга на долната капачка - там го пише. На знам паджеро как е откъм място там, но само Fox имат 2 инчови, с 5 инча ход, с външен резервоар и с шпилка отгоре, каквито са мойте. А толкова къс амортисьор и без друго няма за какво друго освен за независимо окачване да се ползва. Не са с капачки на резба откоре. Капачката е заварена за тялото, а шпилката - за капачката.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X