Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с разхода на Шогун 3000сс V6 24винтила бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с разхода на Шогун 3000сс V6 24винтила бензин

Здравейте колеги,сложих на моя Шогун нов газов инжекцион в Карлово,защото ми ги препоръчаха на Симгаз.Инжекциона е смес от италянски атрибути,но с българска електроника. Джипа върви доста,но и гори 20газ което е според мен много за газов инжекцион.Говоря за смесено ,грацко и извънграцко.Защото живея в околностите на София.Джипа е 2000г,ходих на реглаж на електрониката ,но разхода е същия.Какво ще ме посъветвате,някой слагал ли е от тези инжекциони на Симгаз?Също къде мога да намеря читав сервиз за да ми гресират джипа?Тия капути в Англия са му свалили климатика,търся и цялата система да закупя,ако може втора употреба.

От: Проблем с разхода на Шогун 3000сс V6 24винтила бензин

Ми колега това си е нормален разход ,просто трябва да му свикнеш и всичко ще бъде наред ...
    И аз съм с газов инжекцион ,но на ланди ренцо ,грацко ми харчи 18-19 ,а извън 14-15 зависи как му настъпвам газта .По принцип разхода на газ е с около 10 % повече от това дето ти дава на бензин ...
    А за гресирането във всяка масларница или по голям сервиз имат текламит ...
    MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
    MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Здравей колега и добре дошъл във форума.
      Този джип сигурно е от Враца- доста го гледах , а вече го няма в обявите ( син металик...).
      Разхода ти е напълно нормален за смесено. Моя гори 15/100 извънградско при "нежно каране" - до 100 км/ч, без "изрязване". Градско не го засичам, че ще ме боли главата...
      И аз се замислях за газово, ама много малко го карам и не си заслужава...
      Иначе как е с вървенето - не трябва да има разлика между бензин и газ ?
      Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

абе върви като изтриебител,но си мислех да не би да е нещо от инжекциона защото е на симгаз,защото са с български електроники,на бензин гори помалко иначе.Извънграцко галене на 100км гори 15 на сто на газ.А иначе наистина това е джипа от Враца.Синия Шогун един колега одеве позна.

Коментар

Значи аз съм с ланди ренцо ,газов инжекцион ,преди да сложа 33 те ,с заводските гуми харчеше 14 извън на газ с максимална скорост 130 км. по магистралата София -Стара Загора на круис контрол ,а градско 17-18 л. За вървежа няма разлика както си върви на бензин така и на газ ,но сега вече с 33 те километража в вече друг и бяга някъде с 15 км,засичах го с други коли ...
          MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
          MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Момчета, хванете малко правописа и го оправете! ГраЦ е град в Австрия .

Колкото до разхода колега - че зависи от много фактори, това е ясно. Стойностите, които упоменаваш са напълно нормални за такъв автомобил. Недей да очакваш нещо от рода на 10 извънградско.
            Георги Гатев

Коментар

Не очакваи чудеса колега като е на газ.Абсолютно нормален разход.С каквато и газова уредба да е няма да падне на 12-13.

Коментар

Според мен този разход изразен в парички е на пълно приемлив. Моят 2,5 TDI гори не по-малко от 8/100 извън града и 11-13/100 в грда, а вървежа спрямо 3000 бензин е несравним. Поздрави и без аварийни километри.
                MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Първоначално публикуван от pahov Преглед на мнение
                  Според мен този разход изразен в парички е на пълно приемлив. Моят 2,5 TDI гори не по-малко от 8/100 извън града и 11-13/100 в грда, а вървежа спрямо 3000 бензин е несравним. Поздрави и без аварийни километри.

А за 2.8 TDI да не ви говоря. Моя гори като ламя. 13-15, още не мога да го засека без да е натоварен нормално или да бързам за някъде. Май не трябваше да му слагам теглич.
                  GSM 0877 08 99 19
                  Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Един мой приятел има 2.8 ТДИ ,градско е на 17-18 ,а извън 14л. като се кара лекичко сметнете го като пари за нафта и пари за газ ...

Коментар

колега разхода е нормален и аз съм сгазов инж. паджеро 3.0. Извън града е 15 а в града около 20.

Коментар

Първоначално публикуван от gadinata Преглед на мнение
                        абе върви като изтриебител,но си мислех да не би да е нещо от инжекциона защото е на симгаз,защото са с български електроники,на бензин гори помалко иначе.Извънграцко галене на 100км гори 15 на сто на газ.А иначе наистина това е джипа от Враца.Синия Шогун един колега одеве позна.
                        И какво като е българска електрониката?! Аман от италЯнски боклуци!

" Изхвърлете всичко италЯнско !"
                        LZ5ZI qth HASKOVO
                        Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                          Един мой приятел има 2.8 ТДИ ,градско е на 17-18 ,а извън 14л. като се кара лекичко сметнете го като пари за нафта и пари за газ ...
                          Много е за 2.8. Нормално е 12-13 градско и 9.5-10 извън.
                          Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
                          Бахти, как се изказах...

Коментар

Моя 2.8 тди харчи извън града около 10 при скорост 120км. повече не го натискам,в града не съм го засичал.А за части втора употреба звъни на тези номера лично аз съм пазарувал от този човек много неща има 40бр.разглобени Паджера.0899559565/0886627790
                            Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Моя шогун V6 3000cc 24 клапана 11-12 извън града и 13-14 градско бензин!
                              Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X