Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за гуми

Колеги,

За съжаление точно когато съм безпаричен ми се налага да сменям гуми.
    Намерих едни от тези с огромните грайфери 4 броя за 200 лева общо втора употреба (не знам каква марка са, но не е някоя от известните). На външен вид изглеждат доста запазени.
    Въпросът е дали ще ми вършат работа. Всеки ден карам по 3-4 км офроуд, защото път до къщата ми няма, и още 30-40 километра на ден по асфалт.
    С обикновени гуми, като сегашните ми, офроудът е мъка. Но не знам дали с тези с големите грайфери няма да има проблем по асфалта.
    По принцип карам бавно и внимателно, така че в това отношение проблеми няма.
    Скъсах се да търся, но нищо друго не намирам - или са много скъпи, или са евтини втора употреба, но са съвсем съсипани.
    Та кажете какво ви е мнението да се кара целогодишно с гуми с големи грайфери офроуд и на асфалт, при положение че се кара внимателно.

Поздрави

От: Въпрос за гуми

Първоначално публикуван от JKS Преглед на мнение
    Колеги,

За съжаление точно когато съм безпаричен ми се налага да сменям гуми.
    Намерих едни от тези с огромните грайфери 4 броя за 200 лева общо втора употреба (не знам каква марка са, но не е някоя от известните). На външен вид изглеждат доста запазени.
    Въпросът е дали ще ми вършат работа. Всеки ден карам по 3-4 км офроуд, защото път до къщата ми няма, и още 30-40 километра на ден по асфалт.
    С обикновени гуми, като сегашните ми, офроудът е мъка. Но не знам дали с тези с големите грайфери няма да има проблем по асфалта.
    По принцип карам бавно и внимателно, така че в това отношение проблеми няма.
    Скъсах се да търся, но нищо друго не намирам - или са много скъпи, или са евтини втора употреба, но са съвсем съсипани.
    Та кажете какво ви е мнението да се кара целогодишно с гуми с големи грайфери офроуд и на асфалт, при положение че се кара внимателно.

Поздрави
    Най-добре снимай тези гуми да ги видим, че така е малко на гадаене работата!
    Принципно, ако са за кал (М/Т), за утъпкан сняг и лед са гола вода. Дори спокойно може да се каже, че са опасни.
    Обратното също не става - шосейните (Н/Т) на дълбок сняг или кал не могат да мръднат.
    За теб най-добрият вариант е хубава all terrain (A/Т) гума. Моя съвет е такива да търсиш!

Коментар

Благодаря за отговора.

Да, гуми за кал са тези, които съм намерил. Изглеждат прилично запазени.

Проблемът е, че с шосейни гуми просто не мога да се прибера до вкъщи, ако е достатъчно заснежено или разкаляно, а това са поне 100 дни годишно.
      От друга страна, карам много и по асфалт. И няма как да сменям гуми в зависимост от терена, просто не е реалистично.
      Хубави А/Т гуми не можах да намеря, цените почват от 600 лева нагоре за комплект, а това ми е извън бюджета.
      2 месеца чаках един вносител да вкара гуми А/Т от Австрия втора употреба и вчера му се обаждам и той ми каза, че не ми взел.

Смяташ, че с гуми за кал не е добре да се кара зимата ли?

Ако някой има идея къде да се намерят запазени А/Т 235/75/15 или 225/75/15 в София до 200 лева... но аз поне не мога да намеря.
      Всъщност не съм намерил и други М/Т на тази цена, освен този конкретен комплект.

Коментар

Това както ги описваш ми приличат на Каймани или Кобри, по-вероятно първите. Аз лично не бих ги карал целогодишно баш тия. За тази цена малко са ми съмнителни. Да не говориме, че са доста шумни меко казано.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Ако въпросът ти е бил за до 200 лева на гума, погледни това /премахнат линк с рекламно съдържание/

Аз карам втора година такива, само че при мен размерът е малко по-голям (265) и съм доволен. Гумите се държат относително добре, съобразно цената си, и на асфалт, и на кал, и на мокра трева.

mod edit:колега, линковете от този тип са забранени. Още повече, линкът, който бяхте дал не показваше определена гума...
          Последно редактирано от huko; 09-11-11, 13:44.
          VW Passat 5.5 (3bg), 2004, 1.9 TDI, 4x4
          MMC Pajero 2, GLS, 1997, 2800 TDI

Коментар

Извинявайте,че използвам чужда тема но доста четох и окончателен отговор не получих. Затова моля да ми кажете на паджеро-2 (късо) 96г. 2,8ТДИ без никакъв лифт гуми с размер 32/11 R15 ще се съберат ли без да опират никъде?

Коментар

Първоначално публикуван от marto Преглед на мнение
              Извинявайте,че използвам чужда тема но доста четох и окончателен отговор не получих. Затова моля да ми кажете на паджеро-2 (късо) 96г. 2,8ТДИ без никакъв лифт гуми с размер 32/11 R15 ще се съберат ли без да опират никъде?
              Зависи от офсета на джантите. Ако са щатните 7j15jj/+10, не би трябвало да има проблем, ако разбира се и окачването е в добро здраве, а не клекнало с 3-4см. С по-изнесени джанти ще опира гарантирано при завиване.
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от marto Преглед на мнение
                Аз съм с такива. Никъде не опират. Даже джантите са Мангелс с -20 офсет. Само малко съм натегнал торсионите.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Re: От: Въпрос за гуми

Джантите са оригиналните алуминиеви на паджеро 2- 15" 7J
                  Последно редактирано от marto; 29-11-11, 09:26.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X