Обява

Свий
Няма добавени обяви.

L200 '2006 - досадни ел. проблеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• L200 '2006 - досадни ел. проблеми

Здравейте,
    след серия покупко-продажби вместо с Дискавъри сега са возя в едно чудесно на първо четене L 200, обаче забелязах следното ( не знам проблем ли е или недонастройка ) - при изгасени фарове бутончетата на радиото и на информационния дисплей светят. Когато светна фаровете бутончетата угасват. А трябва да е обратното, нали ? Към радиото отиват две кабелчета : ILL+ и ILL-, на които обаче не идва 12 волта, а , в зависимост от положението на фаровете ( вкл/изкл ) към 4.7/9.5 волта - явно това е управление. Как да го накарам да работи правилно ?
    И още нещо - след като свалях предпазителите един по един да ги проверявам ( не питайте защо не уцелих от раз, че ме е срам) , остана да свети лампата на еърбега. Пробвах да откача акумулатора за около 5-10 минути, но не помогна. Има ли друг начин да я угася сам, без да ходя на '' компютърна диагностика'' ?

От: L200 '2006 - досадни ел. проблеми

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
    Здравейте, след серия покупко-продажби вместо с Дискавъри сега са возя в едно чудесно на първо четене L 200, обаче забелязах следното ( не знам проблем ли е или недонастройка ) - при изгасени фарове бутончетата на радиото и на информационния дисплей светят. Когато светна фаровете бутончетата угасват. А трябва да е обратното, нали ? Към радиото отиват две кабелчета : ILL+ и ILL-, на които обаче не идва 12 волта, а , в зависимост от положението на фаровете ( вкл/изкл ) към 4.7/9.5 волта - явно това е управление. Как да го накарам да работи правилно ?И още нещо - след като свалях предпазителите един по един да ги проверявам ( не питайте защо не уцелих от раз, че ме е срам) , остана да свети лампата на еърбега. Пробвах да откача акумулатора за около 5-10 минути, но не помогна. Има ли друг начин да я угася сам, без да ходя на '' компютърна диагностика'' ?
    Това с радиото и инф. дисплей трябва да се отнася за дисплейте на двата уреда, не за бутоните. Идеята е през деня, когато не са пуснати фаровете да им се подава по-високо напрежение, за да светят по-силно. Съответно при пуснати фарове напрежението се редуцира и осветеността намалява, за да не дразнят през нощта.Но това при много коли е така, така че едва ли ти казвам нещо ново...
    За еърбега не знам - да каже някой по-запознат!
    Поздрави и успех!

П.П. И честита придобивка! Да си го караш със здраве камиончето - те това да са му всичките проблеми !

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
      Това с радиото и инф. дисплей трябва да се отнася за дисплейте на двата уреда, не за бутоните. Идеята е през деня, когато не са пуснати фаровете да им се подава по-високо напрежение, за да светят по-силно. Съответно при пуснати фарове напрежението се редуцира и осветеността намалява, за да не дразнят през нощта. !
      Това е така, че трябва да намалява осветеността, но те гаснат напълно. Явно трябва да си поиграя с настройките на дисплеите, че и те са едни сложни - цял семестър ми трябва.
      Не е от врътката за осветеност на таблото с уредите де.
      И благодаря за пожеланията.

Коментар

Принципно от това, че си махал бушоните не трябва да свети лампата на еърбега. Пробвай като откачиш и двете клеми на акумулатора да ги задържиш допрени една в друга ( СЛЕД като ги разкачиш естествено!) . ако не се оправи ще трябва да ходиш да го закачат на компютърен тест.
        По принцип до радиото трябва да има + , -, + след контакт, и може и някое захранване на антена и т.н.
        Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

Еърбега го оправих (софтуерно , срещу 10 лв ), а радиото- хардуерно , сам - пуснах му едни 12 в постоянно на управлението на осветлението и сега си свети винаги, като е пуснато. Не е най-елегантно, ама ...
          Остана да спра бръмчилката за коланите , че много ме дразни понякога ( когато за 100 метра не сложа колан, иначе го слагам).
          Това обаче ставало само с оригинален диагностичен софт. Ако има друг начин ще съм благодарен да споделите.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
            Еърбега го оправих (софтуерно , срещу 10 лв ), а радиото- хардуерно , сам - пуснах му едни 12 в постоянно на управлението на осветлението и сега си свети винаги, като е пуснато. Не е най-елегантно, ама ...
            Остана да спра бръмчилката за коланите , че много ме дразни понякога ( когато за 100 метра не сложа колан, иначе го слагам).
            Това обаче ставало само с оригинален диагностичен софт. Ако има друг начин ще съм благодарен да споделите.
            И аз бих искал да си спра брамчилката за колани и на двете коли но май и с диагностика не става.
            Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Зависи от колата - имах един Крайслер 300, на него пишеше , че става с една последователност от действия с контактния ключ и колана - нещо от рода на пъхни ключа, завърти три пъти, вкарай и изкарай колана н'ам си колко пъти...тъй и не го пробвах.
              На този обаче пише '' само в дилърски сервиз '', и там дето ми изгасиха лампата на еърбега казаха че не могат да го направят. Аз за такова нещо в Балканстар обаче няма да отида, затова питам тук.

Коментар

Ами или слагай колана преди да тръгнеш (което препоръчвам), или вземи тази част от колана, която влиза в заключалката и я вкарай за постоянно.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                  или вземи тази част от колана, която влиза в заключалката и я вкарай за постоянно.
                  Еее, мислиш ли че не съм се сетил. Ама едно че си прав за слагането, второ - говоря за отсечки от стотина-двеста метра.
                  И трето - като сложа малко по-тежка чанта върху дясната седалка пак свирва.

Коментар

В оторизиран сервиз има вероятност и да не искат да изключат звука за колани защотото това е свързано с безопасноста.Някой хакер ще свърши работа.

Коментар

Вземаш две промоционални карти от някой маркет, изрязваш под форма на закопчалка и проблема е решен, поне аз така си го реших.
                      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                        Вземаш две промоционални карти от някой маркет, изрязваш под форма на закопчалка и проблема е решен, поне аз така си го реших.
                        Какво ли няма да измислим ние Българите
                        MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                        MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Браво колега това с картите е добра идея

Коментар

В магазините за автоаксесоари, продават адаптори-залъгалки за колани по 3-4лв. Хем не свири, хем може да си слагаш колана в него.
                            Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                              В магазините за автоаксесоари, продават адаптори-залъгалки за колани по 3-4лв. Хем не свири, хем може да си слагаш колана в него.
                              Е, това вече е елегантно решение !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X