Колеги провериха ми на VIN декодер номера на рамата колеги от форума и ми дадоха следната информация - Дата: 03/1996.3, диф.-MECHANICAL LSD 4.625 Ясно е за производството на годината и че става въпрос за механичен LSD диференциал. Нещото което не ми е ясно е каква е разлиакта между този и другия диференциал какви предимства има единия пред другия примерно и какво е това - 4.625
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво означава mechanical LSD диференциал
Свий
X
-
От: Какво означава mechanical LSD диференциал
Първоначално публикуван от don_baro1 Преглед на мнениеКолеги провериха ми на VIN декодер номера на рамата колеги от форума и ми дадоха следната информация - Дата: 03/1996.3, диф.-MECHANICAL LSD 4.625 Ясно е за производството на годината и че става въпрос за механичен LSD диференциал. Нещото което не ми е ясно е каква е разлиакта между този и другия диференциал какви предимства има единия пред другия примерно и какво е това - 4.625
Ти ме разби.
4.625 - предавателното число на дифа.
А относно разликата "между този и другия" - кой другия??? Без LSD или с друг вид LSD...
Ето тук можеш да видиш!
-
Колега наистина малко объркващо така както съм задал питането. Имам предвид какво ще рече че е с механичен LSD какво точно прави този диференциал. Но сега ще чета и това което си ми дал. Благодаря за инфото.
Коментар
-
Първоначално публикуван от don_baro1 Преглед на мнениеНо сега ще чета и това което си ми дал.Но пък като си рекъл - чети, чети.....
Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
0894328706
Коментар
-
Що тормозите човека бе? MECHANICAL LSD е щото няма блокиране (примерно с въздух), а се разчита на повишено триене (на английски Limited Slip Differential на кратко LSD). А иначе сигурно щеше да е Air locking differential. A иначе гледам Хамериканците говорят за Auto LSD на Тойота. Ма това си е LSD дето май се командва от някаква електроника.
Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Колега, надявам се не си се засегнал от предния ми пост но наистина трябва да се чете за нещата които са ни неизвестни. Поне в днешно време няма по лесно от това да чукнеш каквото ти трябва в Гуглето и веднага да се ограмотиш. Преди години карам пикапа в един сервиз да му сменят каре на предния кардан. Вдигнаха го на колония крик/който едва не се разпадна/ и "майстора " като се хвана за задната гума и я завъртя и като видя , че другата тръгна в същата посока - седна на земята, вика "мъжки, дифа ти е прееб@н, трябва да го отворим "Добре , че само седмица преди това се бях ограмотил какво представлява диференциал с ограничено преплъзване......
Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
0894328706
Коментар
-
Механичен може да значи много неща. Не мога да знам кухата лейка, написала това, какво е имала в предвид, но единственото, дето ми идва на акъла е че има такива с виско муфа в тях, и вероятно е искал да се разграничи от тях. Иначе масовите LSD-та са с пакет пластини, или иначе казано предварително натегнат многодисков съединител между полуоските и касетата. Предполагам и точно това е имал в предвид "мозъка".Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро Йорданов Преглед на мнениеКолега, надявам се не си се засегнал от предния ми пост но наистина трябва да се чете за нещата които са ни неизвестни. Поне в днешно време няма по лесно от това да чукнеш каквото ти трябва в Гуглето и веднага да се ограмотиш.
За това германците харесват на българина втория акъл - ех що не го направих така ами!??
Навремето брата работи в Германия. Реставрираха някакъв замък. Беше бараба. Наложило се да се монтират контакти и той предложил на шефа си да ги монтира, като му обяснил, че е завършил електротехника. Реакцията била смайваща и т.н.
Аз също съм почети на нула технически грамотен. Някои неща ги чета по десет пъти и пак не мога да ги вдяна. В крайна сметка тук повечето хора сме карачи, не разбирачи. Благодарение на технически грамотните във форума се запознаваме със същността на автомобилите с висока проходимост.Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR
Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнениеЖоро, считам, че неправомерно сдъвка колегата ......
На времето един даскал казваше "Не мога да ви науча на всичко, но е достатъчно да ви науча как да се учите."
Та не знам колко правомерно е "дъвкането" ми, но беше излишно да ставаш адвокат на колегата/ а и примера с контактите ме беше много удачен/
ПП
Мисля, че този и горния пост за метла....Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
0894328706
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро Йорданов Преглед на мнениеСтанимире, не съм дъвкал никого, просто използвах готова фраза и след като погледнах отстрани, че прозвуча малко остро, направих опит да се извиня. Никога не съм се правил на всезнаещ и можещ, и въпроса е принципен а не детайлен. Естествено, че не можеш да знаеш всичко но можеш да знаеш как и къде да го търсиш. Защото един необоснован въпрос/не визирам този на колегата/ отваря поле за изява на "професорите", които никак не са малко тук. В моторджиските теми е пълно със запитвания от сорта "Колеги, мотора ми не иска да запали - помагайте!"
На времето един даскал казваше "Не мога да ви науча на всичко, но е достатъчно да ви науча как да се учите."
Та не знам колко правомерно е "дъвкането" ми, но беше излишно да ставаш адвокат на колегата/ а и примера с контактите ме беше много удачен/
ПП
Мисля, че този и горния пост за метла....
Извинявам се за спамаСтанимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR
Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро Йорданов Преглед на мнениеМисля, че този и горния пост за метла....
А за механичния диф в случая, за да сме максимално точни, отворих Mitsubishi ASA и там точно така е записан "MECHANICAL LSD", а на картинката са дадени обикновени фрикционни дискове.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар