Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е предпазителя за подгрев. свещи на паджеро 2- 2,8 ТДИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой е предпазителя за подгрев. свещи на паджеро 2- 2,8 ТДИ

Здравейте колеги, моля помагайте.
    Днес след като не можах да запаля (паджеро 2- 2,8 ТДИ) установих, че до подгревните свещи не стига ток. И въпроса ми е има ли предпазител (бушон) за тях? и ако има кой е? Къде и кое им е релето? Благодаря на всички Ви предварително.

От: Кой е предпазителя за подгрев. свещи на паджеро 2- 2,8 ТДИ

С каква система за подгряване си - auto-glow, super-quick glow, self-regulating-glow?

С колко релета, поне, като начало?

Вземи една пробна лампа, и поразгледай с нея - това е най-простата и първична диагностика - виж има ли управление на релетата при подгряване, виж дали има комутириуемо напрежение - това - дето отива на свещите през релето ( релетата ) и тогава ще коментираме казусът.

Ето ти тема за размисъл - на руски е, ама все пак - славяни сме.
    Чети от страница 23-28-33..

Успех
    Прикачени файлове

Коментар

Здрасти,
      преди да пипаш бушона виж дали силовото реле пуска ток - с пробната лампа - на едната клема на шалтера трябва постоянно да имаш ток, а на другата при контакт. Просто понякога клеясва пластината вътре в шалтера и не провежда ток. Провери това и тогава търси бушона, Паджерата често го правят тоя номер.
      Don't hunt IF you can't kill
      първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        С каква система за подгряване си - auto-glow, super-quick glow, self-regulating-glow?

С колко релета, поне, като начало?

Вземи една пробна лампа, и поразгледай с нея - това е най-простата и първична диагностика - виж има ли управление на релетата при подгряване, виж дали има комутириуемо напрежение - това - дето отива на свещите през релето ( релетата ) и тогава ще коментираме казусът.

Ето ти тема за размисъл - на руски е, ама все пак - славяни сме.
        Чети от страница 23-28-33..

Успех
        Благодаря ти "Veni" приложения материал ми е от голяма полза. До колкото разбрах от него съм със система "self-regulating-glow", ако греша моля поправете ме, защото имам едно реле закрепено непосредствено до акумулатора и само една лампа на таблото светеща оранжево или както я описват руснаците "красная". От това което премерих и видях, констатирах, че като не съм подал на контакт има напрежение само на едната клема, а като подам на контакт има както на последната така и на клемата идваща от управляващия блок, но за мое съжаление не прехвърля към клемата за свещите, а в това време свети и лампата на таблото. Мисля че в това реле е проблема, Вие как мислите?

Коментар

Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
          Здрасти,
          преди да пипаш бушона виж дали силовото реле пуска ток - с пробната лампа - на едната клема на шалтера трябва постоянно да имаш ток, а на другата при контакт. Просто понякога клеясва пластината вътре в шалтера и не провежда ток. Провери това и тогава търси бушона, Паджерата често го правят тоя номер.
          Благодаря ти "Borizanov" прав си и при мен мисля,че е това проблема. Как се решава той. С ново реле или с някакъв вид ремонт на повреденото.

Коментар

Първоначално публикуван от marto Преглед на мнение
            Благодаря ти "Veni" приложения материал ми е от голяма полза. До колкото разбрах от него съм със система "self-regulating-glow", ако греша моля поправете ме, защото имам едно реле закрепено непосредствено до акумулатора и само една лампа на таблото светеща оранжево или както я описват руснаците "красная". От това което премерих и видях, констатирах, че като не съм подал на контакт има напрежение само на едната клема, а като подам на контакт има както на последната така и на клемата идваща от управляващия блок, но за мое съжаление не прехвърля към клемата за свещите, а в това време свети и лампата на таблото. Мисля че в това реле е проблема, Вие как мислите?
            Ами аз не съм по ултимативните диагнози, ама ако опиташ да елиминираш релето с една дебела жица, и след опита джипа запали без проблем, сложи едни петдесетина кинта в джоба, и тръгвай за реле.

Аз това го проиграх, и след като се прецаках с китайски боклук, който работи точно две сутрини, и впоследствие се изприщих да търся всички останали възможни причини, накрая се сетих да прегледам отново..

Счупено реле....

мамка му, още ми е студено, като се сетя в какъв студ си играх, щото не мислих...

ето
            тук, ако имаш търпение, може да проследиш детайлно дерта ми..

Успех!

Коментар

Проблема явно е в релето. Аз лично моето го оправих. Не е проблем отварянето (при отварянето се разпояват две жички). Пластината се пооформя и се зачистват контактуващите повърхности. Е това е. Сега си работи (пу пу да не му е уроки).
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Здравейте и от мен,аз съм нов тука и съм отскоро с марката но по темата след като вчера беше първия и не запалих първо смених подгревните свещи от които работеха 2,и пак нямаше палене от там се прехвърлих на релето на което към свещите нямаше ток и от там ново реле от морга за 60лв. И пак нъц,новото старо реле работи 2 часа и накрая кабел 4м.реле30А и бутон и проблема е решен завинаги.Ако имате проблеми питайте?

Коментар

Първоначално публикуван от Milenski77 Преглед на мнение
                  И пак нъц,новото старо реле работи 2 часа и...
                  Явно си ги е изработило тия два часа без прекъсване. Често срещан дефект на "мозъка" на системата - не сработва алгоритъма за изключване на подгрева (след 3 мин или по-рано при достигане на температура). Затова горят и свещи и релета - остават включени постоянно, стига ключа да е на контакт. Кондензаторите по горката платка отдавна са надхвърлили проектния си живот.

П.П. 30А е слабо реле за там. Като се има предвид, че "бушона" на силовата верига е 100А...
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

При мен изключва по време, а що не по температура не зная .

Коментар

Мерси колега,отивам да сменявам релето че незнам дали ми работи пожарогаситела,че само това ми трябва.
                      Мерси

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                        При мен изключва по време, а що не по температура не зная .
                        Ами то си е по време, но в зависимост от температурата на двигателя.

Коментар

Ми то на студено подгряването е около 4 мин., а на топло около 2мин. Това значи ли че е наред?

Коментар

Според мен въпросното реле може да се замени с най обикновен шалтер от всеки един стартер. И шалтера върши абсулютно същата работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                              Ми то на студено подгряването е около 4 мин., а на топло около 2мин. Това значи ли че е наред?
                              Ако говорим за Self Regulating Glow подгрева е ограничен по време до 180 секунди. След това подгряло-неподгряло, трябва да изключи. Ако достигне зададената температура (ама не си спомням стойност) по-рано, се изключва по сигнал от термодатчика. При мен проблемът беше, че не изключваше ни по едното, ни по другото. Между другото аз си смених релето с такова от Патрол у61. Иска малко преправяне, но ми се струва доста по-надеждно, хем и държи на по-голям товар, понеже е смятано за 6 свещи. А старите свещи се бяха разтрошили и излезли през ауспуха. Видях следите, като сменях гарнитурата на главата.
                              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X