Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С нови гуми нов проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С нови гуми нов проблем

Помощ колеги!Купих на джипката нови гуми 31х10.5х15 след поставянето останових че упират малко при пълен завои при неравен терен и натегнах малко турсионите.Проблема беше решен но възникна друг.Предницата се затвори в долната страна и джипката заприлича на Татра или на трактор Беларус.Възможно ли е отнякаде да се регулира сходимостта и от каде се получи проблема.? Става дума за L200-97г.
    MITSUBISHI L200 2.5TDI, ГАЗ69 с 2.5tds,X5 - Тихомир Камарашев 0886841426

От: С нови гуми нов проблем

Здравей колега,
    при натягане на торсионите задължително се извършва регулировка на предницата. Прилагам инструкция с необходимите данни:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Okachvane.jpg
Прегледи:1
Размер:102.1 КБ
ID:5307927

Коментар

Благодаря ти . доколкото разбрах от снимките реглажа става от горния носач при захвата му към шасито така ли е?

Благодаря на колегата слязох в гаража въоръжен с фенерче и всичко ми стана ясно...и схемите и данните са ми супер полезни МЕРСИ
      Последно редактирано от Паджеровод; 07-10-11, 18:44.

Коментар

Първоначално публикуван от mercedesss Преглед на мнение
        ... и от къде се получи проблема.? Става дума за L200-97г.
        Като натягаш торсиона, завърташ долния носач и го прибираш навътре. Той пък, през главината, изтегля горния и го изнася навън. И получаваш това: \---/. Оправя се от много търпелив майстор на реглажите, по начина, който е описан горе, в рамките на половин до цял ден работа.

П.П. Ако пикапът е този от аватара, причината да опират 31-ците (а не би трябвало) е в прекалено изнесените джанти.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
          , в рамките на половин до цял ден работа.
          Това е ако сега се учи.....

Коментар

Оправя се от много търпелив майстор...
            Не от много търпелив, а от такъв, дето реално върши нещо повече от това да ти нагласи сходимостта. (за която отново при джипките ни си иска чалъм). При мен е с подложки. И 90% от великите ни "майстори", като чуят подложки бягат по-бързо от Бен Джонсън.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да сега се уча това е първия ми джип.А джантите са 8,5JJ ETминус28.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Това е ако сега се учи.....
                Не е. За половин става, ако си е водил записки за какво отклонение колко дебела подложка трябва. Ако трябва да налучква и денят си отиде.
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Точно за такова L200 има някакви странни лифт китове. Обаче имам само някакви снимки, без повече данни

Коментар

Първоначално публикуван от mercedesss Преглед на мнение
                    Да сега се уча това е първия ми джип.А джантите са 8,5JJ ETминус28.
                    Номера е в това,не ти да се учиш,а този който ще прави реглажа вече да е научен! Нали не мислиш да правиш реглаж пред блока,на паркинга!? Не че не става,ама...!
                    088пет722пет99
                    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Чесно-казано мисля да се пробвам правил съм го на Жигулката което е почти същото само че се подлага на долния носач и добре се получаваше с подлагане на тънки срязани шаиби

Коментар

Не е. За половин става, ако си е водил записки за какво отклонение колко дебела подложка трябва. Ако трябва да налучква и денят си отиде.
                        Еми то си е проста тригонометрия. Слага/маха/ една пластина и после с калкулатора.
                        Ама кой да преговаря 8ми клас.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Еми то си е проста тригонометрия. Слага/маха/ една пластина и после с калкулатора.
                          Ама кой да преговаря 8ми клас.
                          Тригонометрията не е хич проста, щото не знаеш никакви дължини, и трудно можеш да премериш. Напречния ъгъл може да го докараш с прости сметки, ама надлъжния - тсъ.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За да не се играе с налучкване дебелината на подложните пластини е съставена графика за изчисляване:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Tablica.jpg
Прегледи:1
Размер:73.2 КБ
ID:5307970

Коментар

Първоначално публикуван от divj Преглед на мнение
                              За да не се играе с налучкване дебелината на подложните пластини е съставена графика за изчисляване:
                              [ATTACH=CONFIG]369639[/ATTACH]
                              ...коятно важи за нормално положение на окачването. Като го лифтнеш, нещата отиват на майната си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X