Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поведение на автоматична скоростна кутия при зимни условия на Паджеро 3.0 v6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поведение на автоматична скоростна кутия при зимни условия на Паджеро 3.0 v6

Привет на всички знаещи и незнаещи!

Изрових всички теми свързани с автомати и поведението им при зимни условия , но уви ударих на камък(или не съм търсил както трябва)

От месец и нещо съм горд собственик на Пахерос 3.0 бензин къса база , автомат 93"
    Да минем на въпроса и темата ми на размисъл.
    Та карам джип/автомат за първи път, но иначе имам доста стаж с автомобили и камиони(особенно камиони - горски тежък офроуд с един Джоган в дървения бизнес , но това е друга тема за друг раздел) със ръчни скорости и при тях всичко си е ОК , като ползваш моторната спирачка спускайки се на ниска предавка без ГАЗ.
    Въпросите ми се няколко :

1-во - как ще се кара зимата при спускане на заснежени и заледени(хлъзгави) участъци, понеже както си карам на D надолу по баира и "Дзверо-Паджеро" се засилва , все едно съм на свободна както при ръчките.Пробвах на " L "( само на задно ) и май по-бавно слиза , смисъл такъв че мотора спира джипа надолу по стръмното.

2-ро - може ли да се сменя от " D " на " L "(само на задно ) по време на движение , защото нали се сещата че виждаш хлъзгавото вече като си на него

Благодаря на всеки отзовал се с полезна информация.
    Micubishi Pajero II 3.0 V6 /LPG , Super Select - къса база BMW 316 i Comact , Peugeot Partner.
    Когато ми се доработи - сядам да си почина докато ми мине! 0893449040 Коко

От: Поведение на автоматична скоростна кутия при зимни условия на Паджеро 3.0 v6

Обикновенно се кара на hold режим /ако имаш такъв/ од излкючен.

Коментар

От: Поведение на автоматична скоростна кутия при зимни условия на Паджеро 3.0 v6

Първоначално публикуван от krasitotkov Преглед на мнение
      Обикновенно се кара на hold режим /ако имаш такъв/ од излкючен.
      Няма такъв режим и "OD" не свети индикацията на таблото - значи би трябвало да е OFF
      Micubishi Pajero II 3.0 V6 /LPG , Super Select - къса база BMW 316 i Comact , Peugeot Partner.

Коментар

Изключваш Овър драйва, ръгаш на L(като спреш предварително) и си ти (ако не ти се наложиш да включваш и бавните де)

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
          Изключваш Овър драйва, ръгаш на L(като спреш предварително) и си ти (ако не ти се наложиш да включваш и бавните де)

Извинавам се за спама , ама не можах да го разбера този OD , кога е пуснат и кога не е.
          Когато нямам светеща индикация на таблото значи че изключен.Така ли да го разбирам

Коментар

Първоначално публикуван от Калоян Петров Преглед на мнение
            Извинавам се за спама , ама не можах да го разбера този OD , кога е пуснат и кога не е.
            Когато нямам светеща индикация на таблото значи че изключен.Така ли да го разбирам
            Като ти свети е изключен и не ти включва последната предавка и локъп-а(пише OD OFF). Също полезен когато ти трябва максимален въртящ момент, поне на 2.5 е така(автомата почва да зацепва към 1500об/мин.)

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
              Като ти свети е изключен и не ти включва последната предавка и локъп-а(пише OD OFF). Също полезен когато ти трябва максимален въртящ момент, поне на 2.5 е така(автомата почва да зацепва към 1500об/мин.)

Благодаря за полезната информация!!!
              Още довечера като се прибера от работа ще тествам.

Коментар

При камионите имаше "не изключвай....", 1-ва, прегрели въздушни спирачки и т.н. ...
                Малките предавки са докато тръгвш и когато караш, а не докато спираш. Паджерото", (а и другите автомати) си ги карй на "Д" и ползвай спирачката, тя е изчислена да те спира. Автомата може да те задържи докато има налягане, после дисковете освобождават и ако те изненада е веселба.
                2. Принципно лоста може да го местиш в движение и е като при "ръчките", вдига обороти, фучи, и в един момент се чупи.....научи се да караш само с десния крак, и без да пипаш лоста за скоростите, това е смисъла на автоматите.
                Последно редактирано от дядо владо; 06-09-11, 20:32.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  При камионите имаше "не изключвай....", 1-ва, прегрели въздушни спирачки и т.н. ...
                  Малките предавки са докато тръгвш и когато караш, а не докато спираш. Паджерото", (а и другите автомати) си ги карй на "Д" и ползвай спирачката, тя е изчислена да те спира. Автомата може да те задържи докато има налягане, после дисковете освобождават и ако те изненада е веселба.
                  2. Принципно лоста може да го местиш в движение и е като при "ръчките", вдига обороти, фучи, и в един момент се чупи.....научи се да караш само с десния крак, и без да пипаш лоста за скоростите, това е смисъла на автоматите.

Съгласен колкото по-рядко пипаш лоста толко по-добре
                  Става въпрос за лоста на автоматика
                  Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                  :D

Коментар

Аз мойто като го карам зимата ,ако се наложи да спускам ,го слагам на по малка предавка взависимост от наклона ,дори ми се е налагало и на бавните да го слагам ,но винаги докато е спрян или спирам за да превключа ...
                    MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                    MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Първоначално публикуван от Калоян Петров Преглед на мнение
                      Привет на всички знаещи и незнаещи!

Изрових всички теми свързани с автомати и поведението им при зимни условия , но уви ударих на камък(или не съм търсил както трябва)

От месец и нещо съм горд собственик на Пахерос 3.0 бензин къса база , автомат 93"
                      Да минем на въпроса и темата ми на размисъл.
                      Та карам джип/автомат за първи път, но иначе имам доста стаж с автомобили и камиони(особенно камиони - горски тежък офроуд с един Джоган в дървения бизнес , но това е друга тема за друг раздел) със ръчни скорости и при тях всичко си е ОК , като ползваш моторната спирачка спускайки се на ниска предавка без ГАЗ.
                      Въпросите ми се няколко :

1-во - как ще се кара зимата при спускане на заснежени и заледени(хлъзгави) участъци, понеже както си карам на D надолу по баира и "Дзверо-Паджеро" се засилва , все едно съм на свободна както при ръчките.Пробвах на " L "( само на задно ) и май по-бавно слиза , смисъл такъв че мотора спира джипа надолу по стръмното.

2-ро - може ли да се сменя от " D " на " L "(само на задно ) по време на движение , защото нали се сещата че виждаш хлъзгавото вече като си на него

Благодаря на всеки отзовал се с полезна информация.
                      Ето тука си пише, кога на какво караш Mitsibushi Pajero-SuperSelect4WD.doc
                      Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Благодаря колега за този поучителен отговор.
                        Не пипам аз скоростния лост без да съм спрял и натиснал педала на спирачката.
                        А отностно спирачките - моя звер няма АBS и затова налко по-така зимата.

Коментар

Моят има ABS ,и много пъти ме е спасявал зимата ,а и лятото също
                          MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                          MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X