Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересна идея!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Интересна идея!

Човекът твърди, че двете ръчни му вършат същата работа като заден диф с блокировка! Просто дърпа ръчната на колелото, което е загубило сцепление (във въздуха е или върху лед) и другото започва да бута!

Re: Интересна идея!

Наистина добра идея, ама който е с ръчна на кардана
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Това отдавна ми се въртеше в главата
      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Те доста от стабилизиращите системи работят на тоя принцип. А и в завои ще може да се ползват
        Танки грязи не боятся!

Коментар

де да беше толкова лесно, никой нямаше да дава по 1000$ за блокаж. ръчната няма сила да задържи едното колело неподвижно докато другото е под товар. виж с две хидравлични ръчни е друго, но там е скъпо и по добре да си сложиш блокаж
          drive alive

Коментар

доста екстремни техники са направени така , трактори , верижните машини са на подобен принцип , но в случая съвсем нормално може да се исползва като блокаж , при всички случаи ще спре буксуващото колело и дифа ще преплъзне на другото
            sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от go go go Преглед на мнение
              де да беше толкова лесно, никой нямаше да дава по 1000$ за блокаж. ръчната няма сила да задържи едното колело неподвижно докато другото е под товар. виж с две хидравлични ръчни е друго, но там е скъпо и по добре да си сложиш блокаж
              При издърпана нормално работеща ръчна спирачка на несъветска машина колкото и газ да даваш не можеш да потеглиш. Идеята е супер и напълно проложима. Все пак става въпрос за излизане от ситуация а не за състезания или постоянен тракшън контрол
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Идеята е стара и съм я виждал на няколко места. Естествено не работи като блокаж, но дава възможност за "измъкване" при висящо колело.
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

аз съм го правил това с двете ръчни спирачки ама бях ги направил с помпи за съединител от лада .бяха монтирани на лада 5ца.с колата се правеха простотии последно скочи от метър и половина....

Коментар

До: Интересна идея!

Това и аз си го мислех, но маи при витарата ще стане по-грозно вътре.Сигурно си има и гъдели при използването защото едва ли трябва да блокираш напълно колелото,понеже след това то ще се влачи може би трябва да го дърпаш плавно докато тръгне и след това да пуснеш.Аз бих го нарекъл сиромашки блокаж.
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X