Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой да каже :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой да каже :)

Някой може ли да ми каже колко степенна е автоматичната скоростна кутия на П2 96г. 3000 V6 150к. Някой викат 5 степенна др. 4 , благодаря предварително

От: Някой да каже

Първоначално публикуван от makito Преглед на мнение
    Някой може ли да ми каже колко степенна е автоматичната скоростна кутия на П2 96г. 3000 V6 150к. Някой викат 5 степенна др. 4 , благодаря предварително
    4, като четвърта ти е овърдрайва фактически.

Коментар

4 и 1/2, като половинката е овърдрайва над четвърта

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Съдейки по моето е точно така.
        Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
        0878226696; 0876927507

Коментар

Точно така.

Коментар

Абе не съм баш съгласен...
            Все си мисля, че тази 1/2 е Lock Up-а, а Over Drive-а си е 4-та скорост.

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
              Абе не съм баш съгласен...
              Все си мисля, че тази 1/2 е Lock Up-а, а Over Drive-а си е 4-та скорост.
              Естествено си прав, просто езикова грешка.

Естествено, че навсякъде съм имал предвид лок-ъп.

Овърдрайва забранява включването на 4-та.

Коментар

С една дума - кутията е четиристепенна, да не се обърка питащия

Коментар

Едни пишман майстори се мъчиха да ме оборят че П2 имали дефект в с. кутии и не превкл. на 5 моя при 110 км си е на 3000 хил оборота което ми се вижда съвсем нормално , а след 140 имам пак някакво превкл. и е сиг. за тази 1/2 която ми говорите или се бъркам нещо

Коментар

Първоначално публикуван от makito Преглед на мнение
                    Едни пишман майстори се мъчиха да ме оборят че П2 имали дефект в с. кутии и не превкл. на 5 моя при 110 км си е на 3000 хил оборота което ми се вижда съвсем нормално , а след 140 имам пак някакво превкл. и е сиг. за тази 1/2 която ми говорите или се бъркам нещо
                    Lock Up-а се включва някъде около 80 км/ч (поне при 4D56 е така) и би трябвало да го усетиш съвсем отчетливо. При 140 не би трябвало да имаш превключване, но може и ти нещо да се бъркаш или просто при бензиновите мотори става при по-високи обороти и съответно скорост, но все пак 140 ми се струва много висока скорост за "заключване" на кутията. Нека някой с бензиново Паджеро да каже как е при него!
                    Иначе при 110 с 3000 об. е нормално, даже са ниски тия обороти за бензинка. Моето е дизелово (2.5 TDI) и при тази скорост е с тези обороти.
                    Но все пак тези стойности варират в определени граници дори за машини с еднакви двигатели и ск. кутии, понеже зависят и от предавателното число на дифовете и размера на гумите на конкретния автомобил.

Коментар

Благодаря на всички отзовали се

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                        Lock Up-а се включва някъде около 80 км/ч (поне при 4D56 е така) и би трябвало да го усетиш съвсем отчетливо. При 140 не би трябвало да имаш превключване, но може и ти нещо да се бъркаш или просто при бензиновите мотори става при по-високи обороти и съответно скорост, но все пак 140 ми се струва много висока скорост за "заключване" на кутията. Нека някой с бензиново Паджеро да каже как е при него!
                        Иначе при 110 с 3000 об. е нормално, даже са ниски тия обороти за бензинка. Моето е дизелово (2.5 TDI) и при тази скорост е с тези обороти.
                        Но все пак тези стойности варират в определени граници дори за машини с еднакви двигатели и ск. кутии, понеже зависят и от предавателното число на дифовете и размера на гумите на конкретния автомобил.
                        Моита бензинка при 120 е с 2500 оборота говоря за 3.5

Коментар

На моя Lock Up-а си се включва винаги след всяко превключване на 4 та скорост ,няма значение с каква скорост е колата ...
                          MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                          MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

А този lock up какво точно представлява.

Коментар

Търсачка му е майката.
                              Ето заповядай на готово.
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X