Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на лебедка на Паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж на лебедка на Паджеро

Отдавна си мислех, че трябва да сложа лебедка, но все отлагах. И така след няколко добри закопавания, само на метри от някое дърво и след часове дърпане, бутане и вадене, си мислех защо нямам лебедка, която да ми спести мъките. Накрая взех и с безценната помощ на двама мои приятели, сложих...

Ето я и нея...
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:190520111318.jpg
Прегледи:1
Размер:127.4 КБ
ID:5939186

Ето и джипката

Име:210520111319.jpg
Размер:159.8 КБ
ID:5939187

За констуркцията използвахме П-лайзен 50х50х4 мм. /предварително бях решил да я вградя в бронята, което доста усложни нещата/

Име:210520111320.jpg
Размер:128.6 КБ
ID:5939188 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:210520111321.jpg
Размер:99.7 КБ
ID:5939189

За закрепване към роговете бяхме избрали шестограмни болтове 12мм х 1,5, 12,7 кг. тук обаче възникна проблем, защото в двата рога на паджерото има оригинални отвори по 25 мм. /за монтаж на оригинална лебедка, предполагам/, това наложи изработката на втулки, които да уплътнят отворите.

Име:210520111322.jpg
Размер:120.3 КБ
ID:5939190Натиснете снимката за да я уголемите

Име:210520111325.jpg
Размер:71.5 КБ
ID:5939191Натиснете снимката за да я уголемите

Име:210520111326.jpg
Размер:85.8 КБ
ID:5939192Натиснете снимката за да я уголемите

Име:210520111327.jpg
Размер:88.6 КБ
ID:5939193Натиснете снимката за да я уголемите

Име:210520111328.jpg
Размер:121.3 КБ
ID:5939194

След това закрепихме двете страни на конструкцията, за да вземем мерки. От задната страна /вътре в рога/ поставихме шина 50х4 мм. - за шайба.

Име:210520111323.jpg
Размер:99.8 КБ
ID:5939195Натиснете снимката за да я уголемите

Име:210520111329.jpg
Размер:105.9 КБ
ID:5939196Натиснете снимката за да я уголемите

Име:210520111330.jpg
Размер:160.5 КБ
ID:5939197Натиснете снимката за да я уголемите

Име:210520111331.jpg
Размер:178.6 КБ
ID:5939198Натиснете снимката за да я уголемите

Име:210520111332.jpg
Размер:172.5 КБ
ID:5939199

След часове мерене, мислене /до колкото можем/ и заваряване конструкцията беше готова. Тук е моментът да вметна, че монтажа на лебедка по този начин, налага да бъде изрязана последната пречка на маската.

Име:210520111333.jpg
Размер:169.4 КБ
ID:5939200Натиснете снимката за да я уголемите

Име:220520111334.jpg
Размер:138.9 КБ
ID:5939201Натиснете снимката за да я уголемите

Име:220520111335.jpg
Размер:174.6 КБ
ID:5939202

До тук добре, сега се започва рязането на бронята и премахване на оребрението на горния й капак, което пречеше. Това беше голяма игра.

Име:220520111336.jpg
Размер:111.5 КБ
ID:5939203Натиснете снимката за да я уголемите

Име:220520111337.jpg
Размер:114.0 КБ
ID:5939204Натиснете снимката за да я уголемите

Име:220520111338.jpg
Размер:110.6 КБ
ID:5939205Натиснете снимката за да я уголемите

Име:220520111339.jpg
Размер:104.0 КБ
ID:5939206Натиснете снимката за да я уголемите

Име:220520111341.jpg
Размер:179.0 КБ
ID:5939207

След това вързахме инсталацията като поставихме соленоидите в коша зад акумулатора, а джоистика за управление прекарахме вътре в купето.

Име:230520111349.jpg
Размер:138.0 КБ
ID:5939208Натиснете снимката за да я уголемите

Име:230520111350.jpg
Размер:170.9 КБ
ID:5939209

И така след три дни ето резултата от нашата работа....

Име:230520111347_2.jpg
Размер:126.5 КБ
ID:5939210

От: Монтаж на лебедка на Паджеро

Поздравление за добрата работа. Но тебелата с рег. номер... ?
    Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
    Mercedes w212 E350 4matic
    Ducati Monster 600
    O888795575

Коментар

Добра работа сте свършили. Много добра, дори.

Обаче гледам аз едно малко лостче, зад лоста на раздатката, и си мисля, че ако някак си се бяхте сдобили с механична лебедка, май щеше да е по-добрия вариант..

Но така или иначе - крайния резултат е налице. Честито!!!

Коментар

Номера пасва идеално с няколко нита на предния капак Ако още не си се решил да го сложиш там ще се решиш след първото му губене в гората и търсене къде е паднал. Не ти го пожелавам, но по - добре го закрепи по - солидно. Ето как е при мен:

Име:IMG_0166.JPG
Размер:133.5 КБ
ID:5297957

С 8 нита няма къде да ходи
        GSM: 0898 554713
        Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          Добра работа сте свършили. Много добра, дори.

Обаче гледам аз едно малко лостче, зад лоста на раздатката, и си мисля, че ако някак си се бяхте сдобили с механична лебедка, май щеше да е по-добрия вариант..

Но така или иначе - крайния резултат е налице. Честито!!!

Мерси, прави си, но не можах да намеря механична, не ми се и занимаваше да търся, а и ком-а работи само на нулево положение на раздатката, което изключва възможността да й помагаш с колелата. Пък си мисля, че ако по някаква причина двигателят не работи, с електрическата може все пак да се спасиш /стана много криминално/.
          Колкото до рег. номер, не намерих по-добро място, заковал съм го с четири-пет рапидки, пък дано да остане там.

Коментар

Първоначално публикуван от Pajero II Преглед на мнение
            ... След това вързахме инсталацията като поставихме соленоидите в коша зад акумулатора, а джоистика за управление прекарахме вътре в купето. ...
            Никак няма да е зле да си добавиш един допълнителен ключ, който да играе ролята на предпазител и да не позволява нежелано задействане на лебедката по непредпазливост или незнание.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Никак няма да е зле да си добавиш един допълнителен ключ, който да играе ролята на предпазител и да не позволява нежелано задействане на лебедката по непредпазливост или незнание.
              Мислих го, ама реших, че е по-лесно да изключвам кабела на джойстика отпред в коша, когато не съм по-баирите.

Коментар

Чавдар е прав. То и когато си по баирите можеш да я пуснеш случайно.
                Прекъсвате масата на управлението (тънкия черен проводник) и си решаваш всички проблеми
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Мислих го, ама реших, че е по-лесно да изключвам кабела на джойстика отпред в коша, когато не съм по-баирите.
                  За лесно, може и да е по-лесно, но в един момент няма начин да не забравиш да го направиш. Аз си имам в коша прекъсвач на плюса на лебедката, който се предполага да стои изключен, когато не ми трябва, но най-редовно забравям да го щракна.

А дори и когато си в гората и се предполага, че лебедката ще ти трябва, пак е добре да си имаш предпазител, за да не стане някоя беля.

Най-добре да си дръпнеш едни допълнителни жици и да си сложиш отделни бутони за управление на лебедката, а джойстика с кабела да си го имаш под ръка, ако ти се наложи, примерно, да си пренавиеш въжето, а нямаш втори човек, който да седи вътре и да цъка копчето.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Най-добре да си дръпнеш едни допълнителни жици и да си сложиш отделни бутони за управление на лебедката, а джойстика с кабела да си го имаш под ръка, ако ти се наложи, примерно, да си пренавиеш въжето, а нямаш втори човек, който да седи вътре и да цъка копчето.
                    ОК. Ще го направя. Имайте предвид, че съм дилетант и не съм направил все още някои бели, затова е добре, че ми казвате к'ви мога да ги свърша.
                    Обаче, ако разбирам правилно, Turtey ми казва да прекъсна само масата на управлението, да речем с някое ключе с някаква лампичка, която да индикира включването и да го цъкам при нужда от лебедката. А ти ми предлагаш да прекарам отделни бутони за управление на лебедката, извън джойстика и да ги ползвам вместо него?

Коментар

Е дали ще прекараш отделни бутони или ще ползваш кабела който идва с лебедката е въпрос на вкус и дали ти се занимава.

Прекъсването на масата е за да избегне нежелано пускане на лебедката. Аз лично бих ползвал от тия ключовете с капаче

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

ОК. Ще го направя. Имайте предвид, че съм дилетант и не съм направил все още някои бели, затова е добре, че ми казвате к'ви мога да ги свърша.
                        Обаче, ако разбирам правилно, Turtey ми казва да прекъсна само масата на управлението, да речем с някое ключе с някаква лампичка, която да индикира включването и да го цъкам при нужда от лебедката. А ти ми предлагаш да прекарам отделни бутони за управление на лебедката, извън джойстика и да ги ползвам вместо него?
                        Предлагам ти да си сложиш отделни бутони за управление на лебедката по 2 причини:
                        а) за да ти остане свободен кабелът с джойстика и да не се налага да си разбутваш инсталацията, когато ти потрябва да пренавиеш въжето на лебедката, а нямаш втори човек;
                        б) ако тръгнеш да слагаш ключе-предпазител, ще трябва да режеш кабела на джойстика за да можеш да прекъснеш масата на управлението. Хем ще му развалиш търговския вид, хем ще стане по-трудно да го извадиш, ако ти потрябва.

Ако решиш да си сложиш отделен бутон за управление на лебедката, задължително използвай такъв, който НЕ се фиксира в крайните положения и при отпускане прекъсва веригата. Примерно, от тези, които се използват за управление на електрически прозорци. За предпазител едно "on-off" ключе от този тип, който ти е предложил turtey, ще е най-удобно за целта.
                        И получаваш нещо такова:

Ние не сме неутрални!

Коментар

Мерси, прави си, но не можах да намеря механична, не ми се и занимаваше да търся, а и ком-а работи само на нулево положение на раздатката, което изключва възможността да й помагаш с колелата. Пък си мисля, че ако по някаква причина двигателят не работи, с електрическата може все пак да се спасиш /стана много криминално/.
                          Колкото до рег. номер, не намерих по-добро място, заковал съм го с четири-пет рапидки, пък дано да остане там.
                          А разделя ли ти се с тоя КОМ и ако ДА пиши на ЛС!

Коментар

Мерси за съветите, ще видя какво ще направя! Копчето с червеното капаче ми хареса, Че стане като самолет.

Коментар

Браво станало е супер ,и аз съм замислил ,точно това да се случи и с моя ,но засега ще почака малко ...
                              MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                              MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X