Обява

Свий
Няма добавени обяви.

L200 виене при опр. обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• L200 виене при опр. обороти

Здравейте,

на Л200 2006-та год. при определени обороти се чува виене, независимо на коя предавка. Примерно на 5та става между 80-85 км/ч при около 1900-1950 оборота... съответно при по-ниските предавки на по-ниска скорост, но все на тези обороти. На празен ход разбира се го няма. По принцип си вие така от 1 година май, но вчера го карах за сефте от доста време (сега съм го дал за служебен и го взимам само от време на време за офф-разходки) и ми се стори, че се е по-шумно от преди.

Моля за насоки.

Благодаря предварително
    Mitsubishi L200, 2.5 TDI (2006) Intense, Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC CVT ( 2008 ) Instyle +

От: L200 виене при опр. обороти

Прилича на диференциал. Така обаче, нищо не може да се каже със сигурност. Най добре първо на подемник и имитиране на различни режими. Щом е ярко изразено "виене", шанса да се чуе от къде идва е голям.

Коментар

Хм, при еднакви обороти на двигателя, но различни на дифа - май няма да е диф.
      Аз бих погледнал на първо време ( а е и най-безболезнено) ремъка на балансиращите валове. От подписа съдя, че е 4D56.

Коментар

Ооо, ама че съм глупав.. и аз си мислех за диференциали, а колегата е прав..

винаги е при едни обороти на двигателя.. няма как да е диф. или окачване. по-скоро лагери по ролки, обтяжки и пр.

Лошото е, че вече на никой сервиз в района нямам вяра .

Мерси все пак за коментарите, като имам време ще сваля ремъците да пробвам да установя кое-как е.

Двигателя с ангр. ремък ли е, че баща ми го е обслужвал основно? На 156 000 е.. може да му е време за 2ра смяна направо..
        Mitsubishi L200, 2.5 TDI (2006) Intense, Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC CVT ( 2008 ) Instyle +

Коментар

Първоначално публикуван от Earendil Преглед на мнение

Двигателя с ангр. ремък ли е, че баща ми го е обслужвал основно? На 156 000 е.. може да му е време за 2ра смяна направо..
          С два ремъка е, ако е този от подписа и си е време за втора смяна. Препоръчват да се прави на 60 000 с тези наши "маркови" ремъци.

Коментар

Може да е помпата на хидравликата поне при мен беше така.Виеше само при високи обороти над 2000.А в движение когато си в купето трудно се чува виене при ниски обороти.Провери на място при вдигнат капак.
            MITSUBISHI L200 2.5TDI, ГАЗ69 с 2.5tds,X5 - Тихомир Камарашев 0886841426

Коментар

Разбира се, че трябва първо да се илиминират агрегатите по периферията на двигателя и самия двигател. Мислех, че е направено преди да се стигне до тестване на какви обороти и каква скорост е въпросното "виене".
              Почни от там, както се каза вече - на място и вдигнат капак. Има ли го е от там някъде. Ако не може да се определи със сигурност се свалят ремъците на периферните агрегати един по един. След тях остават ролките опъващи двата агренажни ремъка. Там тестване със сваляне не става - смяна.
              И така, по принцип се решава проблема.
              А дифа освен от оборотите и скороста е в зависимост и от натоварването. В смисъл - може да спускаш на 4-та с 1900 об. и да го чуеш, след това да стъпиш на равно и на 5-та пак с 1900 да го чуеш.
              Трябва да отбележа: При сваляне на ремъците трябва да се има в предвид, че охладителната система в един момент остава без водна помпа!
              Последно редактирано от Аndro 160; 19-06-11, 08:53.

Коментар

На мен ми звучи като проблем по генерацията... проверил ли си за откачане на тампон или пробойна някъде по някоя тръба или гърне/катализатор?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X