Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с преден мост на Паджеро Пинин 1.8 къса база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с преден мост на Паджеро Пинин 1.8 къса база

Здравейте,
    Оказа се че Пининчето износва предните гуми от вътрешната страна. Ходих на стенд и ми казаха, че сходимоста е добре, но имам два криви амортисьора. И за да спре да износва гуми трябва да се сменят.

Има ли друг начин за регулиране на предницата или наистина трябва да се сменят амортисьорите?
    Благодаря!

От: Проблем с преден мост на Паджеро Пинин 1.8 къса база

При макферсъна е така - амортисьорът влияе на геометрията пряко. Знам, че е неприятно, но ще трябва да ги смениш
    Последно редактирано от Паджеровод; 17-06-11, 18:35. Причина: членуване

Коментар

Благодаря за изключително бързият отговор.
      За съжаление не е добра новина.
      Сигурно ще ги сменя, но за сега не мога да отделя пари, така че ще се кара така.

Коментар

Йовчев,напиши в профила си от къде си.Има еФтини амортисьори,които държат доста.
        2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Голямо съвпадение. И той е от Разград, гледайте да не излезете и комшии

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Голямо съвпадение. И той е от Разград, гледайте да не излезете и комшии
            Мани,мани,колеги сме на едно място работим
            2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

В един друг форум получих следният съвет:
              "Има, но е малко "селски" начин......като се разпробият дупките за захващането на шенкела към амортесьора , така ще можете да ги регулирате и по отношение на кембъра......"
              Какво ще кажете?

Коментар

Не ти препоръчвам. Така само ще си съсипеш и шенкела, защото двата отвора са калибровани по болтовете, а като ги разшириш ще останат да се държат само на затягане. Едно бухване в дупка и колелото ще застане като на стара зазка. А е и опасно. После ще търсиш освен амове и шенкели.
                Вярно селски начин, и то не малко.

Коментар

Сега стигнах да я прочета тази тема!!

Първо-смени си майсторите от реглажа! Страничният наклон,трябва да е по-голям от -2.5градуса,за да ти износва гуми от него!И обикновено се криви единия амортисьор,трудно и двата.Остава и да са "еднакво" изкривени!!
                  Второ-що не снимаш разпечатката от стенда,ще ни е по-лесно да ти помогнем!
                  И по въпроса за разпилването на шенкела-това ти е краен вариант.Става,и е безопасно,защото се разпилва само горния отвор,а долния не се пипа.По този начин,натоварването,което основно е по вертикала,се поема от долния болт,и досега грижи не съм имал!Но това се прави при деформиран шенкел.Ако са криви амовете,се сменяват.Колко време ще изкарат,ако са криви??
                  088пет722пет99
                  http://www.hydropompi.com/

Коментар

Благодаря отново за мненията.
                    Относно изкривяването - забравих да си взема разпечатка на реглажа. Правих го в Пежо Разград.
                    Проблема е че аз го взех(джипа) с износени предни гуми. И мислех да ходя на стенд преди да си купя зимни. Обаче съпругата ми я удариха странично в лявата гума при което се изкриви щангата на която се захваща кормилният накрайник(малко съм лайк). Смениха ми я и ме пратиха на стенд. Като навиха кормилният накрайник спрямо това колко е бил навит на предната щанга. Когато тръгнах към сервиза кормилото ми стоеше на една страна когато карах направо.
                    В сервиза ми казаха, че сходимоста на колелата е ОК. Но са ми криви амортесьорите. Казах им щом е добре сходимоста да регулират волана да не е накриво.
                    Показаха ми на компютъра кривината на амортесьорите. Единият беше 0.2 или 0.3, а другият по памет май беше 1.5, но и двете стойности бяха в червено.
                    Това е моята история

Коментар

Ето за такова изкривяване(деформиране)ти говорех.Само на едното колело,следствие удар.Тук вече,най-вероятно си е отишъл шенкела.Идеята е,че като странични наклони,и двете колела трябва да са с показания,близки до заводските,и разликата между двата да е колкото се може по-малка.Това че и двете са били в червения сектор,да не те притеснява. За да не купуваш шенкел,разпробийте го.Но само горният отвор.

А как тази сходимост е била "ОК",след удар в колелото,и крив волан,е въпрос на интерпретация!
                      088пет722пет99

Коментар

Благодаря, Крум!
                        Ще потърся второ мнение от друг стенд преди да предприемам каквото и да е.
                        И аз бях безкрайно изумен като ми казаха, че сходимоста е ОК след удар, сменена щанга, навиване на корминият накрайник на око и крив волан, но така казаха майсторите!

Коментар

Вервайте му на Крум. Това му е работата по цял ден. А корифеите дето са гледали да ги смениш по-бързо, и да не се връщаш при тях никога.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Днес сложих зимните гуми и минах стенд на друго място. Оказа се че предницата е била отворена.
                            ето и резултатите:

сходимост:
                            преди
                            ляво -0.03
                            дясно -0.03
                            след
                            ляво 0.08
                            дясно 0.08

наклон:
                            ляво -1.21
                            дясно -0.13

И така за мене остава само да изчакам и да видя дали ще започне да износва неравномерно новите гуми.
                            Да разбирам ли, че теези наклони на амортисьорите не могат да износват гумите?

Коментар

Няма да ти износва гумите! Левият стр.наклон ти е малко голям,но не е за притеснение.Не го пипай!
                              088пет722пет99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X