Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро спорт защо не ми свети дисплея на компаса и външна температура.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро спорт защо не ми свети дисплея на компаса и външна температура.

Както вече казах в заглавието не ми свети кръглото дисплейче с електрония компас и външна температура.
    Намира се в средната конзола по средата между уредите за акумулатора и налягане на маслото. Интересното е че другите два уреда светят вечер а само средното поле не свети. Разглобих конзолата и се оказа че другите два уред си имат крушки а средното даже няма отвор за крушка.
    Та реших да попитам тук дали и вашите компаси светят или не.
    Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
    Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

От: Паджеро спорт защо не ми свети дисплея на компаса и външна температура.

Трябва да го отвориш! Вътре има една от най-малките крушки. Намира се вътре на самата платка.
    И моя компас не светеше, като взех джипа. Като смених малката крушчица вътре и светна.
    Компаса свети и през деня - силно. Като пуснеш вечер фаровете и си намалява силата на светлината.

Коментар

Мерси много колега. Разглобих го и намерих къде са 2-те малки крушки който са наистина много малки.
      Сега остава да ми кажеш от къде да намеря такива крушчици и да светне и моя компас .

Коментар

Ами аз взех от магазин за авточасти - обикновени крушки за табло (продават се само стъкълцата с две жички на тях).
        Това, което си извадил от компаса се състои от две части - пластмасово цокълче и самата крушка. Вадиш много внимателно крушката от цокълчето и слагаш на нейно място новата, като прокарваш жичките по същия начин като на старата! И обратно на мястото и на платката, правиш проверка за всеки случай преди да си сглобил всичко дали свети и готово!
        Мисля (по спомен), че точно тези крушки в компаса наистина бяха някакви особени и аз точно същите не можах да намеря, но и тези обикновените, които продават вършат работа - проверено. Важното е да станат в цокълчето, затова го вземи с теб, като купуваш!
        Успех!

Коментар

Благодаря още веднъж колега точно така ги направих крушките. Странното е, че обиколих целия Пловдив да търся същите направо с цокълчето но безуспешно. Как може никой да не продава такива крушки. Едва ли се слагат само на Паджеро. Между другото тези малките крушчици който сложих са много леко по тънки от оригиналните и понеже оригиналните имаха нахлузено нещо като шапчици на новите шапчицата стои доста хлабава.

Коментар

Туй е моят модел: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=106841
            И при мен, като теб, не ми светеха половината крушки по таблото, дори нямах цоклите им. Обиколих цяла София, без резултатно, накрая намерих тема в чуждестранен форум, как да направя всичко с SMD диоди.

Ако имаш мераци, поиграй си, става доста добре!

П.п. Закупих диодните ленти от Пловдив...

Коментар

Първоначално публикуван от kerkelov Преглед на мнение
              Благодаря още веднъж колега точно така ги направих крушките. Странното е, че обиколих целия Пловдив да търся същите направо с цокълчето но безуспешно. Как може никой да не продава такива крушки. Едва ли се слагат само на Паджеро. Между другото тези малките крушчици който сложих са много леко по тънки от оригиналните и понеже оригиналните имаха нахлузено нещо като шапчици на новите шапчицата стои доста хлабава.
              Ами и аз се чудя как може да няма такива крушки. Със сигурност ги има не само на Паджерото.
              И при мен стъкълцата са малко по-тънки от оригиналните, но си светят така вече трета година, така че няма проблем.
              Поздрави и успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X