Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ми съвет за гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трябва ми съвет за гуми

Днес старите ми гуми окончателно си отидоха. Пари за нови няма, втора употреба се търси, но не съм намерил.

Към момента имам налични:
    2 гуми 235/75/15 (почти нови) и 2 гуми 225/75/15 (нови).

Казаха ми, че не би трябвало да е проблем да карам така.
    По състезания няма да ходя и не правя някакъв тежък офроуд.
    Доколкото разбирам едните просто са малко по-широки, но диаметърът им е еднакъв.

Моля за Вашето мнение.
    Последно редактирано от Паджеровод; 08-05-11, 17:26. Причина: промяна данни

От: Трябва ми съвет за гуми

Освен, че са 10 мм. по-широки, са и с 15 мм. по-голям диаметър ( макар че, щом двете са нови, а другите две малко износени и може би диаметърът им вече е еднакъв). Това 75 не е диаметър а височина на гумата, и означава 75% от широчината й, т.е. по-широката гума е и по-висока.
    Калкулатор гуми :
    http://www.margel.info/lang_bg/calculator.php
    Не знам, как е при супер селект ( и дали твоето е такова), но за моето постоянно AWD е абсолютно задължително гумите да са еднакви.

п.п. Правилното изписване е 235/75/15.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Диаметърът им - с ролетка. Иначе никога не можеш да си сигурен, дори и при еднакви като обозначение размери, дори от различни модели на един и същ производител.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
        Диаметърът им - с ролетка. Иначе никога не можеш да си сигурен, дори и при еднакви като обозначение размери, дори от различни модели на един и същ производител.
        С ролетката, ама не диаметъра, а обиколката. Ако са еднакви-не е проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          С ролетката, ама не диаметъра, а обиколката. Ако са еднакви-не е проблем.
          Е то обиколката е производна на диаметъра? Каква ти е идеята, че не вдявам?
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Е то обиколката е производна на диаметъра? Каква ти е идеята, че не вдявам?
            Диаметъра по-трудно се хваща с рулетка. Гумата не е плоска, трябва голям шублер. А и така ще е най точно.

Коментар

Първоначално публикуван от JKS Преглед на мнение

Казаха ми, че не би трябвало да е проблем да карам така.

Доколкото разбирам едните просто са малко по-широки, но диаметърът им е еднакъв.

.
              Съвет само като за закъсал - карай временно, само на задно.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Диаметъра по-трудно се хваща с рулетка. Гумата не е плоска, трябва голям шублер. А и така ще е най точно.
                Разбрах
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз карам практически само на задно. Включвам 4х4 само за един баир (50 метра), който не мога да го мина само със задно, когато е валял дъжд, а ми е на пътя за вкъщи. Случва ми се 2-3 пъти в месеца.

Каква разлика в обиколката/диаметъра е приемлива? 1 см? Повече? По-малко? Ясно, че ще си търся още 2 гуми като тези новите, които имам, но може да мина междувременно 1000-2000 километра и нямам намерение да съсипя колата.

Коментар

Разлика винаги ще има щом купуваш гумите две по две.
                    Да го кажем така: ако си със супер селект, проблемът е по-малък (ако не блокираш централния диф), ако си с парт тайм - на асфалт не включвай 4Х4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X