Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с круиз контрола на Pajero 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с круиз контрола на Pajero 2

Здравейте! От няколко дни имам проблем с круиз контрола.
    В един хубав момент както си работеше перфектно започна по малко да изпуска зададената скорост ( примерно сложен е на 110 и плавно започва да губи скорост). Впечатление ми прави, че има някакви опити за поддържане на скоростта, защото леко увеличава оборотите, но не достатъчно за да задържи зададената скорост. Друго което забелязах, е че когато бутна лоста за ускорение на круиза рязко падат оборотите така сякаш е изключен, вместо рязко да ускори(така беше когато работеше)а индикатора показва че все още е включен.
    Днес имах малко повече време и поогледах системата ама не забелязвам нищо не редно ( бутона при спирачката е добре натиснат, кабелите са по местата си, маркуча при вакуума е добре сложен и видимо няма поражения при него)
    Нека ако някои предполага какво може да предизвика подобен проблем да пише, или идея как може да се отстрани... джипа иначе си върви перфектно без круиза, но все пак ми се иска да си работи и тази „глезотия” .
    [SIGPIC][/SIGPIC]

От: Проблем с круиз контрола на Pajero 2

Аз също се присъединявам към питането - имам Паджеро ІІІ, но при мен круизконтролът си изключва както си карам, а после не иска изобщо да включи...като постои, постои колата и в един по-късен момент като пробвам, получава се ...но ме дразни, та ако някой знае, моля да сподели опита си
    Mitsubishi Pajero 3.2 DID --> VW Golf IV 1.9TDi

Коментар

Тези проблеми обикновено се установяват на диагностика. И аз имах подобен, занулиха грешките и проблема се оправи.

Коментар

Ми да ви кажа и на мен днес ми се случи ,сам да се исключи ,от Кюстендил до Сливен и обратно ,и преди София исключи ,иначе си работеше много коректно .
        MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
        MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Здравейте! Благодаря ви за мненията! Явно проблема не е много популярен и по всичко личи, че ще трябва да се ходи на сервиз...
          Веднага щом бъде отстранен проблема ще споделя как е станало и какво го е причинило!
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Ще чакам колега да споделиш ,за проблема ... а аз забелязах че круиз контрола почва да не работи коректно когато почва да ми свършва гастта ,и мотора не работи както трябва ...
            MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
            MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Относно съвета за диагностика - интересното е, че нищо не излиза на диагностичния уред като грешка....затова питам дали има някой, сблъскал се и решил проблема. За последното ми посещение в оторизиран сервиз платих 50 лв. за нищо - откъм диагностика НУЛА (нямало грешки и др.подобни, пък има проблеми??!!!) И се започва вдигане на рамене и нищо категорично. А проблем колата си имаше, макар и друг, редом с тоя, затова отидох.По - скоро съм фен на практиците от тоя форум ! Чета и научавам доста смислени неща от тях !
              Mitsubishi Pajero 3.2 DID --> VW Golf IV 1.9TDi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X