Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете да си направя сам теглич!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете да си направя сам теглич!

Колеги-бях пуснал тема , че търся ремарке и теглич за Мitsubishi Pajero, 2,5 TDI(дълга база) в "купува-продава",но...нямаше много и подходящи предложения! Днес си купих нужното ремарке и сега е на ред...теглича!Оказва се, че в автоморгите доста са скъпи-мин.200 лв.При положение, че купих много добро ремарке за 400 лв.-вижда ми се множко.А и...доста са масивни оргиналните тегличи и не е особено прагматично да се поръчат с доставка по куриер! Та...обръщам се за помощ към всички съфорумници, сблъсквали се с проблема-ако някой е правил такъв теглич, има опит, размери, схема, информация за материали....и т.н .-да помага!Има кой да ми го направи-нужна е малко "логистична" помощ от моя страна! И снимки отблизо с някой и друг размер могат да помогнат!
    Такава информация може и на друг да е от полза! Благодаря предарително на всички, решили да се отзоват! Приятни празнични дни на всички съфорумници!!!

От: Помогнете да си направя сам теглич!

http://www.offroad-bulgaria.com/show...47#post1513447

Коментар

Това е кипналата боя, на заварките им няма нищо.
      Стоманата за такива железа е ограничено заваряема, и нещо става само на топло. За такава играчка никъде няма и да те погледнат за 200 лева. И за повече ще те изгонят. Ако мислиш да го правиш сам, де. Ако от строително желязо - може. Но тогава няма да е теглич, а хемороиди.
      Вземай онова от Исаев. Говорил съм с него и за по-тежки ремаркета, щом той гарантира - значи може.

Коментар

Правил съм тегличи. Обаче повечето бяха за съвсем леки ремаркенца - примерно до 300 кг. http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...395#post889395

Обаче това са си "хемороиди". Служат предимно да отблъскват любителите на малки дистанции от задната броня.
        Сериозен теглич си иска сериозни железа.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от baraj1 Преглед на мнение
          Колеги-бях пуснал тема , че търся ремарке и теглич за Мitsubishi Pajero, 2,5 TDI(дълга база) в "купува-продава",но...нямаше много и подходящи предложения! Днес си купих нужното ремарке и сега е на ред...теглича!Оказва се, че в автоморгите доста са скъпи-мин.200 лв.При положение, че купих много добро ремарке за 400 лв.-вижда ми се множко.А и...доста са масивни оргиналните тегличи и не е особено прагматично да се поръчат с доставка по куриер! Та...обръщам се за помощ към всички съфорумници, сблъсквали се с проблема-ако някой е правил такъв теглич, има опит, размери, схема, информация за материали....и т.н .-да помага!Има кой да ми го направи-нужна е малко "логистична" помощ от моя страна! И снимки отблизо с някой и друг размер могат да помогнат!
          Такава информация може и на друг да е от полза! Благодаря предарително на всички, решили да се отзоват! Приятни празнични дни на всички съфорумници!!!
          Колега, ако все още ти трябва теглич, ще ти дам един свален от П2 дълга база. Пиши на Л.С.

Коментар

Оригиналният теглич на Паджеро тежи около 40кг и се хваща с 8 12мм болта. Профилът е със стена 10мм. Та сигурно има защо да не пестят материал японците
            Показваният на снимката няма общо с оригиналния, но със сигурност не е от винкели, арматурни железа и винтове от бакалията, както би го направил някой юначен байо.
            Би ти свършил работа.
            Щото съм виждал теглич, захванат за... купето на Фронтера
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

"от винкели, арматурни железа и винтове от бакалията, както би го направил някой юначен байо".
              Колега, не съм си и мислел да правя такъв"теглич".Просто имам предложение от приятел, да ме заведе при специалист по специални заварки, който да го изработи, като според него-това ще е доста по-евтино! Нужна е обаче схема, чертеж и т.н.(както съм написал), за да стане като оригинален! Този, предложен от колегата Пламен Исаев не е такъв и за сметка на това е доста грубо изработен-направо ще загрози колата отзад! Гледах много снимки на монтирани оригинални тегличи и макар да има конструктивни и визуални разлики- с изключение на една снимка, всички са с различен дизайн( а на споменатата снимка джипа изглеждаше ужасно отзад, заради грозния теглич.) Разбира се, не съм се отказал и да закупя такъв(оригинален) от П2-дълга база-при подходяща оферта!

Коментар

Стига да имам време, утре ще снимам моя и ще кача снимките.
                Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
                0878226696; 0876927507

Коментар

Колега, незнам до колко се вижда на снимкатаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02541.JPG
Прегледи:2
Размер:56.2 КБ
ID:5271799, но теглича е сносен и е теглил ремарке с обща маса 800кг. - платформа с лодка отгоре. Ако ти допада като изглед, мога да се опитам да сваля размерите му и да ти ги пратя.
                  PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
                  Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик

Коментар

Колега ,тегличът трябва да бъде хомологиран.
                    В противен случай рискуваш застрахователите да откажат да изплатят обещетение при евентуални неприятни ситуации.
                    Пише го с малките буквички в общите условия.
                    Никой не е е казал, че твоят ще е по слаб или нещо подобно ,просто на теглича трябва да има табличка със ТТ данни и производител.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                      Правил съм тегличи. Обаче повечето бяха за съвсем леки ремаркенца - примерно до 300 кг. http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...395#post889395

Обаче това са си "хемороиди". Служат предимно да отблъскват любителите на малки дистанции от задната броня.
                      Сериозен теглич си иска сериозни железа.
                      Ako ти допада теглича от този линк , имам същия и ще ти го дам за 80лв
                      Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Колегата "FLY_FREE"е напълно прав! Днес го проверих при познат застраховател.Така и така съм в процес на търсене-нека да стесним кръга от изисквания, т.е. теглича да има "табличка със ТТ данни и производител" или информация от подобен род. Автоматично отпдат т.н. хемороиди и тем подобни! Ако има предложения-може и на Л.С. Отново благодаря на отзовалите се съфорумници и на тези, които ще пишат в бъдеще!!!

Коментар

Така като моя ''хемороид'' не ти харесва,въпреки,че има табличка с всички данни.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00142.JPG
Прегледи:2
Размер:110.5 КБ
ID:5273468

За фирмата която ги произвежда може да питаш ''чичко Гугъл''.

В един сайт за автомобили се предлага оригинален за скромната сума 600лв.
                          Евтино и качествено не си подхождат.
                          П.П. Моя вече не се продава.Поне не на тая цена.
                          Исках да помогна,но ти колега май не знаеш какво искаш.

Коментар

Освен всичко, трябва и да е лек, че и на куриерите трябва да се плаща. Веселба.

Коментар

Колегата teopajero ми направи коректно предложение за теглич, но имам следния въпрос:Защо планката за захващане към гредата отдясно(при фронтален поглед към теглича-вж.снимката -http://img821.imageshack.us/i/dsc00070ci.jpg/) е обратна на тази отляво? При оглед на колата -и двете греди сякаш са на едно ниво? Дали някой колега може да каже, защо е така и ще стане ли теглича за Pajero- дълга база, 1991 г.(колегата твърди , че точно от такова е свален!Вярвам му-но не си обяснявам обърнатата планка!).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X