Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за разлика на двигатели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за разлика на двигатели

Здравейте колеги, въпроса ми е ,каква е разликата в двигателите 3.5 v6 и 3.5 v6 MIVEC От къде идва голямата разлика в конските сили.Ако някой може да обясни ще съм много благодарен.
    Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
    Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

От: Въпрос за разлика на двигатели

Най-общо казано това е електронна система за управление на променливото време за отваряне на клапаните. В Уики е описана добре, ако нямаш проблеми с инглиша.
    Аз лично карам и един V6 2.5 с 200к.с. благодарение на подобна система, но само на всмукателните клапани, а при Мицубиши се управляват и изпускателните.

Коментар

Vanos при БМВ,VVT при Тойота,V-TEC при Хонда,Mivec при Митцубиши...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Доколкото знам има и малка разлика в главите.

Коментар

Може ли , някой да ме насочи къде мога да видя тези двигатели - общ изглед и разрези ?
          Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
          Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Кои по-точно, тези на другите марки, които е изредил ninja1 или 6G74 на Мицубиши?

Коментар

6G74 на Мицубиши.

Коментар

Здравейте ,и аз съм чел за тези двигатели с мивек ,и искам да питам и аз на 6G72,дали ще станат ,защото имам човек в щатите ,който миже да намери ...
                MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                  Здравейте ,и аз съм чел за тези двигатели с мивек ,и искам да питам и аз на 6G72,дали ще станат ,защото имам човек в щатите ,който миже да намери ...
                  Няма начин- 6G72 е 3000 куб.см., а 6G74 е 3500 куб.см. Отделно дори и на 3.5 си е голяааама заигравка да сложиш mivec глава и управление.
                  08седемшест5едно513четири

Коментар

Мида де 6G72 е 3000 куб.см., а 6G74 е 3500 куб.см.но щом ги има значи стават ,неказвам че е лесно ... има митсубиши галант за американския пазар ,които са с тези двигатели ....
                    MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                    MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Когато оборотите станат 5000 и се включи MIVEC-а , става много интересно

Коментар

Колега ако си запознат ,сподели с нас ,пък виж съм се запалил ...

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                          Колега ако си запознат ,сподели с нас ,пък виж съм се запалил ...
                          Колега, случайно имам Ево 3.5
                          Интересното идва от това,че след 5000 оборота се включва MIVEC-а, и тогава ускорението което е било добро, става много по-осезателно.
                          Прилича на турбина, но малко по-плавно и за по-кратко време. За тези ,които не са го усещали е впечатляващо.Все пак 280-те кончета се развихрят чак на 6500 оборота.
                          С две думи,колата е супер. Пожелавам такава на всеки.

Не искам да те обиждам, но покараш ли Ево, твоето V6 3000, ще ти се стори като 2000куб.

Коментар

Няма проблем колега ,ясна ми е работата от 150 кс. до 280 кс.аз съм от тези хора дето знаят къде са какво знаят и какво могат ,също и с турбините съм запознат много добре ...но като се замисля аз като си карам джипа ...няма смисъл от 5000 - 6000 об.това не е състезателна кола (за тази цел си има други )това ми е кола за спокойно возене ,много рятко минава 3500 об.
                            Но винаги може повече ,и един 3.5 няма да ми дойде зле ,само мога да ти завиждам благородно ...

Коментар

Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
                              Колега, случайно имам Ево 3.5
                              Интересното идва от това,че след 5000 оборота се включва MIVEC-а, и тогава ускорението което е било добро, става много по-осезателно.
                              Прилича на турбина, но малко по-плавно и за по-кратко време. За тези ,които не са го усещали е впечатляващо.Все пак 280-те кончета се развихрят чак на 6500 оборота.
                              С две думи,колата е супер. Пожелавам такава на всеки.

Не искам да те обиждам, но покараш ли Ево, твоето V6 3000, ще ти се стори като 2000куб.
                              Че на Ево-то от колко оборота започва червената зона на оборотомера. На моето 3,5 започва от 6000.
                              Милен Милков
                              Offroad-Русе

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X