Здравейте,колеги.Наскоро ми довлякоха едно Паджеро 2,5 4d56.Багажника пълен с болтове ,ремъци,шайби и други чаркалаци.Собственика не може да ми обясни какво точно се е случило.Уж нешто пречукало,закарал го в един сервиз и му казали ,че за нищо не става.Това е ,което ми каза.Почвам аз да изследвам Като гледам частите от багажника.Скъсана ос на кобилиците,счупени кобилици на 3 цилиндър,1и2 лагерно тяло на разпред вала счупени,от ангренажният ремък липсват 7 зъба,ремъчната шайба на разпред вала също счупена.Викам си са като сваля главата кво ли ще изскочи.Разглобявам и останах малко изумен,на пръв поглед нищо и няма,не личи клапан да е удрял в буталото,гарнитурата здрава,двигателят е работил чисто,главата не е спукана.Ремъкът на баланс валовете здрав ,шайбите на белег.Забелязах,че разпред вала превърта много трудно и като го свалих видях,че лагерите са леко задрали.Викам си тук нещо е липсвало мазане и ,като свалих и последното тяло разбрах ,че съм прав.Най вероятно в този сервиз са усетили че вала затяга и са подлагали някакви хартийки за да увеличат луфта та да може да се върти само,че не са обърнали внимание,че запушват отвора на маслото и при опит да запалят бум.Така поне предполагам,но може и да греша.На третото ичетвърто тяло също имаше подлагано.Та въпроса е какво правя от тук нататък.Ако взема нов вал и лагерни тела от друга глава,понеже нови май не се продават отделно от главата дали ще се получи добър ремонт,че иначе не ми се мисли колко пари трябва да се ръсят.Ще чакам спецоветв по тези мотори да се намесят.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
съвети за Паджеро 2,5
Свий
X
-
От: съвети за Паджеро 2,5
При прескачане на ремък обикновено чупи кобилици защото са от някаква сплав демек по слаби,обикновено не прави белези по буталото ,вероятно е крив разпределителния вал търси друг ако става нещо от главата, ако не търси комплект глава и валТехниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от druje Преглед на мнениеПри прескачане на ремък обикновено чупи кобилици защото са от някаква сплав демек по слаби,обикновено не прави белези по буталото ,вероятно е крив разпределителния вал търси друг ако става нещо от главата, ако не търси комплект глава и вал
Коментар
-
Това с монтирането на лагерни капаци от друга глава може и да е проблем. Капаците се шлайват заедно с главата и всеки е за съответното лагерно легло с което шлайфан. Но общо взето нямаш друг избор, освен нова глава.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар