Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане преди покупка на Паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане преди покупка на Паджеро

Ако се завърти в същата посока значи работи, ако не - неработи. Четох някъде във форума, но възникна спор, че може и да не е така както беше описано, затова попитах. Но сега се сетих, че там пишеше за тест на твърд блокаж при наличие на LSD

Коментар

Първоначално публикуван от orela Преглед на мнение
      Ако се завърти в същата посока значи работи, ако не - неработи. Четох някъде във форума, но възникна спор, че може и да не е така както беше описано, затова попитах. Но сега се сетих, че там пишеше за тест на твърд блокаж при наличие на LSD
      Точно така е и понеже тук твърд блокаж не може да има - тестът би показал има ли и горе-долу в какво състояние е LSD-то.

Коментар

Добре, а защо на паджерото слагат твърд болкаж на тези с ръчни скорости,а тези с автоматиците - LSD?

Коментар

щот автомата предполага повече ползване по пътя,и софт разходки,а ръчната скоростна кутия -повече гърч
          куче или вълк?
          в клетка ,или свободен?
          въпрос на личен избор.
          Вихрен Илиев
          0888249888
          blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
          Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
            Добре, а защо на паджерото слагат твърд болкаж на тези с ръчни скорости,а тези с автоматиците - LSD?
            Аз такава зависимост не съм забелязал.
            Има и с двата вида скородтни кутии, и с LSD, и с твърд блокаж.
            По-интересното тук, е че при Митсубиши фабрично, при много Паджера в един диференциал заедно "съжителстват" и двата вида блокаж.
            Може да го има и при други марки и модели, но със сигурност е рядкост, докато при Паджерото е по-често срещания вариант!

Относно офроуд качествата на автомата и ръчната кутия - "спорът" в този форум (и не само тук) е стар почти колкото спорът за яйцето и кокошката и не ми се ще да го подемаме на нов глас и в тази тема!
            За мен автоматика е истинската скоростна кутия и за on, и за offroad!

П.П. Както и ръчната става за навсякъде - определящ при избора, според мен е само субективният фактор!
            Последно редактирано от radikyokushin; 03-05-11, 08:33.

Коментар

1+
              Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
              Аз такава зависимост не съм забелязал.
              Има и с двата вида скородтни кутии, и с LSD, и с твърд блокаж.
              По-интересното тук, е че при Митсубиши фабрично, при много Паджера в един диференциал заедно "съжителстват" и двата вида блокаж.
              Може да го има и при други марки и модели, но със сигурност е рядкост, докато при Паджерото е по-често срещания вариант!

Относно офроуд качествата на автомата и ръчната кутия - "спорът" в този форум (и не само тук) е стар почти колкото спорът за яйцето и кокошката и не ми се ще да го подемаме на нов глас и в тази тема!
              За мен автоматика е истинската скоростна кутия и за on, и за offroad!

П.П. Както и ръчната става за навсякъде - определящ при избора, според мен е само субективният фактор!
              GSM 0877 08 99 19
              Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
                Глупости - моето е автомат с твърд блокаж. Въпрос на комплектация.
                А точно от 2.5 трябва да се БЕГА със страшна сила.
                Всеки ден карам такова. Ускорява до 100км/ч за по-малко от седмица. Главата е консуматив (междувпрочем и на 3.2 DID). Градският Икарус е труднопреодолим съперник нагоре по Цариградско шосе. Икономичността му поне за мен е спорна. V6 3000 с газ ми излиза точно наполовина като разход, спрямо печките.
                А LSD се проверява не като вдигнеш целия мост. Вдигаш едното колело за моста. Потегляш с изключен преден мост. Ако падне от крика значи е ОК.
                А автоматът си става за извън пътя и то отлично. Единственият кусур е невъзможността за палене с бутане.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  А точно от 2.5 трябва да се БЕГА със страшна сила.
                  Всеки ден карам такова. Ускорява до 100км/ч за по-малко от седмица.

Наистина ли

Коментар

Първоначално публикуван от orela Преглед на мнение

Наистина ли
                    Двигател с отвратителна динамика.

Коментар

Двигател с отвратителна динамика.
                      Абе двигателят си е добър!
                      Купето на дългата база му идва малко в повечко, но пак става. Въпрос на стил на каране - все пак не е състезателен автомобил!
                      Относно пукането на глави - това са автомобили на 15-20 години и за това време най-често, никой никога не е правил нищо по двигателя и най-вече по горивната с-ма. Аз пуках глава на моето паджеро и от там като се почна - пълно ревизиране на двигателя барабар с хранителната с-ма (дюзи, помпа). Излязоха един куп проблеми. Дюзите например им беше паднало налягането на 105-6 бара (при нормално 150-60 за този двигател с турбо - 4D56T) - нафтата течеше от тях, като през чучур! Двигателят се беше превърнал буквално в нафтова печка. От там и слабата динамика, високият разход и т.н. Като сложиш и още дузина "дребни" проблемчета, и ето ти един голям - прегрял мотор и спукана глава!
                      Сега защо не е така? Защото всичко си е в норми - стрелката на темп. си стои малко под средата и е като закована при каквато и експлоатация да е колата.
                      Според мен двигателят си е много добър, ако е изправен! Отново остава определящ субективният фактор!

Коментар

Главата е консуматив (междувпрочем и на 3.2 DID).
                        Ники, на DID-то знаеш много добре, че шофьора натиска газта до ламарина.

Според мен всичко си зависи от стила на каране и тежестта на крачето, ако не си нервак и не държиш да се движиш с над 100км/ч. по магистрала, не ти трябва голям мотор.

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                          Ники, на DID-то знаеш много добре, че шофьора натиска газта до ламарина.

Според мен всичко си зависи от стила на каране и тежестта на крачето, ако не си нервак и не държиш да се движиш с над 100км/ч. по магистрала, не ти трябва голям мотор.

Успех!
                          За чий тогава е кола, която вдига 200?
                          3.2 DID категорично е лека кола и всяка прилика с джип е случайна?
                          Освен това, тази глава е N-тата...
                          Ставаше въпрос за 2.5 - продължавам да твърдя че този двигател е неадекватен за тази кола.

Коментар

И аз съм на същото мнение за 2,5, малък е!
                            Последно редактирано от mitko punev; 03-05-11, 17:16. Причина: допълнение

Коментар

Когато тези "печки" са се появили в далечната 1991 едва ли някой от Вас е мислил дори, че някога ще притежава подобна кола.
                              Сега обаче,когато станаха без пари и ги има навсякъде за по 3000лв, вече са ПЕЧКИ,щото не вдигат 200 и ни подминават "батковците"
                              Какво очакваме от 100конски сили,които вече са 90? Да теглим лодки, каравани по 3 тона,да качват по 2 куб.дърва, да гори 5/100?

Изглежда съжалявате ,че ги имате тези коли?!

Аз съм повече от доволен!

Коментар

Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
                                Когато тези "печки" са се появили в далечната 1991
                                Мноого ги подмладяваш. Този двигател, за който става дума, тръгва с Паджеро 1 през 1982. Само че 2.3 л.
                                Иначе за другото си прав. Много от тези, които го критикуват, не са му на годините даже...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X