Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Трудно палене

Все си мисля, че е от добавката. Веднъж съм сипвал на бензин инжекция и ми затисна една дюза. Същите симптоми. Трудно пали, работи неустойчиво, като загрее се оправя.
    Оттогава не сипвам. Само ЛТ-2Т на дизела
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

лт-2т ? аз слагам трансформаторно масло.а в големите студове -газ за осветление
      куче или вълк?
      в клетка ,или свободен?
      въпрос на личен избор.
      Вихрен Илиев
      0888249888
      blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
      Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
        лт-2т ? аз слагам трансформаторно масло.а в големите студове -газ за осветление
        Нямам трансформаторно
        Двутактово 0.5% /5 гр. на литър/ размесено с гаса за осветление /малко 100-200 гр. на 10 л. гориво/
        Заради тази статия за маслото превод от немски се "домъкнах" във форума
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Аз пък нищо не съм слагал вече 20г. Освен нафта, де.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Аз пък нищо не съм слагал вече 20г. Освен нафта, де.
            Мен ме наплашиха "приятели". Това ми е първи дизел в живота. "Зимата какво ще правиш като му замръзне нафтата" И аз взимам предохранителни мерки. Но, че работи по-меко, работи...

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
              Мен ме наплашиха "приятели". Това ми е първи дизел в живота. "Зимата какво ще правиш като му замръзне нафтата" И аз взимам предохранителни мерки. Но, че работи по-меко, работи...
              Няма страшно. Освен ако не е някоя тубарска помийка. Имам над 600 000км. с нашенска нафта и за сега не съм имал премеждия, освен описаното по-горе, ама то е навън.

Коментар

На първо време смятам да проверя свещите, както ме съветва колега от по-предишен пост (brpi). След това ще видя и сондата. След като направя това ще пиша за резултата. Благодаря на всички за сега.
                Поздрави.
                П.с. Между другото да попитам. Какво съпротивление трябва да имат свещите? Системата за подгряване е с едно реле.
                Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 07-03-11, 15:24. Причина: Допълнителен въпрос
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                  ...лт-2т ? аз слагам трансформаторно масло...
                  От което ползата от файдата е никаква. И от моторно, правено да смазва е никаква, а какво остава за трансформаторно. Това поне по отношение на смазването. Спестените левчета от гориво, на чието място си сипал маслото са си чиста далавера. Просто не очаквай това да има благоприятен ефект върху помпата.

Ако искаш допълнително смазване, особено ако сипваш газ или бензин в нафтата, като изключим добавките и то само някои от тях, се оказва че единствено двутактовото масло подобрява мазането, при това осезаемо. Не знам причината. Вероятно защото си е правено да работи разредено с гориво, за разлика от моторното и трансформаторното.

Имаше тема във форума с конкретни измервания на мазителните качества на нафта, смесена с кво ли не.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                    П.с. Между другото да попитам. Какво съпротивление трябва да имат свещите? Системата за подгряване е с едно реле.
                    В общия случай 0.4 - 0.6 Ома. Всяка.

Коментар

предвид това, че ще ги мериш вероятно с подръчен китайски мултицет - ориентирай се по това, че трябва да показва ~еднакви показания за 4те свещи.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        предвид това, че ще ги мериш вероятно с подръчен китайски мултицет - ориентирай се по това, че трябва да показва ~еднакви показания за 4те свещи.
                        Така е!
                        А още по-добре е да се свалят и една по една - директно към акумулатора. Времето за което се нагреят до светло жълт цвят, трябва да е еднакво и съизмеримо с това което задава релето.

Коментар

Така е!
                          А още по-добре е да се свалят и една по една - директно към акумулатора. Времето за което се нагреят до светло жълт цвят, трябва да е еднакво и съизмеримо с това което задава релето.
                          Ама не е зле първо да се види на какво напрежение работят, че нещо ми се върти из главата 6 Волта при Митсубиши .....
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

с едно реле е Self Regulating Glow - 12В

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              Ама не е зле първо да се види на какво напрежение работят, че нещо ми се върти из главата 6 Волта при Митсубиши .....
                              Е... тука не съм в час. Макар да не мога да си представя, защо ще е така. Тока трябва да е двоен. Освен за подгрев след запалване.

Коментар

Е... тука не съм в час. Макар да не мога да си представя, защо ще е така. Тока трябва да е двоен. Освен за подгрев след запалване.
                                Щото има няколко системи на подгряване, като при едната целия волтаж (12V) се пуска към свещите, за да се загреят по-бързо, а през останалото време тока минава през товарен резистор във всмукателния колектор например, и напрежението върху свещите е около 6V.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X