Колеги, забелязах вчера петно отдолу(вляво) под двигателя.При първоначално пускане на двигателя беше най-голямо, след което е по-малко, но задължително се образува при спиране на автомобила.Установих, че е нафтено!Днес погледнах с една лампа и...що да видя-при работа на празен ход-забелязах периодично(тактово) появяващи се и видими пръски от горивото-отдолу, под ГНП.Понеже Паджерото пали трудно сутрин, предполагах че "смуче" въздух отнякъде! Като отскорошен собственик на марката и новобранец с дизелите-дали някой може да помогне да установя причината за този проблем!Ако на някой се е случвало нещо подобно или пък мнение на еродиран колега!Откъде там(отдолу) е възможно да се появява този теч?Мерси предварително на отзовалите се съфорумници!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Под Паджерото се образува петно от нафта
Свий
X
-
От: Под Паджерото се образува петно от нафта
Най-напред си провери хубаво всички маркучи за гориво и скобите, с които се стягат, около ГНП-то и горивния филтър. Опитай се да видиш точно откъде пръска нафтата (с малко огледалце например, виж под ГНП-то докато работи колата). Огледай внимателно и около дюзите и тръбичките за излишното гориво. Имай предвид, че след ГНП-то налягането на горивото е голямо и е възможно "течът" да е доста далеч от мястото където ти виждаш пръските, така че провери и на места, за които ти се струва малко вероятно да са проблемните.
И пиши какво си видял. Защото по това което си писал, освен да гадаем друго не можем да направим.
Не е лошо да напишеш и какво точно е Паджерото!
Успех!
-
Най-напред честит празник на всички! Колата е Pajero2-дълга база."Пръските" се наблюдават при работещ на празен ход двигател, някъде под ГНП. Отгоре не може да се види-точно откъде се случва това.Може би на канал ще има по-добра видимост? На първо време ще опитам с огледалце(по съвет на колегата radikyokushin), макар че мястото там е ограничено и не е лесно достъпно!Благодаря на отзовалите се съфорумници!
Коментар
-
Първоначално публикуван от baraj1 Преглед на мнениеНай-напред честит празник на всички! Колата е Pajero2-дълга база.!
Благодаря! Честит празник и на теб, и на всички от форума!!!
Коментар
-
Pajero-то е 2,5 ТDI, 1991.Наблюдавах проблема при свален интерколер вчера, но "пръските" са с източник някъде отдолу под ГНП и не може да се види отгоре-точно къде е мястото!След като спре снеговалежа ще опитам с огледалце и ако не се вижда-утре ще отида на канал!Какво според вас колеги може да предизвика тази неприятност на точно това място, което описах?
Коментар
-
Първоначално публикуван от baraj1 Преглед на мнение......Може би на канал ще има по-добра видимост.....0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от baraj1 Преглед на мнение...Какво според вас колеги може да предизвика тази неприятност на точно това място, което описах?
Коментар
-
За съжаление и с огледало нищо не се вижда! Прав е колегата Андро, че може да се опипа! И не само-както споменах, при работа на празен ход и с просто око(+помощтно осветяване) се виждат "пръските" гориво!Сякаш се "изстрелват" от блока на двигателя.Не е голямо количество, но успявам да го видя!При това-получават се струйки на тактове!Вероятно помпата е за ремонт-както предполагат и включилите се съфорумници.Само че тук(п.с. от Велинград съм)-май няма майстор по тази част! В началото на следващата седмица ще пътувам до София-и ще го напрявя с Паджерото, за да потърся решение на проблема!Малко ме притеснява, да не стане някой гаф по пътя, че да се чудя-как ще го дърпам този автоматик?Благодаря на всички отзовали се съфорумници!Прави ми приятно впечатление отзивчивостта на привържениците на марката тук, което е супер за новак като мен(леката ми кола е друга марка и като член на форума за нея не се чувства такава загриженост!).Още веднъж -честит празник на всички и ако някой има с какво още да ме ерудира-насреща съм!
Коментар
-
Колега, сетил съм се нещо, но да те питам първо: как работи двигателя при различните режими?
Имам предвид на ниски обороти (празен ход), при ускорение, при поддържане на дадена скорост - има ли прекъсвания, загуба на мощност или каквото и да е друго, което да не е нормално?
Коментар
-
С изключение на трудното първоначално палене(сутрин) и разисквания теч-при останалите случаи всичко изглежда наред!Работи ритмично на празен ход, не прекъсва, има нормална мощност, прилично набира-без притеснителни симптоми.
Коментар
-
Загледах се към мястото, където вчера забелязах т.н.пръски гориво, но на дневна светлина нищо не се вижда!Едновременно с това-проблемът си го има-след запалване на двигателя-започва да "капчи" нафта отдолу!Освен това ми направи впечатление, че от теча е мокра задната част на корпуса на "мотора" на климатроника, който се намира отдолу и напред от ГНП.Напъхах лист хартия отстрани на помпата.След форсиране на двигателя извадих листа-беше напоен с нафта в долната част!Като че ли се затвърждава диагнозата-"болна ГНП".Не е сигурно точно от какво-но ще трябва да се сваля за ремонт!
Коментар
-
Първоначално публикуван от baraj1 Преглед на мнение...но ще трябва да се сваля за ремонт!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар