Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газ или Метан за Паджеро 2 3000-V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газ или Метан за Паджеро 2 3000-V6

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
    Де да знам, колега...нещо 2.5 тонен камион с V6 двигател никак не ми се вмества в представите нито за икономия, нито за екология, дори и на пр@дня да се конвертира.
    Разкажи за твоя опит с метана и дай малко примерни сметки, конкретно върху обсъжданият двигател, който нормално харчи 10-12 бензин извън града и 16-18 бензин в града. Преди да сложа пропан- бутан и аз оглеждах метаните (при това най- добрите инжекциони), но нещо не успяха да ме спечелят за каузата- отвратително малък пробег, безобразно тежки и обемни бутилки, незадоволителна мощност и пъргавина. А, и как смяташ да накараш джипа да върви "доста прилично" при условие, че не започне да харчи като ЗИЛ?
    Ще ми бъде интересно мнението ти, особено ако се базира на конкретен опит.
    Поздрави.
    Паджерото от профила ми е дизел ,имам Фронтера ДБ 2.4i която е на бензин , метан и пропан-бутан , така да се каже карам си на каквото си искам. Метановите бутилки са 78литра или 13кг с които градско минавам 140-150км. а извън градско 180-200км. Бутилките тежат 100кг. пълни. Когато карам на пропан-бутан с 20лв. в София трудно минавам 100км. На бензин не помня той все пак е за палене не за каране . Относно метана е задължителен аванс процесор дори и при метановия инжекцоин ,метана гори по бавно от бензина съответно трябва да се пали по рано . Фронтерата е с гуми 32 11.5 15 и върви прилично в градси условия не се усеща липса на мощност , извън градско 100-120км. прмерно като пътувам посока Пловдив преди тунелите пада на 100 и връщам 4та скорост.
    Последно редактирано от Nikolai Georgiev (turbo d); 09-03-11, 23:47.
    Николай Георгиев 0+
    тел.0887357722

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X