Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тресе при ниски обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тресе при ниски обороти

Ами това искам да направя ама къде?
    GSM: 0898 554713
    Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Ако свещите са с повече електроди не зная как ще премериш хлабината. По принцип гориво-въздушна смес със газ е по-хомогенна отколкото с безин. Не би трябвало да се прави хлабината на свещите по-малка. Това, че газовете миришат на бензин означава, че има неизгорял такъв. Това може да се случи от някоя бобина (не вярвам да си с една), просто като загрее се увеличават разстоянията. Може да се получи лоша работа на двигателя и примерно от късно подаване на искрата (т.с. горивото няма време да изгори). Пак да кажа, че за мен имаш не добра центровка или имаш объркани кабели.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
        Ако свещите са с повече електроди не зная как ще премериш хлабината. По принцип гориво-въздушна смес със газ е по-хомогенна отколкото с безин. Не би трябвало да се прави хлабината на свещите по-малка. Това, че газовете миришат на бензин означава, че има неизгорял такъв. Това може да се случи от някоя бобина (не вярвам да си с една), просто като загрее се увеличават разстоянията. Може да се получи лоша работа на двигателя и примерно от късно подаване на искрата (т.с. горивото няма време да изгори). Пак да кажа, че за мен имаш не добра центровка или имаш объркани кабели.
        Благодаря ти Стояне! Аз днес се опитах да сваля свечите, но безуспешно ... забити са на ... да не казвам къде. Дайте съвет за сервиз от който сте доволни да отида и да ми оправят колата?

Коментар

Обади се утре през работно време, ще ти измисля нещо.
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Току що ми направи диагностика Кирчо(момчето за което ми каза стоян) и излиза, че всичко е общо взето нормално. Съмненията са, че температурния датчик не работи правилно и също така клапата за обратното гориво. Може ли да ми покажете къде се намира този датчик за топлината на 3.0 v6 бензин двигателя? Не датчика за стрелката на таблото, а този който го ползва компютъра.

Коментар

Тук имам някаква картинка...

Коментар

Първоначално публикуван от pH Преглед на мнение
                Току що ми направи диагностика...
                Бензиновите горивни системи не ги разбирам дотолкова, че да се наемам със съвети, ама Люси дето ти прави главите и на двете Паджера ги разбира. На пръв поглед се виждат срязани и затапени вакум клапани които управляват горивната система. Това е вследствие на намесата на газаджиите. Кой знае още къде са си оставили ръцете. Той затова и не иска да я прави, щото трябва да стане реставратор.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Бензиновите горивни системи не ги разбирам дотолкова, че да се наемам със съвети, ама Люси дето ти прави главите и на двете Паджера ги разбира. На пръв поглед се виждат срязани и затапени вакум клапани които управляват горивната система. Това е вследствие на намесата на газаджиите. Кой знае още къде са си оставили ръцете. Той затова и не иска да я прави, щото трябва да стане реставратор.
                  Андро аз от Люси съм много доволен! Той е свършил перфектна работа. Въпроса е, че тоя проблем с паленето и миризмата на наизгорел бензин си го има още от преди газаджиите. От както съм я купил тази джипка има тоя проблем Вече година. Вярвам, че може да е тая клапа за обратното гориво или датчика за температурата, но докато не ги сменя и тях няма да разбера. А в крайна сметка аз джипката си я харесвам и искам да си я оправя
                  Последно редактирано от Митков; 28-03-11, 12:50.

Коментар

Някъде в отговорите по-нагоре четох да провериш дебитомера. Разликата в паленето на студен и топъл двигател може да е от него. вътре трябва да има отделен температурен датчик за t на входящия въздух.
                    Ако той не работи подава постоянно ниска температура и при работеща ламбда сонда съответно обогатява горивната смес, т.е. ето ти разхода 22/100 и мириса на бензин, защото не може да го изгори. Аз съм с 3,5 автомат, дълга база и ми е трудно да постигна такъв разход. Калпави свещи също са вариант, но не би трябвало да вдигне толкова разхода. Ако искаш обади се утре след 9,00 да измислим кой да я види. Аз от Русе си карам колите само София, че при нас майсторите са много бамбашка.

0888 282 445. ако искаш звънни и сега
                    Последно редактирано от Паджеровод; 28-03-11, 20:15.

Коментар

имам неотговорено обаждане от 0895751535 - това ли е твоят номер. ако е така извинявай, явно съм го бил забутал и не съм го чул.
                      ако решиш да сменяш свещите виж ги точно какви са, че на 3,5 са много махнати и едвам намерих. помня че са с топлинно число 5. за 3,0 не знам какви са. до колкото си спомням при мен се сваляха доста работи за да се стигне до тях. Гърменето на газ се получава основно от богата смес, като причината при моето БМВ/пак 3,5/ беше от датчика в дебитомера. Това го оправи защото може да огъне клапата в дебитомера и тогава 99% ще го сменяш, а надали е евтин. По принцип се слага планка след дебитомера с кръгли отвори, които нормално са затворени с гумен пръстен. Целта е като "върне" към дебитомера да не огъва клапата а да изпусне през тези отвори като гумения пръстен веднага ги затваря като се изравни налягането.

Коментар

Здравей колега! Не съм бил аз това. Благодаря много за помоща! Не мисля, че е дебитомера. Приятел на Стоян(Sariones) ми направи диагностика - смея да твърдя много добър диагностик и се оказа, че всичко работи. Единствените проблеми които се появиха бяха датчика за температурата на мотора, който праща информацията на ECU-то(не този за таблото) и за момент алтернатора, но се оказа, че алтернатора е фалшива тревога. Той ми обясни, че е възможно понеже ECU-то взима информация от този датчик, че колата е студена да дозира по - богата смес и ето ми го проблема. Ламбда сондата и дебитомера са ми изправни. Сега остава да сменя този датчик и би трябвало проблема да е решен. За съжаление датчика е 140 лв. в Балкан Стар и ще почака малко, а такъв датчик не ми се купува менте.

Коментар

Пробвай в моргата в Царева ливада/до Габрово/. Пламен 0878 17 19 23. Има 15-20 паджерота, та може и да измисли нещо. Ако искаш пусни part N или № шаси да потърсим.

Коментар

Първоначално публикуван от pH Преглед на мнение
                            ... Приятел на Стоян(Sariones) ми направи диагностика - смея да твърдя много добър диагностик и ...
                            Така и аз съм добър! Не се прави така - хоп на скенера датчик за температура на двигателя и "смени го", срещу 140 лв.
                            Казах ти, че не разбирам много от бензинови системи, ама чак пък толкова разбирам. Датчика и веригата се мерят и тогава се купува.
                            Иначе има вероятност да се разделиш с едни пари и проблема да остане!

Коментар

На газ се разбра до някъде от къде е проблема. 5ти цилиндър го няма. Другата седмица ми казаха да отида и да поразглобят да видят какъв е точно проблема. Ще ви държа в течение Андро прав си, но вече съм отчаян. Не може да харчи 22 на бенз и да работи всичко ... Има нещо дето не е наред и все трябва да се почне от някъде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X