Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тресе при ниски обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тресе при ниски обороти

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
    Колега и аз карам автомат бензин ,моя харчи 17-18 бензин ,оборотите са 650-700,на N ,а на D са към 600,защоне провериш тръбопроводите за бензина ,моя харчеше към 20 ,почнах да усещам мирис на бензин отзад ,и какво се оказа... бяха изгнили металните тръби на сондата дето излизат от резервоара ,оправих ги и свали разхода...А щом мирише значи истича отнякаде ,а бензина немжеш да го хванеш акотече леко ,много бързо се испарява ...
    Благодаря колега! Ще проверя, но ме съмнява, че има и нещо друго .... Не държи оборотите стабилни и поиграват лекичко. Веднъж са 600, а пък после 500, а пък после може да са и 700... Странна работа..
    GSM: 0898 554713
    Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Провери някой вакумен маркуч,и стъпковия мотор ,прочистиго и го смажи мисля че е нещо дребно...
      П.П. провери и свещите ,растоянието (луфта),ако не е 1.1 ще тресе
      MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
      MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

нещо да не те плаша колега ама май намирисва на гарнитура - виж к апачката на маслото да и нивото на маслото после виж да не надува системата

Коментар

Провери някой вакумен маркуч,и стъпковия мотор ,прочистиго и го смажи мисля че е нещо дребно...
          П.П. провери и свещите ,растоянието (луфта),ако не е 1.1 ще тресе
          Можеш ли да обясниш малко за вакумите и свещите като за човек който не е пипал такова нещо, но има желание Иначе стъпковото ми моторче беше изгоряло. Едната му бубинка беше изгоряла. Взих си друго от морга, но преди това го замерих и беше ОК. Почистено е и не би трябвало проблема да е от него.

Коментар

Свещите ако не си ги сменял или свалял ,може да еи от тях ,свали ги и с луфтомер ,премери луфта ,трябва да е 1,1 мм.това му дава производителя,а вакумите са едни тънки маркучи около фи 6-8 мм. които управляват някой неща ... ако някои е напукан или скъсан и смуче въздух ,ще вдига оборотите ... и при движение ще ги мени ,на мен много често ми се е случвало не само на паджерото ,проследи ги всичките и ако някой ти се вижда напуканго смени ...
            А двигателя пали ли лесно ,и как върви ,прекъсва ли в движение ??
            MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
            MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Свещите ако не си ги сменял или свалял ,може да еи от тях ,свали ги и с луфтомер ,премери луфта ,трябва да е 1,1 мм.това му дава производителя,а вакумите са едни тънки маркучи около фи 6-8 мм. които управляват някой неща ... ако някои е напукан или скъсан и смуче въздух ,ще вдига оборотите ... и при движение ще ги мени ,на мен много често ми се е случвало не само на паджерото ,проследи ги всичките и ако някой ти се вижда напуканго смени ...
              А двигателя пали ли лесно ,и как върви ,прекъсва ли в движение ??
              Интересното е, че като е студен пали много лесно, а като е каран и се остави 10 минути не пали без да му подам газ. Пали ама се дави някакво.... В момента в който запали мога да пусна газта и се оправя, но като цяло трудно пали докато е топъл. Иначе относно гарнитурите писах, че съм ги сменил и на 2те глави преди няколко дни. Проблемите в момента си бяха проблеми и преди да да оправя гарнитурите и след това си останаха, но гарнитурите трябва да са ок в момента. Не губи вода и не пуши грам в момента. Преди пушеше като циганска любов Тези вакъми къде да ги търся Краси? Знам къде се намират тези за блокажите, но предполагам, че ти говориш за други.

Коментар

Ако оборотите са неустойчиви и на бензин и на газ, проблема е от запалителната система. Ако оборотите са неустойчиви само на бензин е от горивната система или от дозирането на горивото. Може да е дебитомер или по-вероятно сензора за положение на дроселната клапа. Не познавам автомобила, така че може и да греша, но за това първото съм сигурен.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Проблема е и при двете горива според мен. Просто не мога да намеря майстор дето може да ми каже диагноза за това

Коментар

Първоначално публикуван от pH Преглед на мнение
                    Проблема е и при двете горива според мен. ..............
                    Ми значи проблема ти е в запалителната уредба. Най-вероятно неправилна центровка. Провери преди това бобини и свещи. Ако не знаеш как ще ти кажа.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                      Ми значи проблема ти е в запалителната уредба. Най-вероятно неправилна центровка. Провери преди това бобини и свещи. Ако не знаеш как ще ти кажа.
                      Ми... незнам

Коментар

Значи ,щом студен пали лесно а като загреее трудно ,първо смени свещите,тези дето ги караш сега сигурно не са с това топлинно число ,вземи тези дето ги дават по каталог ,и преди да ги сложиш направи това дето ти казах с луфтомера ,за всеи случай (аз като взех нови ,и направо ги качиш,и мотора почна да не пали и да тресе )и се наложи да ги свалями да ги регулирам .А вакумите са свързани всичките ,щом ги знаеш тези за блокажите ,тръгни по тях и ще откриеш и другите...
                        Но за мен си е свещи ,ако е дебитомери студен няма да пали ...

Коментар

Значи ,щом студен пали лесно а като загреее трудно ,първо смени свещите,тези дето ги караш сега сигурно не са с това топлинно число ,вземи тези дето ги дават по каталог ,и преди да ги сложиш направи това дето ти казах с луфтомера ,за всеи случай (аз като взех нови ,и направо ги качиш,и мотора почна да не пали и да тресе )и се наложи да ги свалями да ги регулирам .А вакумите са свързани всичките ,щом ги знаеш тези за блокажите ,тръгни по тях и ще откриеш и другите...
                          Но за мен си е свещи ,ако е дебитомери студен няма да пали ...
                          Има логика да са свещите, защото и на газ като свалям от голяма скорост понякога гърми отзад доста силно. До колкото знам това е признак за кабели или свещи. Само този луфтомер не знам как изглежда и как се ползва. Може ли една снимка от гуугъл, за да знам какво да си купя?

П.С. Намерих луфтомера и се досетих как се ползва, но кое точно се мери при свещите? Не мога да си представя да го пъхам дето е резбата В случай, че има несъответствие как се корегира луфта?

Много благодаря за помоща!!!
                          Последно редактирано от Митков; 19-03-11, 10:39.

Коментар

Първоначално публикуван от pH Преглед на мнение
                            Има логика да са свещите, защото и на газ като свалям от голяма скорост понякога гърми отзад доста силно. До колкото знам това е признак за кабели или свещи. Само този луфтомер не знам как изглежда и как се ползва. Може ли една снимка от гуугъл, за да знам какво да си купя?

П.С. Намерих луфтомера и се досетих как се ползва, но кое точно се мери при свещите? Не мога да си представя да го пъхам дето е резбата В случай, че има несъответствие как се корегира луфта?

Много благодаря за помоща!!!

Щомгърми значи са свещите ,купи си нови ,ако неможеш или незнаеш как да ги регулираш ,отиди при някой който знае...А иначе набързо ,ще ти обясна... като вземеш свеща ,гледаш при резбата,има еднин електрод дето излиза от центъра на свеща ,и над него има една метална част на ''Г'' буквата ,пъхаш луфтомера на 1.1 мм. между тях и ако е по голям леко причукваш отгоре ,ако е по малак отваряш с една малка отверка ...докато не почне луфтомера да се движи между тях плътно ...

Коментар

Щомгърми значи са свещите ,купи си нови ,ако неможеш или незнаеш как да ги регулираш ,отиди при някой който знае...А иначе набързо ,ще ти обясна... като вземеш свеща ,гледаш при резбата,има еднин електрод дето излиза от центъра на свеща ,и над него има една метална част на ''Г'' буквата ,пъхаш луфтомера на 1.1 мм. между тях и ако е по голям леко причукваш отгоре ,ако е по малак отваряш с една малка отверка ...докато не почне луфтомера да се движи между тях плътно ...
                              Разбрано! Ще пробвам утре! Благодаря много!!!

Коментар

Щом джипа се кара предимно на газ,по-добре направи разстояниято(луфта) на свещите 0.7-0.8мм. А..,най- добре си вземи свещи от "БОШ",които ги препоръчват за автомобили работещи на газ или метан,на тях луфта е нагласен заводско...Но,проблема мисля ,че не ти е от свещите и ГИ,а по-скоро от настройките на бензин.Както сам си забелязал двг. не работи добре на бензин,и тъй като компа на ГИ използва информация от бензиновия комп,нататък се досещаш какво става...Така че,оправи си джипа да работи перфектно на бензин, и тогава ако трябва ходи да ти настроят ГИ,но в движение с лаптоп.....УСПЕХ!
                                SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X