Здравейте колеги, въпросното Паджеро го закупих от италия със спукано бутало, купих бутало втора употреба и го подмених.По някаква случайност реших да тествам главата за пукнатини, при надуването майстора каза ,че е спукана. Той каза ,че подлежи на ремонт,главата бе заварена и шлайфана. Сглобих след това двигателя и всичко бе перфектно.Излязах на проба но се оказа ,че в градски условия не надува ,а само извън градско надува и отива към червеното стрелката.Спирам на място подавам газ около 3000-4000 оборота и веднага стрелката си пада на средата и си идва парното.Реших ,че главата не е заварена качествено ,на друго място спукана или е крив блока.Разглобих отново двигателя и отнесах за проверка главата при майстора който я беше ремонтирал.Той я наду отново но не показа дефект или други пукнатини. След това закарах главата и блока при други доста добри майстори в София те надуха и главата и блока, но отново нямаша пукнатини нито по главата нито по блока. Единствено беше леко крив блока.Бяха шлайфани и блока и главата,купих нова гарнитура и сглобих двигателя и отново след тест надува при извънградско каране.Спирам веднага и давам газ на място и температурата спада.Купих нов термостат ,никакъв резултат.Обмислям варянта за водна помпа,поръчал съм нова и утре ще я сменя да не би да е от нея. Ако някой колега е срещал подобен проблем или има идеи за какво става реч да пише.Всякакви идеи ще са от полза.Предварително благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с охладителната система на Паджеро 3.2 DI-D
Свий
X
-
От: Проблем с охладителната система на Паджеро 3.2 DI-D
Трябва да уточниш какво имаш предвид под "надува при извънградско каране". Само увеличава налягането или изхвърля антифриза и бълбука в казанчето. Ако има бълбукане - има спукване, но ако само вдига температурата и налягането може да са много неща, включително и тъпи, като капачката на радиатора(клапаните в нея).
Съболезнования за проблемите. Много е гадно така.
-
Под надуване имам предвид ,че се горния маркуч става твърд и като отворя капачката антифриза излиза като фонтан. А ако изчакам да слезе стрелката на нормална позиция отварям капачката и няма проблеми антифриза си стои в радиатора спокойно без да излиза. Оставам така с отворена капачка на тихи обороти няма бълбукане. Интересното също е ,че горния маркуч е горещ , но долния дето идва отдоло от радиатора и влиза в разпределителя дето е термостата е студен и долния край на радиатора също е студен. Пробвах също и без термостат изобщо не помръдва стрелката на температурата може би 1 мм помръдва . Но и не надува. Много странно.Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
Ford Ranger Wildtrak 3.0 TDCI 2008
Коментар
-
може да ти е запушен радиатора ,но най вероятно е термостат,нищо че си сложил нов ,просто си попаднал на неработещ...ако има спукване по главата ще надува и бълбука и като е студен ...
П.П. Аи капачката на радятора,може да не работи ,можеш да я смениш и тя е един вид термостат ,и от нея зависи добрата работа на охладителната система .Последно редактирано от Красимир Гошев; 19-02-11, 07:34.MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти
Коментар
-
Защо не опиташ да надуеш през горния маркуч на радиатора да видим дали ще премине въздуха през него.
И на мен ми прилича на запекъл радиатор.Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Радиатора е чист,дори го свалях на земята и го пълних с 2 литра кислол,не изтече нищо съществено(като мърсотия,кислола беше леко мътен).Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dosseto Преглед на мнение... Много странно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеНе е "странно". Виж дали има балончета когато е загряла и тръгне да прегрява.Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dosseto Преглед на мнение.... Интересното също е ,че горния маркуч е горещ , но долния дето идва отдоло от радиатора и влиза в разпределителя дето е термостата е студен и долния край на радиатора също е студен. Пробвах също и без термостат изобщо не помръдва стрелката на температурата може би 1 мм помръдва . Но и не надува. Много странно.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Термостата се проверява като го натопиш във вода - на определената от производителя температура, трябва да отвори, трябва и термометър. Как точно ще стане на мястото на покупка не знам - може да си носиш тенджера, термометър и бързовар - не се шегувам. Не знам как се обезвъздушава конкретната кола, но като цяло за да стане бързо отворена капачка на радиатора и отворена друга максимално висока точка от системата - например маркуча за парното.Александър
Коментар
-
Аз никога не съм ходил с бързовар и термометър в магазиан ... щото имам едно приятелче с явточасти ,просто той снае от кои марки му връщат и от кои не ... аз на мойто го смених само един път ,не съм купувал няколко
,сега немога да се сетия марката ,но беше някаде към 12-15 лв.ако намеря опаковката ще пиша ,пък ако искаш мога да му го поръчам и да ти го прата ,и аз съм с 3000 V 6 ...
MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти
Коментар
-
Първоначално публикуван от чичо хухавел Преглед на мнениеЯ ''избуши'' стария термостат и виж какво ще стане.? Чукча писатель, чукча не читатель
.
Първоначално публикуван от dosseto Преглед на мнение........ Пробвах също и без термостат изобщо не помръдва стрелката на температурата може би 1 мм помръдва . Но и не надува. Много странно.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Вероятно в главата е останала лека(неуловима за проверката) пукнатина,която се отваря само при продължително натоварване.
Дано не съм прав,но мисля,че ще сменяш глава.ТЕЛ:0886301378
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар