Уреда на температурата на Паджерото ми не работи, както и високомера. Може ли някой да ми даде съвет къде да бъзикна за да го оправя.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Уред на термометъра
Свий
X
-
От: Уред на термометъра
Двата уреда нямат нищо общо. Алтиметърът даже не е електрически, а барометричен. Ако не работи, не можеш да му помогнеш. А за термометъра, разбутай и почисти изводите на датчиците около изхода на антифриза към радиатора, отгоре на главата. Обикновено причината е лош контакт там.
-
Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнениеУреда на температурата на Паджерото ми не работи, както и високомера. Може ли някой да ми даде съвет къде да бъзикна за да го оправя.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
LZ5ZI qth HASKOVO
Pajero II GLS 3000 V6
Коментар
-
Копчето "S" и при мен си стои навътре, но си работи. То служи за калибриране на компаса. Относно дисплея и липсата на показания на него мисля, че проблема ти е в студеното време и "прословутите" електролитни кондензатори на средната платка на уреда. Аз имах същия проблем и го реших като ги смених с нови и вече месец - никакъв проблем. За да не описвам всичко виж тук http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=93157
Коментар
-
Относно алтиметъра как разбра, че не ти работи?
Този уред е комбиниран и показва: атмосферно налягане и надморска височина и не е особено чувствителен.
Големи разлики в показанията му могат да се видят при каране през терен с голяма денивелация на пътя. Или когато има рязка промяна на времето и от там в атмосферното налягане. Иначе през относително равен терен или при постоянно време, почти няма да видиш разлики в показанията му.
Коментар
-
Абе по принцип нищо не разбирам от джипове и дизели. Досега карах БМВ 316 купе бензин и съм го оставил пред блока защото се запалих по джипа. Взех Паджерото преди 15-20 дни и искам да му оправя някои неща които не работят. А за алтиметъра - незнам, той не мърда и реших че не работи. А за копчето гледам го че стои навътре а другото навън и затова. Днес го отворих но нищо не видях. хахаха. Абе ще я побъзикам тая джипка
Коментар
-
Ами ти си от Бургас - ако караш предимно покрай морето, е нормално да няма промени в показанията на алтиметъра - а промяната на барометричното налягане я я хванеш, я не.
Като направиш едно изкачване на по-високо място, и ще забележиш промяната на показанията. В това чудо няма нищо, което да се повреди, освен една капачка отзад, като резултата е - изтекла течност от устройството
На тоя уред му се казва "инклинометър", и като пуснеш една търсачка, ще откриеш инфо в изобилие.
Карай си джипа и точно на тоя уред не му обръщай никакво внимание.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеАми ти си от Бургас - ако караш предимно покрай морето, е нормално да няма промени в показанията на алтиметъра - а промяната на барометричното налягане я я хванеш, я не.
Като направиш едно изкачване на по-високо място, и ще забележиш промяната на показанията. В това чудо няма нищо, което да се повреди, освен една капачка отзад, като резултата е - изтекла течност от устройството
На тоя уред му се казва "инклинометър", и като пуснеш една търсачка, ще откриеш инфо в изобилие.
Карай си джипа и точно на тоя уред не му обръщай никакво внимание.
Но колегата говори за алтиметъра - първия от ляво на дясно. Той е комбиниран уред и отчита по външната неподвижна скала - атмосферното налягане, а по вътрешната, която е подвижна - надморската височина. На този уред също има копче, което се върти и мести точно тази скала - вътрешната, като така се сверява надморската височина, на която се намираш в момента. Най-добре става с GPS, но понеже уреда така или иначе не е много прецизен, резултата е задоволителен и като намериш в интернет височината на района където си в момента(града, в който живееш например).
Иначе си прав, че тези уреди не са от най важните, но за всеки е различно...
Мен например ме дразни и когато на таблото е изгоряла дори само една крушка.
Коментар
-
Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнениеАбе по принцип нищо не разбирам от джипове и дизели. Досега карах БМВ 316 купе бензин и съм го оставил пред блока защото се запалих по джипа. Взех Паджерото преди 15-20 дни и искам да му оправя някои неща които не работят. А за алтиметъра - незнам, той не мърда и реших че не работи. А за копчето гледам го че стои навътре а другото навън и затова. Днес го отворих но нищо не видях. хахаха. Абе ще я побъзикам тая джипка
Едно ще ти кажа няма нещо, което да не можеш да си оправиш по джипа, ако си малко по-сръчен и с безценната помощ на колегите от форума, за която лично аз им благодаря!
А на теб много безаварийни. Подържай си джипа добре - гарантирам ти, че ще ти се отплати!
Поздрави на всички!
Коментар
-
Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнениеКолега все си мисля, че инклинометър се нарича уреда, който е по средата от въпросните три. В него наистина има течност. Той ти показва наклоните на терена, на който е стъпил или, по който се движи автомобила.
Но колегата говори за алтиметъра - първия от ляво на дясно. Той е комбиниран уред и отчита по външната неподвижна скала - атмосферното налягане, а по вътрешната, която е подвижна - надморската височина. На този уред също има копче, което се върти и мести точно тази скала - вътрешната, като така се сверява надморската височина, на която се намираш в момента. Най-добре става с GPS, но понеже уреда така или иначе не е много прецизен, резултата е задоволителен и като намериш в интернет височината на района където си в момента(града, в който живееш например).
Иначе си прав, че тези уреди не са от най важните, но за всеки е различно...
Мен например ме дразни и когато на таблото е изгоряла дори само една крушка.
Моля за извинение.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар