Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДЪЛГА/КЪСА БАЗА ЗА ТРАЯЛ И/ИЛИ РЕЙД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ДЪЛГА/КЪСА БАЗА ЗА ТРАЯЛ И/ИЛИ РЕЙД

Колеги,

В процес съм на започване на един проект.

Имам 1 къса база без мотор(бил е 2.8тд), и една дълга с мотор 3000 бензин.

Ще се радвам ако споделите мненията си към кой вариант да се насоча:
    да задържа дългата база и да работя по нея, или да присадя частите(които стават) на късата.

Искам от 2-те да излезе нещо което да става и за траял и за рейд,ако това е възможно.

Нямаме ограничение в свободата на идеите,както и във времето.

Ще се радвам ,ако някой качи и идейни снимки.

Всички ще бъдат съпричастни от този раздел на форума за процеса.

Най-интересните идеи ще бъдат приложени със сигурност на практика.

От: ДЪЛГА/КЪСА БАЗА ЗА ТРЯАЛ И/ИЛИ РЕЙД

Хвърли едно око на проекта на Върбанов.

Коментар

Да Андро, аз и на живо съм го виждал,но не беше ли късо неговото?

Коментар

Аз мисля ,че и дългото няма проблем ,разликата е няколко сантиметра ,заради по голямото междуосие ,аз карам дълго 3000 V6,и може да се каже че съм го тормозил (само малко)в гората,и ако е с лифт и по високи гуми ,откадето мине късото и дългото ще мине ,а и возенето е по добро ,а и изглежда по добре ...
        MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
        MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Няма такова животно за траял и рейд. Прави си различни коли за различните състезания или реши какво те кефи повече и се насочи в тази посока.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
            Няма такова животно за траял и рейд. Прави си различни коли за различните състезания или реши какво те кефи повече и се насочи в тази посока.
            Заглавието казва и/или , иска ми се и от двете по малко. Затова пуснах темата. Имам колите,остава да видя накъде ще наклонят везните.
            Харесвам и траял и рейд... за жалост

Коментар

Колко е междуосието на дългото? Златната среда е около 100-те инча.
              За рейд може и малко отгоре (това като гледам какво строят хората ).А за "траялно" каране лично съм се убедил в правилността на това разстояние (при гуми от 30-31' нагоре !).

Пък и що да няма пенкилер едновременно и за траял и за рейд, ей го е :

Видеото е прясно, прясно- състезанието завърши вчера.

Те пък в това не са включили каменните сектори, ето едно обширно видео от миналата година:

Последно редактирано от BulAf; 16-02-11, 23:43.

Коментар

Аз за начало бих пробвал да присадя на късото един 4м41. После, понеже съм по-любител на пълзенето, отколкото на летенето, бих помислил за нещо такова (надявам се да се вижда - албумът би трябвало да е отворен за публика) - това конкретно е П1, къса база, но принципна разлика с П2 няма.
                Последно редактирано от stargazer; 17-02-11, 00:00.
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                  Аз за начало бих пробвал да присадя на късото един 4м41. После, понеже съм по-любител на пълзенето, отколкото на летенето, бих помислил за нещо такова (надявам се да се вижда - албумът би трябвало да е отворен за публика) - това конкретно е П1, къса база, но принципна разлика с П2 няма.
                  В интерес на истината и това ни е в главите. Просто със малко снимки нещата изглеждат различно

Мерси

Коментар

За траял трябват ходове, нали така?
                    За рейд, не трябва ни ход (25см ход на Г класа стига), ни лебедка, за да стои колата в пътя.
                    Явор писа по-горе. И аз искам хем подводница, хем летяща чиния.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                      За траял трябват ходове, нали така?
                      За рейд, не трябва ни ход (25см ход на Г класа стига), ни лебедка, за да стои колата в пътя.
                      Явор писа по-горе. И аз искам хем подводница, хем летяща чиния.
                      След поста на Явор и аз написах: и/или нали.

Няма да вземем решение за 1 ден така или иначе.

Поста на stargazer е точно това от което имаме нужда-идеи.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                        Колко е междуосието на дългото? Златната среда е около 100-те инча.
                        За рейд може и малко отгоре (това като гледам какво строят хората ).А за "траялно" каране лично съм се убедил в правилността на това разстояние (при гуми от 30-31' нагоре !).

Пък и що да няма пенкилер едновременно и за траял и за рейд, ей го е :
                        YOUTUBE
                        Видеото е прясно, прясно- състезанието завърши вчера.
                        Те пък в това не са включили каменните сектори, ето едно обширно видео от миналата година:
                        YOUTUBE
                        И ? Каква е приликата с паджерото не разбрах, и как по точно ще стане тунинга на паджерото за да се доближи до тези болиди или само си пишем тук за да трием клавиатурите? А колко $ излиза едно такова 4х4 знаеш ли? Нашите дръгели дето ги дерем и родните гори са средно около 50К.

Иначе моето мнение е че, окачване с торсиони и "А" рамена отпред не е подходящо за траял малки ходове и трудно ще ги направите големи. Вариант е да се сменя с цял преден мост и да докарате огромни ходове. Ама влизаш във скъп филм с неизвестен край. Аз бих подготвил дългата база за новия клас в шампионата Т2 в който се забраняват по сериозни промени в конструкцията на автомобила и окачването, има изисквания само кум безопасност. Скоро ще излезе и правилника за 2011г и там ще е описано всичко подробно. Така с малко пари влизаш яко в тръпката. А ако те влече траяла. по-евтино ще е да си купиш друг 4х4, но с цели мостове.

Коментар

Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
                          След поста на Явор и аз написах: и/или нали.

Няма да вземем решение за 1 ден така или иначе.

Поста на stargazer е точно това от което имаме нужда-идеи.
                          Нямам намерение да се заяждам или споря.
                          Но наистина няма как да се получи. Явор отново го е написал.

Коментар

И ? Каква е приликата с паджерото не разбрах, и как по точно ще стане тунинга на паджерото за да се доближи до тези болиди или само си пишем тук за да трием клавиатурите? А колко $ излиза едно такова 4х4 знаеш ли? Нашите дръгели дето ги дерем и родните гори са средно около 50К.

Иначе моето мнение е че, окачване с торсиони и "А" рамена отпред не е подходящо за траял малки ходове и трудно ще ги направите големи. Вариант е да се сменя с цял преден мост и да докарате огромни ходове. Ама влизаш във скъп филм с неизвестен край. Аз бих подготвил дългата база за новия клас в шампионата Т2 в който се забраняват по сериозни промени в конструкцията на автомобила и окачването, има изисквания само кум безопасност. Скоро ще излезе и правилника за 2011г и там ще е описано всичко подробно. Така с малко пари влизаш яко в тръпката. А ако те влече траяла. по-евтино ще е да си купиш друг 4х4, но с цели мостове.
                            Яворе мерси за предложението.
                            Наистина си прав че за траял може да се купи нещо с цели мостове.
                            Везните накланят към рейд,още повече че и финансовата страна е по-разумна.

Коментар

... Аз бих подготвил дългата база за новия клас в шампионата Т2 в който се забраняват по сериозни промени в конструкцията на автомобила и окачването, има изисквания само кум безопасност. Скоро ще излезе и правилника за 2011г и там ще е описано всичко подробно. ...
                              Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
                              ... Везните накланят към рейд,още повече че и финансовата страна е по-разумна.
                              Предложението на Явор е добро. Новият правилник е вече публикуван. Можете да се запознаете с него в тази тема. В контекста на дискусията интерес представляват текстовете в 2.2.2. Т2 - Серийни автомобили с повишена проходимост.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X