Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ Паджеро 2 - Максимална скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ Паджеро 2 - Максимална скорост

Първоначално публикуван от velko 81 Преглед на мнение
    аз карам паджеро 2.8 автомат и имам подобен проблем,но съм сигурен че е от лок ъпа но лошото е чеедин ден си върви и включва лок ъпа а пак на другия ден не иска и после изведнъж пак се оправия и немога да разбера какво да му правя
    А защо си толкова сигурен, че е от Lock Up-а ?

Коментар

сигурен съм,че е от Lock Up защото на 100 км е със 2600-2700 оборота,а когато включи Lock Up става рязка промяна около 80 км и на джипа му олеква и при 100км е със 2300 оборота

Коментар

Проверил ли си всичко, за което сме писали по-горе в настоящата тема?
        Скоростната кутия и по-точно включването на OD, се управлява (разрешава) от един температурен датчик на главата на двигателя.
        За съжаление нещо не мога да открия в момента картинка да се ориентираш къде точно се намира (може би Паджеровод ще помогне), но най общо казано на главата има три температурни датчика един до друг са (в предния край са, отляво), единият от тях е за АСК. Прегледай електрическите им връзки. Почисти кабелните обувки, които се включват на изводите на датчиците (нищо не пречи да го направиш и на трите!!!), може да има слаба връзка и затова проблема ту да се появява ту да изчезва!
        Засега за друго не се сещам! Но ти направи всичко това и пиши има ли резултат, пък после ще видим!

Коментар

при мен дачиците са два ъ бели буси един до друг и един с черна но той май е за таблото и всичко по тях изглежда ок,всмисал че не са окислили и че са здрави а и
          OD работи като го включва връща една надолу,просто и аз се чудия от какво може да е проблема един ден лок ъпа работи един не

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            При бензиновите версии го няма. При някои печки също. Има вероятност някой да бърка превключвателя с този за режима на амортисьорите.
            Аз имам такова копче! Значи си имам уникат :-)
            Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

Здравейте момчета. Какво става с тези автоматици? И моя се зарази нещо, хвана вирус. Нека ви разкажа Какво стана. Тръгвам миналата неделя за Тетевен и хоп лампичката на автоматика започна да мига /някъде четох, че лампичката светвала когато маслото на автомата е дигнало температура/. Спрях и проверих нивото, всичко си е наред, до сега не съм имал теч на масло, нито съм доливал. Гася мотора и изчаках малко. Паля отново и няма да свети. Тръгвам и забелязах, че километража не работи /да ви кажа, че е електронен - няма изобщо жило/ и от там естествено и автопилота. Почвам да ускорявам ама не ще да включи четвърта и последната предавка и усетих, че автомата се държи все едно е изключено ОД-то. Щракам малкото копченце, ама лампичката само светва и гасне, промяна няма. Рекох да разщракам и копчето за трите режима на автомата и като включих зимен режим се включи четвърта, но последната не ще. Спирах още няколко пъти като го гасих и паля на ново и ми направи фпечетление, че лампичката започва да мига след като разклатя джипа на някой по голям завой, може и да се заблуждавам нещо. Иначе скоростите се превключват много плавно и почти безусетно както до сега. Давайте предложения от къде да почвам.
              П.П Извинявам се, че пиша в чужда тема, но си мисля, че е подобен проблема и информацията която ще остане ще е на едно място.
              GSM 0877 08 99 19
              Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Забравих да спомена, че вечерта преди да се разболее с един се заядохме на пътя и за известно време го бях понастъпил мъжката, но му нямаше нищо. През нощта е истинал. Да почна да го завивам нощем .
                GSM 0877 08 99 19

Коментар

Да ти кажа и на мен миналата зима ми се случи почти същото,беше студено и преваляваше сняг ,както си карах към София и някаде към Перник усетих, че 4 та не ми включва ,стигнах докадето бях тръгнал на 3 та . Като си тръгнах отново нямаше 4 та. чак като си стигнах до Кюстендил и тръгнах да качвам планината дойде 4та . Тогава четох по темите и потах майстори ...има датчик при термостата(поне на V6 бензин е там ) който исключва 4та предавка докато не загреее двигателя ... затова първо го провери него може и буксата нещо да и е или се е окислил или може да нямаш достатъчно охладителна течност ...
                  MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                  MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                    Да ти кажа и на мен миналата зима ми се случи почти същото,беше студено и преваляваше сняг ,както си карах към София и някаде към Перник усетих, че 4 та не ми включва ,стигнах докадето бях тръгнал на 3 та . Като си тръгнах отново нямаше 4 та. чак като си стигнах до Кюстендил и тръгнах да качвам планината дойде 4та . Тогава четох по темите и потах майстори ...има датчик при термостата(поне на V6 бензин е там ) който исключва 4та предавка докато не загреее двигателя ... затова първо го провери него може и буксата нещо да и е или се е окислил или може да нямаш достатъчно охладителна течност ...
                    Краси, лампичката премигвала ли ти е?
                    Днес го закарах на едно майсторче да го прегледа. Ще му се обадя утре да провери този датчик. Благодаря.
                    Давайте и други предложения.
                    GSM 0877 08 99 19

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
                      Краси, лампичката премигвала ли ти е?
                      Днес го закарах на едно майсторче да го прегледа. Ще му се обадя утре да провери този датчик. Благодаря.
                      Давайте и други предложения.
                      Ми не ,досега не ми е примигвала лампата ,може маслото да е проблема ...
                      MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                      MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Да ви кажа, че проблема е отстранен, а именно се оказа, че всичко е било от датчика на километража. Майсторчето ще излезе добър човек, даже и пари не искаше да вземе, та се гонихме да му дам поне да се почерпи нещо. Той ми обясни, че от вътрешната страна на датчика има едно пластмасово червяче и то се било поизносило, но датчика бил на ехцентрик и можел да се регулира луфта между зъбите. Само това направил и всичко се оправи. Няма лампички да мигат и всички скорости се включват.
                        Дано съм бил полезен с написаното.
                        GSM 0877 08 99 19

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
                          Да ви кажа, че проблема е отстранен, а именно се оказа, че всичко е било от датчика на километража. Майсторчето ще излезе добър човек, даже и пари не искаше да вземе, та се гонихме да му дам поне да се почерпи нещо. Той ми обясни, че от вътрешната страна на датчика има едно пластмасово червяче и то се било поизносило, но датчика бил на ехцентрик и можел да се регулира луфта между зъбите. Само това направил и всичко се оправи. Няма лампички да мигат и всички скорости се включват.
                          Дано съм бил полезен с написаното.
                          Браво колега ,дано нямаш повече проблеми ...

Коментар

По тази таблица излиза че моето си е наред???

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Avtomat-grafika.jpg
Прегледи:4
Размер:135.8 КБ
ID:5329530
                            Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Четейки във форума, достигнах дo извода, че при много от колегите с 2,5 diesel и автоматична скоростна кутия, при около 100км/ч са на 2200-2300 rpm . Понеже при мен не е така си помислих, че имам проблем. Четох доста теми тук и в австралийски, английски и какви ли не форуми, за температурни датчици, релета, соленоид, слаби връзки, регулиране на жилото за kick down-a и т.н. Проверих всичко - ОК е ! При мен на последна предавка с включен O/D на 100км/ч съм с около 2600 rpm. Да поясня става въпрос за дълго Pajero 2,5 TD. Как реших да направя своя тест: карах около 10 мин. за да загрее автомобила (заради температурния датчик), спрях, изключих O/D и поставих лоста на L, тръгнах, когато достигнaх над 2000 rpm, придвижих лоста на 2, автомобилът си превключи, по същия начин отново мининах 2000 rpm, придвижвам на D и така достигнах до 3-та скорост, интересното при мен, е че, когато включа O/D, още при около 45км/ч ми превлючва на 4-та и така набирам до 70км/ч където се наблюдава осезателно т.н. lock up и оборотите рязко падат. Иначе също както при колегата radikyokushin (защото останах с впечатлението, че май има същото Pajero) при изключен O/D при 100км/ч съм с около 4000 rpm.

Според Вас греша ли някъде, имам ли проблем или може би заради това, че е дълго и е 2.5, незная ?

Моля споделете мнението си !

П.С. Дифовете са 4.875.
                              HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                              Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Обади се утре да пробваш моето о89831о841.
                                Mitsubishi Padjero 2, 2.5
                                тел 0898-31-о8-41

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X