Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ Паджеро 2 - Максимална скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ Паджеро 2 - Максимална скорост

Явно някой хора не правят разлика между локъп и овърдрайв, но пък дават акъл...
    Едното е планетарна предавка на изходния вал на кутията а другото фрикционен елемент в хидротрансформатора който елиминира приплъзването в него при влизане на автомата в установен режим.
    Така както е описан, проблемът е вероятно в неправилно регулирано жило на кикдауна.
    Ако някой юначен селски момък е ръгал по автомата, вероятно го е натегнал повечко.
    На въпросното жило има кримпнат маркер. При натиснат до упор педал на газта, този маркер трябва да се намира на 34 мм от накрайника на жилото.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cickdown cable copy.jpg
Прегледи:4
Размер:90.1 КБ
ID:5253171
    Ако жилото е наред се проверяват соленоидите.
    Превключвател на режимите на автомата имат само дизеловите паджера и при тях няма такъв режим, който да забранява последната предавка.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
      А може ли и да обясните трите положения на копчето зад лоста. Зависимост на къде е натиснато също има разлика в превключването.
      Колега не на всички кутии има токова копче. При мен няма. Очевидно и при колегата спроблема няма.

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
        Колега не на всички кутии има токова копче. При мен няма. Очевидно и при колегата спроблема няма.
        При бензиновите версии го няма. При някои печки също. Има вероятност някой да бърка превключвателя с този за режима на амортисьорите.

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
          Колеги като събера постовете ви излиза че: Не ми включва 4-та, но при включено бутонче на ОД ми прави Лок-Ъп.

Благодаря за инфото, обезателно ще пиша при развитие или ново инфо, или пък с нови въпроси.
          Според мен е точно обратното - включва си ти 4-та, но нямаш Lock Up.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            При бензиновите версии го няма. При някои печки също. Има вероятност някой да бърка превключвателя с този за режима на амортисьорите.
            Точно така.

Коментар

Явно някой хора не правят разлика между локъп и овърдрайв, но пък дават акъл...
              Едното е планетарна предавка на изходния вал на кутията а другото фрикционен елемент в хидротрансформатора който елиминира приплъзването в него при влизане на автомата в установен режим.
              Така както е описан, проблемът е вероятно в неправилно регулирано жило на кикдауна.
              Ако някой юначен селски момък е ръгал по автомата, вероятно го е натегнал повечко.
              На въпросното жило има кримпнат маркер. При натиснат до упор педал на газта, този маркер трябва да се намира на 34 мм от накрайника на жилото.
              [ATTACH=CONFIG]300380[/ATTACH]
              Ако жилото е наред се проверяват соленоидите.
              Превключвател на режимите на автомата имат само дизеловите паджера и при тях няма такъв режим, който да забранява последната предавка.
              Имах проблем с неправилно регулирано (натегнато) жило на кикдауна (който сам си създадох и после си го оправих). Въпросът е, че тогава скоростната кутия съвсем промени работата си - на всички предавки и при всякаква скорост - просто се побърка и беше отвратително за каране. Затова се съмнявам проблема да идва от там, но си прав, че задължително трябва да се провери! Най-лесно е, пък и най-сигурно като просто се откачи въпросното жило от помпата, за да не влияе въобще на работата на автомата и се пробва как ще превключва тогава. И ако нещата се оправят, което е най-добрия вариант, да се правят опити с регулировката на жилото, така че кикдауна да заработи коректно.

Коментар

Що да се откача жилото? Достатъчно е само да се регулира коректно.

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                  Според мен е точно обратното - включва си ти 4-та, но нямаш Lock Up.
                  При кое спада на оборотите е по-голям, ОД или Локъп?
                  Колегата каза че при включване на ОД (4-та) има голям спад на обороти, а при Локъп има 200-500. При мен е около 250 разликата, следователно прави Локъп а не е включил ОД.

Успях да намеря някаква схема на ОД:
                  -пуска се от бутона
                  -може да се прекъсне от термо датчик
                  -управлява само един клапан

При мен има разлика когато го включвам и изключвам: Би трябвало клапана да работи.

Ако този клапан е за забрана на ОД и Локъп, ми се струва, че системата за запуск на ОД работи, но самата предавка не се включва.

Ще пробвам да излолирам системата и да пусна директно клапана, ако ефекта е същия, проблема ще е вътре в кутията. Което ме притеснява.
                  Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Що да се откача жилото? Достатъчно е само да се регулира коректно.
                    Защото така ще е напълно сигурен, че няма да влияе въобще на работата на кутията. Възможно е жилото да е повредено (и по-точно бронята му да е пречупена) на място, на което не се вижда и само с регулировка да е трудно или невъзможно да се реши проблема. Освен това винаги съществува вероятност, да не го регулираш правилно от първия път, че и от втория и от третия... и така да не си напълно сигурен че проблема идва от него. Имай предвид, че жилото има още опорни точки на работа - две със сигурност има на самата СК. На едната е закачено самото жило, а на другата бронята му. Освен това е възможно да има и междинно закрепване някъде по купето, защото дължината му е доста голяма. Всяка една неизправност по тези опорни точки на жилото вече води до некоректната му работа. Така че регулирането му, само от обтегача при помпата, само по себе си не гарантира правилната му работа и съответно на кутията. Затова понеже неизвестните са много аз просто бих го откачил, за да съм 100% сигурен дали проблема е от него.

Коментар

Ми то жилото казва на кутията какво да прави достатъчно е да се движи свободно и да е регулирано правилно.

Коментар

Колега за всичко друго съм съгласен, но не и за това,виждал съм превкючвателя и на 3.5 бензин.

Коментар

Ми то жилото казва на кутията какво да прави достатъчно е да се движи свободно и да е регулирано правилно.
                          Да се движи свободно и де е регулирано по начина от картинката, която си постнал, както вече написах не са достатъчни условия за точната и правилна работа на жилото. Аз самия съм имал такъв проблем и знам, че най лесния и сигурен начин за проверка е като го махнеш, защото с никакви регулировки не можах да го накарам да работи както трябва. Просто го откачваш от рамото, за което е закачено при ГНП-то. После се наложи да преправя и по-точно да удължа въпросното рамо, за да компенсирам по-дългият свободен ход на жилото, който се беше появил от механична повреда на самото жило на такова място, че за да го оправя трябваше да свалям СК. И въобще с регулировки ми отне два дни по метода проба - грешка, за да разбера, че така не става и накрая ме доведе почти до отчаяние и всякакви мисли за счупена СК и какво ли още не. Докато накрая просто не го откачих и разбрах, че кутията си е наред. Като цяло не разбирам защо тласкаш колегата по този дълъг и труден път, по който аз съм минал, като му предлагаш решаване на задача от уравнение с много неизвестни, вместо простия и лесен, и най-важното сигурен начин за проверка, който му предлагам аз.
                          П.П. Много се съмнявам това жило да му е проблема, та от този "спор" едва ли ще има някаква полза, но... кой знае!?
                          Поздрави!

Коментар

За да смениш жилото не е необходимо да сваляш автомата а само картера. Аз си купих паджерото с проблем в автомата. Включваше единствено първа и нямаше задна. Причината беше, че пернишкият технически гений беше напълнил автомата с... трансмисионно масло.

Коментар

За да смениш жилото не е необходимо да сваляш автомата а само картера. Аз си купих паджерото с проблем в автомата. Включваше единствено първа и нямаше задна. Причината беше, че пернишкият технически гений беше напълнил автомата с... трансмисионно масло.
                              е че тя пернишката логика е желязна-автомата,скоростна кутия ли е?? скоростна кутия е ,значи му тряя трансмисионно масло,кви са тия декстрони мекстрони
                              куче или вълк?
                              в клетка ,или свободен?
                              въпрос на личен избор.
                              Вихрен Илиев
                              0888249888
                              blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                              Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

аз карам паджеро 2.8 автомат и имам подобен проблем,но съм сигурен че е от лок ъпа но лошото е чеедин ден си върви и включва лок ъпа а пак на другия ден не иска и после изведнъж пак се оправия и немога да разбера какво да му правя

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X