Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч от кормилна кутия на PAJERO '95

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч от кормилна кутия на PAJERO '95

Здравейте! Някой разглобявал ли е кормилна кутия- от известно време наблюдавам теч от семеринга, отдолу откъм хебела. Възможно ли е да се смени на място, като се смъкне само хебела, или трябва да се разглоби цялата кутия?
    На сърбела майката му е чесането.
    Борислав Борисов Русе О885 О37815

От: Теч от кормилна кутия на PAJERO '95

Е на руски е, ама може да помогне.
    37-1.pdf
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Да, и още нещо на руски
      http://www.pajero4x4.ru/faq/gur/

Коментар

Инфото, което сте дали със сигурност е полезно, ама за мене е само картинки и нЕкви букви между тях.
        Въпросът ми е: когато течът е само от долната страна(т.е. откъм хебела), може ли да се смени семеринга и уплътнението(позиция 1 от картинката) без да се разфасова цялата кутия
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pajero-steer.jpg
Прегледи:1
Размер:173.5 КБ
ID:5250639
        Y61

Коментар

Колега, аз имах същия проблем със секторната на едно чероки, но направихме грешката и я отворихме- благодарение на което сега си търся нова секторна кутия.... Та ако ще го правиш сам това - много внимавай и в никакъв случай не отваряй секторната, пробвай ако стане само с махане на хебела и зегерката която държи семеринга, но ако не става така- потърси професионалисти.
          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
            Колега, аз имах същия проблем със секторната на едно чероки, но направихме грешката и я отворихме- благодарение на което сега си търся нова секторна кутия.... Та ако ще го правиш сам това - много внимавай и в никакъв случай не отваряй секторната, пробвай ако стане само с махане на хебела и зегерката която държи семеринга, но ако не става така- потърси професионалисти.
            Аз точно твоята тема четох, затова питам дали има нещо по специфично, щото от руския линк нищо не разбрах, а гледам, че има бая изписано. Семеринга е ясен, мисля, че като сваля хебела ще мога да го сменя. Само не ми е ясно другото уплътнение дали ще може да се подмени без да се отваря кутията
            Y61

Коментар

то има 1 вариант да разбереш - махаш хебела, махаш семеринга и гледаш на вътре има ли достъп до позиция 1 от схемата, макар че така като я гледам тая схема май няма да има достъп до него. Бележи си хебела и оста преди да го извадиш, че при монтажа да не го объркаш. Хебела поне при мен излезе много трудно и не знам дали ще успееш да го направиш всичкото това без да махнеш секторната от колата. И все пак най добрия вариант си остава рециклиране при правилните хора. Ако мога да съм ти полезен с още нещо - пиши.
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Начинът е да пробваш само със семеринга. Ако продължи теча, означава, че има износване, което води до радиално изместване на изходния вал на кутията при въртене на волана . Това изместване семерингът може да го обира до определени граници и после колкото и да го сменяваш няма полза. Иска си ремонт/смяна.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Начинът е да пробваш само със семеринга. Ако продължи теча, означава, че има износване, което води до радиално изместване на изходния вал на кутията при въртене на волана . Това изместване семерингът може да го обира до определени граници и после колкото и да го сменяваш няма полза. Иска си ремонт/смяна.
                  Този опит го правих и резултата бе 1 месец без теч. Проверих за хлабини няма. Като гледам устройството и ползваните уплътнения мисля, че семеринга е по-скоро за предпазване от външни боклуци/затова оригинално е монтиран с пружинката навънка/ ,а вътрешния е за високото налягане. Такива се ползват и в хидравличните цилиндри по трактори, багери и др., даже в спирачните цилиндърчета са със същия профил. Истината е смяна и на двете при положение, че в оста няма хлабина, което пък лесно се проверява. Поздрави.
                  MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Много труден за намиране тоя семеринг. Изкарах размери от нета 35х46.2х8, но и по тях нищо не намерих. Може ли някой да потвърди размера
                    Y61

Коментар

Колега имащ същият проблем,търси по магазините и неможа да намери.
                      Поръча си от Ратола.Около 40лв.мисля,че плати за комплекта.Сваля кутията.Смени си я самичак и няма проблеми.
                      ТЕЛ:0886301378

Коментар

Мисля да пробвам да избия хебела и да сменя семеринката на място- в противен случай ще си отворя рана на ... така че по-добре да доливам и да карам...

Коментар

успех.

Коментар

Паджерото какво точно е?
                            Различни са кутиите на 3,0 и 2,5 срещу 3,5 и 2,8.
                            Имам кутия за която става за първите.На "промоция".
                            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Паджерото е 2.5 Турбодизел. Какво значи ''промоция'' ?

А някой знае ли дали са същите като на Паджеро1 '88 ? Защото имам едно такова за донор...
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-02-11, 20:36.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X