Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тапи върху ключалки на врати - демонтаж! Паджеро 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тапи върху ключалки на врати - демонтаж! Паджеро 2

Глупости, нищо не трябва да се реже и троши. Подай 12 В от друг акумулатор, както ти казаха колегите и си отвори колата. Дори да няма достъп до клеми, достатъчно е да се подаде ток с дебела игла или шило през изолацията на кабела на стартера или алтернатора. Обаче трябва да сте двама(един да подава ток, другия да дебне с дистанционното) или да действаш бързичко, защото иглата най-вероятно ще се нагрее от консумацията на капналия акумулатор. И гледай да не обърнеш полюсите, че ще има пушеци....
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

И също така внимавай да не подкараш въпросния стартер, докато лежиш под джипа.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
        И също така внимавай да не подкараш въпросния стартер, докато лежиш под джипа.
        Това малко ме стресира - дали е възможно при условия, че е автомат и е оставен в положение P?
        Toyota RAV4 III 2.2 D-4D 136 Hp
        Nissan Terrano II R20 2.7 TDi 125 Hp

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Глупости, нищо не трябва да се реже и троши. Подай 12 В от друг акумулатор, както ти казаха колегите и си отвори колата. Дори да няма достъп до клеми, достатъчно е да се подаде ток с дебела игла или шило през изолацията на кабела на стартера или алтернатора. Обаче трябва да сте двама(един да подава ток, другия да дебне с дистанционното) или да действаш бързичко, защото иглата най-вероятно ще се нагрее от консумацията на капналия акумулатор. И гледай да не обърнеш полюсите, че ще има пушеци....
          Мерси,
          Днес взех друг акумулатор и опитите ще започнат. Някой има ли спомен къде точно се намира стартера в двигателния отсек на Паджеро 2, 3000, V6? Акумулатора се намира най-горе вдясно, предполагам да търся стартера от ясната страна на двигателя?

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от ge2e Преглед на мнение
            Това малко ме стресира - дали е възможно при условия, че е автомат и е оставен в положение P?
            Не, убягнало ми е, че е автомат.

Коментар

Стартера се намира отдясно ,лягаш зад предна дясна гума ,намира се близо до испускателните тръби...
              П.П. акомулатора се намира от лявата страна (ако седиш пред джипа от дясната)
              MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
              MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                Не, убягнало ми е, че е автомат.
                Ок, вече съм спокоен и ще му пусна ток да го събудя от дълбока кома.

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                  Стартера се намира отдясно ,лягаш зад предна дясна гума ,намира се близо до испускателните тръби...
                  П.П. акомулатора се намира от лявата страна (ако седиш пред джипа от дясната)
                  Мерси за разяснението!!!
                  Да, така е акумулатора е от ляво ( отдясно като си пред него).

Поздрави

Коментар

Май съм позакъснял, но някои аларми имат гадната особеност, като натиснеш копчето повече от 32 пъти без да има връзка с приемника, приемника да отказва да приема повече от тях. Нямам представа дали твоята е такава, но все пак имай едно наум.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Така....

Джипката е отворена! По-скоро двигателния отсек. Не се наложи да лягам отдолу за да подавам ток от допълнителен акумулатор. Установихме, че предната решетка (пластмасовата) е захваната със свински опашки?!?. През есента бях минал през един горски път - ама то път много нямаше и се наложи аз да си го направя и така пострада предната решетка. След това я оставих да я сменят и в сервиза са решили въпроса мнооого бързо.

За зло или добро това ми помогна днес, просто ги изрязах през процепите и леко я надигнах, а после я изкарах. Така вече имах достъп до жилото, което беше скрито зад една метална планка. Освободих планката и жилото вече беше мое. Дръпване и щрак - отваряне на капака.
                      Свалих акумулатора - 5.5 V Незнам все още дали съм забравил нещо включено, но като го заредя ще отворя купето и ще разбера.

P.S. Пробвах бегло в началото да отвоя прозорец или врата през съединенията и процепите - японеца се е погрижил добре за тях. Но когато джипката мине тунинг през български сервизи винаги нещата не са това което са!.

На всички колеги мерси за предложенията и коментарите!

Поздрави
                      Прикачени файлове

Коментар

Ако е дизел провери релето за свещите дали разпада. При мен на 2 пъти залепва та така. Вече имам отделен индикатор за подгрева директно от свещите.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Ако е дизел провери релето за свещите дали разпада. При мен на 2 пъти залепва та така. Вече имам отделен индикатор за подгрева директно от свещите.
                          Бензин, но мерси все пак. Сложих заредения акумулатор и и изведнъж разбрах защо се е скапал. Задна лампа в багажника (над вратата) беше забравена и тя изсмукала всичкия ток. След като закачих акумулатора, вратите автоматично се отвориха, но алармата беше в някакъв сервизен режим - мигачите мигаха като аварийни и не можеш да запалиш. Заключих и отключих от дистанционното и всичко е ок. Запалих и мисля утре да го поизкалям още малко (още не съм го измил от предишния път).

Поздрави и безаварийна!

Коментар

Смени крушките по плафоните със светодиодни и няма да имаш подобни проблеми в бъдеще.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Това със светодиодите ,е много добра идея,и аз мисля да правя същото,дори и на габаритите .
                              MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                              MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X