Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокиране на спирачните цилидърчета на Pajero SS2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокиране на спирачните цилидърчета на Pajero SS2

Колеги, имам следния проблем, Горд собственик съм на Паджеро супер селект 2 къса база. Проблемът с който се сблъсквам е следният. Колата стои на вилата и я карам само през уйкенда за лов или риболов. Блокират и спирачните цилиндърчета и на 4-те колела. Закарвам я на сервиз, разкарват ги, но след примерно 1,2 седмици - отново същото. Някой имал ли е този проблем и как го е разрешил, без разбира се отърване от Паджерото .

От: Блокиране на спирачните цилидърчета на Padjero SS2

Смени си всички маншончета. Водачи, буталца(ако се налага ги смени), но първо ги почисти. Аз така си реших моя проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
      Смени си всички маншончета. Водачи, буталца(ако се налага ги смени), но първо ги почисти. Аз така си реших моя проблем.
      Това е решението.
      Другия вариант е да смениш проблемите апарати. Тук във форума изпадат и добри предложения. Или поморгите. Номера е да са със здрави маншончета и да няма корозия по буталата и водачите. Аз лично наскоро купих от колега два задни апарата и съм много доволен. Ако апаратите "задържат", инвестицията много бързо се възвръща.
      Don't hunt IF you can't kill
      първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

някои ме съветват да сменя спирачната течност с нова, това дали ще помогне?

Коментар

...а може и да са разслоени спирачните маркучи
          PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
          Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик

Коментар

Първоначално публикуван от nyksanbg Преглед на мнение
            някои ме съветват да сменя спирачната течност с нова, това дали ще помогне?
            Кои колела ти задържат?
            Аз скоро имах същия проблем.
            При мен задните бяха проблемни.
            Раздвижвах, какво ли не, но не става, за две хиляди километра ми свършиха нови накладки + изгоряла ръка по време на смяна на гуми. Взех ремонтно комплектче, почистих цилиндърчетата на киче и смених маншончетата и не можах да си позная джипката, лети по инерция!
            Аз също я карам предимно през уйкенда.
            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

След като разглобяваш спирачния апарат,и вадиш цилиндърчетата,после спазваш ли им пак местата?По принцип са взаимозаменяеми,но на практика си създават елипса и затова почват да затягат.Ремонтния комплект може да помогне малко,но той се използва категорично,когато има теч,няма да оправи елипсата,другото което искам да спомена е че може да затегнат буталата от калпав спирачен маркуч,задържа натиска и често колело блокира именно заради неизправен спирачен маркуч,а при буталцата рядко може да блокира колело,просто няма да функционира правилно единия апарат,и ще тегли на една страна колата.
              Все пак,преди да се прибегне до смяна на апарата,се почистват буталцата от корозия,вади се пръстена от леглото на апарата и се прекарва и то с водна шкурка 1000-2000,същата процедура и с буталата,ако след тази процедура се сложи ремонтен комплект,още по хубаво.Ако не е прекалено износването,системата се оправя за дълго време.Друг вариант е рециклирането на спирачния апарат,има фирми които се занимават с това и дават 6 м. гаранция,става като нов,но не знам колко ще струва,правят втулка на апарата,нови цилиндърчета и гумички.....
              LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
              Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                Кои колела ти задържат?
                Аз скоро имах същия проблем.
                При мен задните бяха проблемни.
                Раздвижвах, какво ли не, но не става, за две хиляди километра ми свършиха нови накладки + изгоряла ръка по време на смяна на гуми. Взех ремонтно комплектче, почистих цилиндърчетата на киче и смених маншончетата и не можах да си позная джипката, лети по инерция!
                Аз също я карам предимно през уйкенда.
                Задържат и четирите колела. Джипката е от Англия и преди да дойде до мен доста е постояла, защото високоговорителите на авторадиото бяха станали на прах, а спидомера беше с деформирана стрелка. Двигателят и трансмисията са пушка, но тези цилиндърчета... Ще купя ремонтни комплекти и ще пробвам. А от къде мога да взема такива комплекти?

Коментар

Колега може проблема да е в спирачната помпа като блокират отви някоя трабичка на помпата ако олабят спирачките проблема е в нея в помпата
                  Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

Ако са и четирите помпата ще е.

Коментар

Първоначално публикуван от druje Преглед на мнение
                      Колега може проблема да е в спирачната помпа като блокират отви някоя трабичка на помпата ако олабят спирачките проблема е в нея в помпата
                      ОК Благодаря за съвета колега. Дано през почивните дни да е по-меко времето, ще проверя дали проблемът е в помпата.

Коментар

Задържат и четирите колела...............
                        Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Ако са и четирите помпата ще е.
                        Така де. Абсолютно съм съгласен. Няма начин да е друго. Не познавам помпата, ама има една шайба дето връща течността, когато пуснеш педала. Общо взето шайбата запушва едни отвори при натискане, и ги отпушва при отпускане на педала (това на теория де).
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Задържат и четирите колела. Джипката е от Англия и преди да дойде до мен доста е постояла, защото високоговорителите на авторадиото бяха станали на прах, а спидомера беше с деформирана стрелка. Двигателят и трансмисията са пушка, но тези цилиндърчета... Ще купя ремонтни комплекти и ще пробвам. А от къде мога да взема такива комплекти?
                          Това е човека /http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=81608/
                          Точен и коректен.
                          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                            Така де. Абсолютно съм съгласен. Няма начин да е друго. Не познавам помпата, ама има една шайба дето връща течността, когато пуснеш педала. Общо взето шайбата запушва едни отвори при натискане, и ги отпушва при отпускане на педала (това на теория де).
                            Шайба нее. Има буталце със О пръстен(и).

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Шайба нее. Има буталце със О пръстен(и).
                              И "шайба" има -тънка стоманена пластина и е точно клапан.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X