Вчера джипа ми направи проблем - щом включа блокажа на раздатката моментално се включва компресора който напомпва въздух и от там блокажа на диференцияла. Иначе като върна лоста едно положение назад(без блокаж на раздатката Демек второто положение) блокажа се изключва.
От бутона нестава да се изключи. Натискам го, изключва докато го държа натиснат и щом го пусна пак се включва. Почудих се почудих се и разглобих там при компресора да видя как стоят нещата,дали няма клеясала букса или нещо от тоя род. Разглобих и "намерих" тази платка
Предполагам,че проблама е в нея,защото сигурно тя нещо командва блокажа.
Джипа се кара почти всеки ден в гората и по полето и си му трябват бавните и блокажа.
Ето и "талибанското решение" на проблема.
След като държа бутона надолу и се изключва блокажа,реших да видя кои жички са отговорни за това и да ги прекарам през едно ключе.
жълтата и черната като се съединят се изключва блокажа
После се чатнах и отворих копчето вътре всичко си е наред.
Извадих съчмата и пружинката и вече не беше бутон е нещо като копче. Свързах жиците отново както си бяха и закачих буксата.

В момента блокажа си го включвам и изключвам когато си поискам. Като копчето стои в долно положение( все едно постоянно си държа натиснат бутона)
Та въпросите :
Не разбирам много от електроника и сигурно с преправянето от бутона на
копче съм направил някоя глупост, но засега работи що годе.
1. Някой знае ли откакво може да Не се изкл. блокажа?
2. Така както съм го направил,дали може така да си остане или да тръгвам утре по моргите за платка?
Ако е платката де.
От бутона нестава да се изключи. Натискам го, изключва докато го държа натиснат и щом го пусна пак се включва. Почудих се почудих се и разглобих там при компресора да видя как стоят нещата,дали няма клеясала букса или нещо от тоя род. Разглобих и "намерих" тази платка
Предполагам,че проблама е в нея,защото сигурно тя нещо командва блокажа.
Джипа се кара почти всеки ден в гората и по полето и си му трябват бавните и блокажа.
Ето и "талибанското решение" на проблема.
След като държа бутона надолу и се изключва блокажа,реших да видя кои жички са отговорни за това и да ги прекарам през едно ключе.
жълтата и черната като се съединят се изключва блокажа
После се чатнах и отворих копчето вътре всичко си е наред.
Извадих съчмата и пружинката и вече не беше бутон е нещо като копче. Свързах жиците отново както си бяха и закачих буксата.
В момента блокажа си го включвам и изключвам когато си поискам. Като копчето стои в долно положение( все едно постоянно си държа натиснат бутона)
Та въпросите :
Не разбирам много от електроника и сигурно с преправянето от бутона на
копче съм направил някоя глупост, но засега работи що годе.
1. Някой знае ли откакво може да Не се изкл. блокажа?
2. Така както съм го направил,дали може така да си остане или да тръгвам утре по моргите за платка?
Ако е платката де.
Коментар