Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подмяна на подгревни свещи на Pajero 2800

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подмяна на подгревни свещи на Pajero 2800

Ами айде де, къде са читавите NGK в БГ?
    Днес говорих с мой познат който бачка в автосервиз и той ми каза, че ако няма голяма разлика в омовте на здравите свещи, нямало проблем да се смени само изгорялата. При мен здравите свещи показват по 0.9 Ома всичките ...
    Последно редактирано от DimitarNikolov; 07-01-11, 15:41.
    Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
    Бахти, как се изказах...

Коментар

Първоначално публикуван от DimitarNikolov Преглед на мнение
      Ами айде де, къде са читавите NGK в БГ?
      Днес говорих с мой познат който бачка в автосервиз и той ми каза, че ако няма голяма разлика в омовте на здравите свещи, нямало проблем да се смени само изгорялата. При мен дравите свещи показват по 0.9 Ома всичките ...
      Ами в София по Симеон или Христо Ботев. Аз моите за Кия Спортидж от там. Имам и извънбордов Меркюри - и той е с НГК.
      Майстора право казва. И аз ти го казах.
      Дай пустия номер и да търсим.

Коментар

Благодаря много за съдействието колега. Бърз поглед в сайта на NGK Europe показва модел CY55. Link - http://www.ngk.de/en/product-finder/...RO/CY55/16089/
        А доволен от качеството от тези магазини?
        Последно редактирано от DimitarNikolov; 07-01-11, 16:41.
        Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
        Бахти, как се изказах...

Коментар

Denso ги има в Косер. Ама колко са читави....
          Така де, аз не говоря за Косер
          Y61

Коментар

Благодаря много за съдействието колега. Бърз поглед в сайта на NGK Europe показва модел CY55. А доволен от качеството от тези магазини?
            От магазините, какво да съм доволен? От свещите съм. На Пасата ми съм ги сменял преди повече от 10г. Карам го от нов. Оригинално беше с Бош, ама заминаха на 9тата година - три от тях.
            Скоро ще направи 20г. и ще духаме свещички, ама на торта.!!!
            На Кията ги смених, след като я купих преди 4 г., че бяха някакви незнайни, без обозначен производител, и различни на фасон.
            Явно от предпродажбения сервиз.

Коментар

О.К. Значи "Симеон" или "Христо Ботев" - ясно. Като отида някой ден до София, там съм ;0).
              Благодаря на всички отзовали се колеги.
              Бахти, как се изказах...

Коментар

Опа, ново 5 /по-скоро 0.5/. Току що се дзверих в линк-а който постнах по-горе и откривам, че съпротивленито на нова свещ е 0,5 а не 0,9.
                Но интересното е, че мерих чисто нова свещ в Ratola и там показа също 0.9 Ома ....
                Бахти, как се изказах...

Коментар

Приятел, свали изгорялата, зачисти я с водна шкурка, виж й номера. Поръчай си по същия номер. Минах през тази процедура, само с една, миналата зима и до днес никакви ядове. Моето Паджеро е същото 2.8 и е с бързонагревни. Цената на една беше 40 лева и /вервай ми.../ няма да имаш проблеми!

Коментар

Опа, ново 5 /по-скоро 0.5/. Току що се дзверих в линк-а който постнах по-горе и откривам, че съпротивленито на нова свещ е 0,5 а не 0,9.
                    Но интересното е, че мерих чисто нова свещ в Ratola и там показа също 0.9 Ома ....
                    Това по-скоро е от мултицета. 0.5-0.6 е добре.
                    Най-добре се проверява свалена свещ директно на акумулатора за колко време загрява.

Коментар

Здравейте,
                      при оригинални подгревни свещи NGK и една изгоряла, смених само прекъсналата и поставих аналога от BERU. Имат еднакво съпротивление и работят заедно перфектно. (Търсих NGK но ударих на камък)
                      За Pajero 2800 BERU предлагат GN 067
                      http://www.beru.com/english/produkte...&action=step04
                      Последно редактирано от divj; 08-01-11, 22:39.

Коментар

Митко - писах цял научен труд още малко как се мери подгревна свещ.... това с омовете е 1 ва съпка -само за ориентир дали не е прекъснала или е пълна нула...
                        специално на тва митсу препоръчшам и 4 те що фазите на мотора са 4 само - 1 цилиндър да пали по кофти и стават отзаде пушеци,има удари и т.н... при положение че с леко търсене може да се намерят 4 свесни свещи - демек ще дадеш да речем 40-50лева повече и ще е всичко на 6
                        на сестра ми на колата бяха сложили некви гадни- с омметър и те бяха 0,9 ама и даже и през лятото не палеше сутрин.....

е тука имавъв форума АСА -оригинал -инсталираш и се вижда оригинал мутсу номер- после по него се намира другия на фирма Х

Коментар

Благодаря brpi.Явно ще се сменят и 4-те. Започвам да търся аналози. Ако нищо не ми хареса - NGK от Ratola. Там изкарах една връзка и най-вероятно ще ги взема по 80.00 лв парчето. Което вече се ядва за читава свещ. в Ratola са в опаковки на Mitsubishi а свеща вътре е NGK. Гледах и в нет-а. В UK NGK са по 30 пауда за свещ. Така че и там горе-долу е същата хава.
                          Ако това което пишеш,че има пушеци и при калпави свещи, може би обяснява единствената забележка за Mitsubishi-то при прегледите когато е карано в UK - че има леко завишено пушене.
                          Всъщност има ли някакъв определен пробег на който се сменят свещите?
                          Айде, чакаме те да пием по една бира - в MB или Mitsubishi клуба - където ти е кеф ;0) .
                          Бахти, как се изказах...

Коментар

Аз пък не бих изхвърлил здрави свещи. Ще взема една от марката, на която съм се спрял и ще извадя една от здравите. Ще ги свържа и ще им направя тест извън двигателя - време за подгряване, температури. Ако няма фрапиращи разлики я слагам и карам. Така, ако съм попаднал на дърво, ще изгоря с една свещ, не с четири.
                            Нищо не препоръчвам, само казвам как ще постъпя аз в такъв случай.

Коментар

[QUOTE само казвам как ще постъпя аз в такъв случай.:

И правилно би постъпил !
                              0876 79 25 21

Коментар

Здравейте, на Паджерото 2500cc 4d56 мотор му е изгоряла едната подгревна свещ- от Ратола ми казаха, че е тази на 3-ти цилиндър. Мисля да си я сменя сам с такава, каквато махна от колата. Имам обаче няколко въпроса:
                                1- За да стигна до свещите трябва да махна кулера, нали ? Някакви тънкости там има ли ?2
                                2- от коя посока да броя цилиндрите, за да установя кой е трети ?
                                3- На колко нютона да затегна новата свещ ?
                                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X