Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подмяна на подгревни свещи на Pajero 2800

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подмяна на подгревни свещи на Pajero 2800

Здравейте всички,
    Имам една изгоряла свещ и дилемата е дали сменя само нея или всичките.
    По дебелите книги пишело, че при изгоряла свещ, смяната е и на 4-те независимо от състоянието на другите. Да ама 4х100лв. е доста повече от 1х100.00лв.
    Като се ровичках в нета, се натъкнах на постове в които пишат, че подмяната само на една свещ не е повлияло на работата на двигателя и че всичко е било О.К. Дали е така?
    Цената от 100.00 ми я дадоха в Ratola. В БС пък е 111.00лв - ходи ги разбери...
    Иначе трите здрави свещи ми дават 0.9 Ома. Четвъртата я няма никаква. Ходих до Ratola и замерих чисто нова свещ /NGK/ - пак 0.9 Ома. Това ми дава надежда да мисля, че ще се размина евентуално само със смяната една свещ ама айде, дайте и вашето мнение.
    Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
    Бахти, как се изказах...

От: Подмяна на подгревни свещи на Pajero 2800

Защо си решил да ги купуваш от Ратола или от Балкан стар като можеш да ги купиш за по 30 лв.

Коментар

Ако достъпа до всяка свещ е лесен, не е проблем да се сменят една по една. Особено ако си ги сменяте сам.
      Търсете магазин за свещи. Там цените са други.

Коментар

По магазините няма "бързи" свещи,знам го от едноседмично търсене ! Само оригинални,във въпросните фирми! За тази цена,предполагам са такива,бързо-подгревни! Така че,с тези от 30лв.няма да стане. Аз смених само 2,и няма грижи! Принципно,ама само принципно,е хубаво да се сменят комплект,ама пуста сиромашия!
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
          По магазините няма "бързи" свещи,знам го от едноседмично търсене ! Само оригинални,във въпросните фирми! За тази цена,предполагам са такива,бързо-подгревни! Така че,с тези от 30лв.няма да стане. Аз смених само 2,и няма грижи! Принципно,ама само принципно,е хубаво да се сменят комплект,ама пуста сиромашия!
          Напълно същата дилема беше и при мене есента, само че, защо 100лв.? Аз купих 2 за 140 лв. Също забелязах, че бързи освен оригинални и да се насереш няма да намериш.

Коментар

Ами аз винаги купувам това което е предписано от производителя - ама винаги. Независимо колко струва. И никога не съм имал проблеми /за сега/ а и ви уверявам в крайна сметка излиза по-евтино.
            Въпросът е дали ще е драматично да сменя само едната свещ. Поста на REGULATOR още повече ме обнадеждава.

@Killyou - По 100.00 лв. ги дават в Ratola Пловдив - ако имаш инфо къде е по тънко /оригинални само/, моляте да споделиш - от мен имаш голяма "Каменица" ;0)...
            Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
            Бахти, как се изказах...

Коментар

Пенчо, достъпа до свещите е на "една ръка растояние" - отстрани на главата. Даже взех и ключ от един приятел, който има автосервиз ама ме достараша да напъвам.
              Наистина, свещите на този двигател са на много лесно място засравнение с други марки и модели ....
              Бахти, как се изказах...

Коментар

Сменяй само една,и да не ти пука.
                Слагай оригинална-заслужава си парите.
                ТЕЛ:0886301378

Коментар

Първоначално публикуван от DimitarNikolov Преглед на мнение
                  Ами аз винаги купувам това което е предписано от производителя - ама винаги. Независимо колко струва. И никога не съм имал проблеми /за сега/ а и ви уверявам в крайна сметка излиза по-евтино.
                  Въпросът е дали ще е драматично да сменя само едната свещ. Поста на REGULATOR още повече ме обнадеждава.

@Killyou - По 100.00 лв. ги дават в Ratola Пловдив - ако имаш инфо къде е по тънко /оригинални само/, моляте да споделиш - от мен имаш голяма "Каменица" ;0)...
                  Еми есента купих две на цена от 73-4 лева(бройката) от Ратола София.

Коментар

Здравейте всички,
                    Имам една изгоряла свещ и дилемата е дали сменя само нея или всичките.
                    По дебелите книги пишело, че при изгоряла свещ, смяната е и на 4-те независимо от състоянието на другите. Да ама 4х100лв. е доста повече от 1х100.00лв.
                    Като се ровичках в нета, се натъкнах на постове в които пишат, че подмяната само на една свещ не е повлияло на работата на двигателя и че всичко е било О.К. Дали е така?
                    Цената от 100.00 ми я дадоха в Ratola. В БС пък е 111.00лв - ходи ги разбери...
                    Иначе трите здрави свещи ми дават 0.9 Ома. Четвъртата я няма никаква. Ходих до Ratola и замерих чисто нова свещ /NGK/ - пак 0.9 Ома. Това ми дава надежда да мисля, че ще се размина евентуално само със смяната една свещ ама айде, дайте и вашето мнение.

Четах,четах,четах и не издържах ! Явно по тези /фирмени/ магазини с една продадена свещ искат да покрият разходите по служебните си коли и момичета, което е отвратително за сметка на потребителя !
                    Към колегата с проблем: това е сайт за продажба и доставка на свещи, с гаранция и подмяна при проблем.
                    Ползвал съм и такива /4 броя/ за 13.99 лири с ДОСТАВКАТА и 1 год. гаранция- Перфектни !

http://cgi.ebay.co.uk/MITSUBISHI-SHO...item4150f8e42e
                    0876 79 25 21

Коментар

Е точно тези НЕстават!!! Не за друго,просто не са бързо-подгревни!
                      088пет722пет99

Коментар

Ето цени в Германия http://www.idealo.de/preisvergleich/...99-964776.html

Коментар

Пенчо, достъпа до свещите е на "една ръка растояние" - отстрани на главата. Даже взех и ключ от един приятел, който има автосервиз ама ме достараша да напъвам.
                          Наистина, свещите на този двигател са на много лесно място засравнение с други марки и модели ....
                          Абе, Мите, ти луд ли си, бре?

естествено, че ще ги смениш и четирите
                          естествено, че няма да пазаруваш от БС
                          естествено, че това е Митсубиши, а не МБ - ще си ги свалиш, и сложиш новите, без никакъв дерт - все пак, медната гресчица не е излишна, де...

Свещи...

като филтрите, дето ти говорих ...

внимавай, къде те къпят с хладка вода..

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                            Е точно тези НЕстават!!! Не за друго,просто не са бързо-подгревни!
                            Защо ли перфектно СТАВАТ на Паджеро, което цяла зима се кара в Боровец !?
                            0876 79 25 21

Коментар

Не си мисли че се заяждам,ама не стават!!Паджерото е с няколко системи за подгрев,и тези не работят на Super Glow!!Релето не отчита товар,и не тръгва! На твоето явно са си тези! А и съм сигурен,че дори и бързите,са на почти такава цена,няма спор!
                              088пет722пет99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X