Здравейте колеги,преди 5-6 дни скочих в една яма на пътя и спрях джипа след което едва тръгнах и от този момент автомата не превключва скоростите.Днес сменихме маслото но ефекта е никъкъв с малката разлика че сега се самоизключва при големи обороти,споделете мнение че незнам какво да го правя?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем със скорости на Паджеро 2 ( автоматични)
Свий
X
-
От: Проблем със скорости на Паджеро 2 ( автоматични)
Първоначално публикуван от taranteras Преглед на мнениеЗдравейте колеги,преди 5-6 дни скочих в една яма на пътя и спрях джипа след което едва тръгнах и от този момент автомата не превключва скоростите.Днес сменихме маслото но ефекта е никъкъв с малката разлика че сега се самоизключва при големи обороти,споделете мнение че незнам какво да го правя?
Колега ,дай повече инфо ,как се изключва ,как тръгва ,форсира ли се ....MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти
-
Джипа тръгва мудно около 2000 оборота,набира до около 40 км/ч. и повече неможе,след като му подам газ до ламарината се самоизключва и стрелката на оборотомера влиза в червеното.Това е за момента тук в Троян никои неможе да каже какво му е? а маслото което сменихме днес е ATF Dexron 3
Коментар
-
Ами предполагам,че като си се бухнал в дупката са се разместили настройките на жилата за управление на кутията. Или не се превключват коректно положенията от скоростния лост, или жилото, което отива до управлението на ГНП-то (ако си дизел)
Коментар
-
Да дизел съм 93 год. още утре ще поръчам на маисторчето ми да провери тези неща които ми обесняваш защото аз нищо неразбирам дори и в гората още несам го вкарвал а от половин година го имам.Надявам се да е от това защото ще е бати съвпадението ако се е сринала със скока в дупката.Днес дори когато са сменяли маслото ми казаха че по магнитите на картера е нямало частици,били са чисти както и филтъра.Ако имаш и други предложения споде ли ги за да проверим всичко и дано се оправят нещата?
Коментар
-
Аз мисля, че не е от жилата,ако беше от тях ,колата ще си превключва скоростите не в нормалните обороти ,и няма да се форсира без да ускорява ,за мен е механичен проблем в скоростите ,ако беше от жилата нямаше да тръгва трудно при 2000 об.и след 40 км.да се форсира все едно е исключена от скорост ,и аз сменях скорости имах подобен проблем,но аз така си купих джипката ...Колега като източихте маслото какъв цвят беше и как миришеше ...отворете картера и вижте дали няма или има метални частици ,и какъв цвят са ,там има една цедка свалете я и я изчистете ,и погледнете дали не сте искривили картера на скоростите цетката се намира много близо до картера ,и ако сте го искривили трудно ще си засмуква масло ...MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти
Коментар
-
За цвета и мириса на маслото незнам какви са били защото аз бях на работа когато са го сменяли но ми казаха че цедката е била чиста както и магнитите за частиците.До колкото за картера не е крив с една дума на пръв поглед всичко е ок? а самоизключването се получава когато му дам мръсна газ за да го накарам да набере по голяма скорост.
Коментар
-
значи вместо да сработи кикдауна,и да понижи предавката -изключвакуче или вълк?
в клетка ,или свободен?
въпрос на личен избор.
Вихрен Илиев
0888249888
blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]
Коментар
-
Днес ми направи впечатление че си тръгва нормално между 1200-1300 оборота и е пъргав но само дотам,не иска да превключва и това етук в Троян нчма кои да го оправи,ако можете даите някакво логично обяснение или връзка с някой добър майстор.Или да си търся от някоя морга кутия?
Коментар
-
Първоначално публикуван от navar Преглед на мнениезначи вместо да сработи кикдауна,и да понижи предавката -изключва
п.п. ако изкаш ще тидам един тел. на един майстор на автоматични скорости в Русе ,и по тел да му обясниш ще ти одговори ,а и ти си по близо до него можеш и да го закараш да го погледне ако е нужно ...Последно редактирано от Красимир Гошев; 05-01-11, 19:04.MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
Коментар
-
Първоначално публикуван от taranteras Преглед на мнение200 км. до там а на ход с 40 км/ч не се виждам?пък и дали ще издържи кутията до там?
Коментар
-
В Троян има едно момче Наско разпитай .Занимавасе сМЕРЦЕДЕС но ще погледне.Oбади ми се .Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
Grand 3.1TD
0898 620 306 Стоян
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар